lvw 09.03.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Mam pytanie dotyczące wykończenia ocieplenia zewnętrznego przy styku dachu z krokwiami. Czy na dołączonych prawidłowo został dociągnięty styropian? Wydaje mi się, że nie powinien być nie co wyżej, ale tak by nie dotykał deskowanego dachu. Co w tej sytuacji mogę zrobić? Dokleić styropian do powyższego? Czy ścinać z istniejącej elewacji. Czy nie spowoduje to powstania mostków niżej? Dodam, że planuję właśnie robić podbitkę i zastanawiam się, czy ewentualne zasłonięcie tych miejsc wełną od środka (przy ocieplaniu dachu) nie wystarczyłoby? Edytowane 9 Marca 2012 przez lvw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peya81 20.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Moim zdaniem dobrze utkana wełna załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 21.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Wykonane ocieplenie ścian wydaje się być prawidłowe, dodatkowo przy wykonywaniu ocieplenia poddasza np. z wełny mineralnej należy zastosować szczelinę wentylowaną grubości 3-6cm pomiędzy wełną a deskami. I zapewnić otwory wlotowe pod okapem, a wiec w przypadku wykonania ocieplenia ścian do desek wentylacja byłaby uniemożliwiona. Przy wykonywaniu warstwy ocieplenia poddasza należy zapewnić szczelność połączenia wełny i styropianu (dociągnąć wełnę do styropianu, aby tworzyły szczelne połączenie). Możesz również spojrzeć na stronę http://www.rockwool.pl gdzie w zakładce Doradztwo -> biblioteka Cad pokazane są rysunki przedstawiające rozwiązania łączenia izolacji termicznej poddasza z izolacją ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts