max-maniacy 12.10.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ok ale to z domu bo na pracowym kompie nie mam planera a muszę sobie przypomnieć ok, poczekam. nigdzie mi się nie spieszy. Dziś skrobałam szyby w aucie buuu przyzwyczajaj się. to dopiero początek. nasz samochód też pod chmurką. no ale kiedyś tam jest wizja garażu przy domku. ale się rozmarzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Odpaliłam Planner i już wiem: - wchodzisz w widok 3D, ustawiasz odpowiednie ujęcie- na górze masz "Plik", klikasz "drukuj"- zaznacza Ci się chyba automatycznie "wydrukuj bieżący widok"- klikasz ponownie "drukuj"- pokazuje Ci się okno z wybranym ujęciem kuchni, klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i zapisujesz gdzie chcesz Trochę to żmudne ale da się wszystko zapisać bez problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.10.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 dzięki Luka. jak tylko znajdę chwilkę, to zaraz wypróbuję. niestety muszę się zmobilizować i dokończyć pisanie pierwszego rozdziału mojej pracy dyplomowej. miałam na to całe wakacje i jak zwykle zostawiłam to na ostatnią chwilę. ale okrutnie mi się nie chce i nie mam weny. zdecydowanie przyjemniejsze jest FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 pisz pisz, dasz radę :)pomyśl sobie, że jak skończysz to wtedy będzie forumowa rozpusta Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.10.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 pisz pisz, dasz radę :)pomyśl sobie, że jak skończysz to wtedy będzie forumowa rozpusta Trzymam kciuki oj, to chyba dopiero na wiosnę. no ale urodziłam pierwszy rozdział. zresztą nie miałam innego wyjścia, bo jutro mam zjazd i muszę go oddać. pocieszam się, że to ostatni semestr. jakoś wytrzymam. zresztą fajnie jest znów się poczuć studentem. no tylko to pisanie pracy mnie nie cieszy. także miłego weekendu wszystkim życzę. a ja oddam się rozpuście w postaci edukacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.10.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 udało mi się coś stworzyć w zakresie wizualizacji kuchni. niestety nie w ikei, bo teraz w ogóle nie chce mi się uruchomić. zainstalowałam kitchendraw. jeszcze trochę dopracuję i upublicznię. wprawne, a nawet mniej wprawne oko zauważy inspiracje kuchniami moniki-fal. no ale takie aktualnie mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.10.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jeszcze nie dopracowałaś kuchni rozumiem?? Pokaz chociaz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 25.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 udało mi się coś stworzyć w zakresie wizualizacji kuchni) Z niecierpliwością czekam na Twoją wizualizacje Kuchnia stała się teraz moją zmorą Mam tysiąc pomysłów w głowie a zarazem jeden wielki mętlik. Sama już nie wiem czego chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.10.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 no dobra. to pierwsze wypociny.tadam widok ogólnyhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144144&d=1351172700 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144145&d=1351172705 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144146&d=1351172711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.10.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 no i szczegółyhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144154&d=1351173381 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144153&d=1351173380 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144152&d=1351173379 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144151&d=1351173369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.10.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 tylko się nie śmiać. ale to moje pierwsze próby z tym programem. trochę lepiej mi szło w nobilii i ikei, ale w jednym nie umiem zapisać, a drugi wcale mi się nie otwiera. goshia7 ja mam jeszcze dużo czasu to pewnie 150 razy zmienię zdanie. ale na razie chyba takie kolory mi się podobają (chociaż ten brąz trochę za wiśniowy). ale podobają mi się też ciemne szafki, a góra kolorowa np.błękitna. także rozrzut duży. nie jestem też pewna, czy chce wysokiej zabudowy. wolałabym wszędzie niskie szafki. tylko lodówkę trzeba wtedy jakoś wpasować i nie wiem jak. jak więc widzisz dylematy mam też, tylko trochę więcej czasu od Ciebie na ich rozważania. jak ktoś chciałby coś doradzić w ww. sprawie, to zapraszam do wpisywania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 25.10.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Wow, super twoje wizki zmotywowały mnie do działania i muszę poszukać programu i sama zrobić wizualizację mojej kuchni Kuchnia super i układ identyczny jak u mnie planuję. Po lewej wysoka zabudowa, pod oknem zlew, po prawej płyta i z przodu półwysep Najgorsze są te wątpliwości ale ja z kolei jednego jestem pewna, że całą ścianę zabudowaną muszę mieć bo strasznie mi się to podoba co do reszty nie jestem pewna a jeśli chodzi o kolory to już w ogóle porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 25.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Te wizki robiłaś może w programie kitchendraw? Bo ja zainstalowałam sobie ten program i próbowałam coś stworzyć ale to trzeba czasu żeby zaprojektować całą kuchnię a ja tak na szybko usiadłam i nic konkretnego nie stworzyłam a ten Twój projekt wygląda bardzo profesjonalnie Ze zdjęć wynika, że chcesz mieć jasne meble z dodatkiem ciemnego? Ja na początku chciałam w kolorze ecru a teraz zastanawia się nad białymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.10.2012 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 goshia7 program wymaga posiedzenia. jest trudniejszy od ikei. zobacz na ich stronie jest prezentacja (na pasku po lewej), to Ci trochę ułatwi. możesz też sobie zobaczyć jest planner na nobilia, tylko po niemiecku. ale jest łatwy, taki krok po kroku. tylko nie wiem, jak tam zapisać. co do kolorów, to akurat teraz taki krem z czymś udającym drewno mi się podoba. ale jak byłam w salonie nobilli właśnie, to kurczę wszystko mi się podobało i szare i białe i ciemne i kolorowe. także na razie nie przywiązuję się do kolorów. tak, jak pisałam wszystko może się zmienić niejeden raz. co do wysokiej zabudowy mam kilka zastrzeżeń: po pierwsze niezbyt wysoka jestem i nie chcę mieć szafek, do których nie sięgnę. po drugie podobają mi się duże, wypasione lodówki, a do zabudowy nie ma za dużego wyboru. no i po trzecie koszt zrobienia takiej zabudowy. ale nie mam spiżarki, więc więcej szafek przydałoby się. jest to temat też do przemyśleń na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.10.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 tak przy okazji w jakim programie wizualki? jakieś takie bardzo realne:) ja w sumie póki co bawiłam się w pro100 kuchnia bardzo pojemna.. i przestronna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.10.2012 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 tak przy okazji w jakim programie wizualki? jakieś takie bardzo realne:) ja w sumie póki co bawiłam się w pro100 program nazywa się kitchendraw. darmowa wersja jest niby na 20 dni, ale po upływie tego terminu musisz jeszcze raz zainstalować. to, co zrobiło się wcześniej zostaje zachowane, nie znika. ja próbowałam ściągnąć pro100, ale nie znalazłam bezpłatnej wersji. bardziej mi się podobają wizualizacje właśnie w pro100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Wreszcie dotarłam, uff. Kilka dni człowieka nie ma a towarzystwo się tak rozpisuje, ze potem kilka dni potrzeba żeby wiedzieć o co kaman u kazdego;) Fajne wizki Ci wyszły:yes: Z wysokiej zabudowy bym nie rezgynowała,, tym bardziej, ze nie masz spiżarki. Ja też z tych niewysokich, ale nie żałuję, ze się na nią zdecydowałam. U góry po prostu trzymam rzadziej używane rzeczy, typu patery, półmiski itp. Pociągnęłabym ta zabudowę do sufitu, żeby kurzu z góry nie ścierać. Zlew będzie z ociekaczem po lewej? Wtedy dałabym zmywarkę pod ociekaczem obok tej wąskiej szafki. Nie będziesz miała zablokowanego dostępu do szuflad podczas wyciągania naczyń ze zmywarki. Poza tym będziesz mogła wtedy wykorzystać narożnik i w miejscu zmywarki zrobić drzwiczki do szafki narożnej. To tak pokrótce:) Pozdrawiam. Edytowane 26 Października 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 26.10.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Z wysokiej zabudowy bym nie rezgynowała,, tym bardziej, ze nie masz spiżarki. Ja też z tych niewysokich, ale nie żałuję, ze się na nią zdecydowałam. U góry po prostu trzymam rzadziej używane rzeczy, typu patery, półmiski itp. I tu się zgadzam wysoka zabudowa jest bardzo pojemna. Ja też raczej z tych niewysokich bo 164cm to tak średnio wypada ale na samej górze można trzymać coś, co jest używane sporadycznie, odświętnie Mi takie wysokie zabudowy do samego sufitu zawsze baaaardzo się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 26.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 goshia7 program wymaga posiedzenia. jest trudniejszy od ikei. zobacz na ich stronie jest prezentacja (na pasku po lewej), to Ci trochę ułatwi. możesz też sobie zobaczyć jest planner na nobilia, tylko po niemiecku. ale jest łatwy, taki krok po kroku. tylko nie wiem, jak tam zapisać. co do kolorów, to akurat teraz taki krem z czymś udającym drewno mi się podoba. ale jak byłam w salonie nobilli właśnie, to kurczę wszystko mi się podobało i szare i białe i ciemne i kolorowe. także na razie nie przywiązuję się do kolorów. tak, jak pisałam wszystko może się zmienić niejeden raz. co do wysokiej zabudowy mam kilka zastrzeżeń: po pierwsze niezbyt wysoka jestem i nie chcę mieć szafek, do których nie sięgnę. po drugie podobają mi się duże, wypasione lodówki, a do zabudowy nie ma za dużego wyboru. no i po trzecie koszt zrobienia takiej zabudowy. ale nie mam spiżarki, więc więcej szafek przydałoby się. jest to temat też do przemyśleń na przyszły rok. No niestety program nie jest prosty dlatego najpierw trzeba się z nim zapoznać a potem dopiero coś stworzyć Tylko nie wiem czemu mi po zainstalowaniu wyskoczyło okienko, że wersja jest testowa i mam 20 godzin a nie 20 dni o co kaman może coś mi się pomerdało?? W każdym bądź razie będzie dzielnie walczyć z programem i może coś w końcu uda mi się wyczarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.10.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Już kiedyś się bawiłam w kitchendraw, fajny programik.. jak był problem z czasem to przestawiałam godzinę/datę w komputerze i mogłam dalej pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts