Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Strop jak strop, nie musi byc ladny. I tak pozniej przykryjecie go styfipianem/welna i zalejecie na to jastrych podlogowy... i ten juz bedzie rowniutki :)

Tak czy owak, jesli moge cos doradzic to przemyslcie czy nie warto sie spiac i postawic scianke kolankowa jeszcze tego roku. My nie zdarzylismy tego zrobic (same bloczki owszem postawilem, ale slupkow i wienca juz nie zdarzylem) i pozniej wiosna bylo to troche na wariata bo scigalem sie z terminem ciesli aby sie wyrobic i aby jeszcze beton zdarzyl zwiazac zanim wejda z wiezba.

Powodzenia.

Strop jak strop, nie musi byc ladny. I tak pozniej przykryjecie go styfipianem/welna i zalejecie na to jastrych podlogowy... i ten juz bedzie rowniutki :)

o to to. to samo powiedział mi mąż.

Tak czy owak, jesli moge cos doradzic to przemyslcie czy nie warto sie spiac i postawic scianke kolankowa jeszcze tego roku. My nie zdarzylismy tego zrobic (same bloczki owszem postawilem, ale slupkow i wienca juz nie zdarzylem) i pozniej wiosna bylo to troche na wariata bo scigalem sie z terminem ciesli aby sie wyrobic i aby jeszcze beton zdarzyl zwiazac zanim wejda z wiezba.

zapytałam o to ślubnego, ale zapytał jak bedzie zrzucał śnieg zimą.

a tak naprawdę to na razie jest chyba po prostu zmęczony. jak już odsapnie, to pewnie sam zacznie o tym myśleć. ;)

tym bardziej, że stoi jeszcze "zgrzewka" bloczków, która została z parteru.

o to to. to samo powiedział mi mąż.

zapytałam o to ślubnego, ale zapytał jak bedzie zrzucał śnieg zimą.

a tak naprawdę to na razie jest chyba po prostu zmęczony. jak już odsapnie, to pewnie sam zacznie o tym myśleć. ;)

tym bardziej, że stoi jeszcze "zgrzewka" bloczków, która została z parteru.

snieg zrzuca sie normalnie - szufla do sniegu

my odsniezalismy strop chyba z 6 razy minionej zimy. gdzies w dzienniku jest nawet fotka ile tego cholernego sniegu tam lezalo.

PS. za duzo go pytasz a za malo wymagasz ;) ustaw mu grafik, spakuj sniadanie i jazda na budowe ;)

PPS. nie wiem co przezemnie przemawia w powyzszej linii, napewno nie solidarnosc plemnikow :D

EDIT: odsniezalismy strop 7 razy. najwiecej zrzuccilismy 26 taczek sniegu :)

tu link do posta http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193295-Nasze-TK12&p=5892362&viewfull=1#post5892362

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

snieg zrzuca sie normalnie - szufla do sniegu

my odsniezalismy strop chyba z 6 razy minionej zimy. gdzies w dzienniku jest nawet fotka ile tego cholernego sniegu tam lezalo.

PS. za duzo go pytasz a za malo wymagasz ;) ustaw mu grafik, spakuj sniadanie i jazda na budowe ;)

PPS. nie wiem co przezemnie przemawia w powyzszej linii, napewno nie solidarnosc plemnikow :D

EDIT: odsniezalismy strop 7 razy. najwiecej zrzuccilismy 26 taczek sniegu :)

tu link do posta http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193295-Nasze-TK12&p=5892362&viewfull=1#post5892362

pamiętam Tomasz ten Wasz śnieg. :yes:

całkiem możliwe, że coś się jednak ruszy jeszcze w tym roku. ja tam ciągle mam nadzieję, że jednak i dach pod papą się pojawi.

ja taka grzeczna jestem :rolleyes:, że na razie delikatnie namawiam m do dalszej roboty.

ale jak stracę cierpliwość, to będzie jak piszesz.:D

no i pojęcia nie mam, gdzie Ci się plemniki zapodziały. strajkują, czy co? :lol2::lol2::lol2:

Max obsadzajcie po kawałku, trochę teraz troche na wiosnę, poszukaj roślinek w szkółkach. Takich bez doniczek, sa sporo tańsze. A tuje szybko rosną, więc w ostateczności je posadzisz, jesli tak nie lubisz. :) Trzymam kciuki żeby Ci się wszystko udało.

witam aisab w moich skromnych progach :welcome:

dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. rzeczywiście strop kosztował nas sporo czasu i wysiłku.

nie wiem, czy budujecie sami, czy z ekipą, ale dopóki mrozu nie ma to ze stropem można działać. ale na pewno o wiele łatwiej jest zrobić z gotowych elementów. u nas mąż się uparł na lany (w sumie nie wiem dlaczego).

życzę więc powodzenia. żebyście osiągnęli założony stan w tym roku. :yes: