Kamila i Marcin 11.06.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Zaglądam z rewizytą..My też mamy kościół rzut beretem.. pierwsze starcie z księdzem będzie niedługo, bo chcemy małą ochrzcić w nowym miejscu:) piękne fundamenty.. ehh kiedy to było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.06.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 witam i zapraszam częściej. zazdroszczę Wam już takiego etapu. fajnie masz, że możesz już skręcać te swoje szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 13.06.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 szafki skręcone prawie wszystkie została jedna do skręcenia, ale ona na samym końcu to bo zabudowa piekarnika i mikrofalówki (plus dolna i górna szafka).. cóż z tego, że taki etap.. jak miałam nadzieję, że wprowadzimy się do połowy lipca a schody nas spowolnią, bo bez nich nie odbierzemy domu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 13.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 wróciłam! super, że już murujecie:) rozumiem, że to 540 zł to kaucja za palety tak? ile płaciliście za jednego bloczka betonowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.06.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 22,5 kaucji za palete EUR to sporo... w skupach chodza 10 zeta, czasem nawet ciut mniej, ja kaucji placilem po 15 za sztuke. no ale niech tam, skoro zwracaja to nie zginie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.06.2012 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 no miejmy nadzieję, że zwrócą. za bloczek płaciliśmy 2,70 tylko teraz nie wiem, czy netto, czy brutto. nie mam faktury, bo oddaliśmy do poprawienia. na fakturze było 200 za rozładunek. ale jak pisałam wcześniej, facet odmówił wjechania na działkę, więc oddaliśmy fakturę, żeby tą kwotę odjęli. no i do tej pory jej nie mamy. ale i do tej pory nie zapłaciliśmy. nie mam rachunku, to nie płacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.06.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 a to bylo w tym miesiacu ? z jaka data podpisywaliscie dokument odbioru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 16.06.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 bloczki przyjechały 17.05, a faktura kilka dni później, nie pamiętam z jaką datą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.06.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 aaa, no tak... to maja numer i date zaklepana w systemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cześć, witam się w dziennikowych komentarzach Podoba mi się Wasz domek, zaawansowanie budowy podobne - ergo: będę zaglądać. Powodzenia w dalszych manewrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.06.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 witam burego-kocura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.06.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witajcie! Gratulacje rozpoczęcia budowy własnego gniazda;) Potwierdzam- BK super się nadaje do samodzielnego budowania, wystarczą te ww narzędzia.Na podjazd/ wjazd może gdzieś dostaniecie darmowy gruz. Warto utwardzić na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 21.06.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 witam DEZET,dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej. co do drogi to już kilka razy zostało wysypane trochę żużlu, ale to ciągle mało. trochę długi ten podjazd, także trzeba będzie jeszcze coś nazwozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 u nas rozlało sie na dobre a wczoraj chłopaki wciągali dachówkę na dach wiec zapewne dziś jej układać nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.06.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Żużel niewiele da ,gdy pod spodem będzie sama ziemia- wymiesza się z nią i będą dziury do Chin Najpierw jakiś gruz, tłuczeń, kamyczki, potem na to można dać żużel jako wyrównanie. Do mnie kolega przywiózł najpierw dachówki cementowe z rozbiórki- potłuczone i trochę rozjeżdżone- teraz śladu po nich nie ma, ale grunt jest teraz utwardzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.06.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Dowiedzcie się jak jest ze szlaką, tzn czy możecie wysypać.. jest bardzo tania, bo zazwyczaj kosztuje tylko przywóz a jak się ją uklepie to robi się twarda jak asfalt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Szlaka=żużel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.06.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 no właśnie to jest coś takiego. pod wpływem słońca trochę się roztopiło i zlało w jedno. ale podpowiem mężowi pomysł z gruzem. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 29.06.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 WitamTakże opowiem sie za gruzem... lepiej raz zrobić a dobrze...Zobaczycie na późniejszych etapach, że dobra dorga to o wiele problemów mnie... Co do pytania w dzienniku dot. zabezpieczenia domu na zimę...Proponuję żeby zastanowić się nad opcją postawienia parteru ze stropem i przykrycia wszystkiego plandeką / folią....Nie wielki koszt, a macie gwarację, że nie zamoknie.... później folię można wykorzystać do izloacji podłóg...Na wiosnę będzie można rouszyć dalej z poddaszem i dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.06.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 witam inz.możliwe, że to dobry pomysł, tylko my planujemy strop drewniany (chyba, że się jeszcze coś odmieni). można by na belki stropowe na zimę położyć jakieś płyty i na to folię. może by nie przemokło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts