goshia7 19.11.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Noooooo gratuluje skrzynki piękna duża działka a co do działki, to rzeczywiście kawał pola. na razie mamy niezły układ. kosi nam tutejszy rolnik. zabiera to co skosił i jeszcze za to daje nam ziemniaki i inne buraki na zimę. To tak jak u nas też znajomy przyjeżdża i kosi nam trawę na działce bo taką zwykłą spalinową kosiarką nie dało by rady tylko u nas jest taki układ, że on kosi i zabiera sobie trawę a my się cieszymy, że mamy pięknie skoszone Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.11.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Noooooo gratuluje skrzynki piękna duża działka To tak jak u nas też znajomy przyjeżdża i kosi nam trawę na działce bo taką zwykłą spalinową kosiarką nie dało by rady tylko u nas jest taki układ, że on kosi i zabiera sobie trawę a my się cieszymy, że mamy pięknie skoszone Pozdrówki grunt, że obie strony są zadowolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.11.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 wczoraj byłam na spotkaniu informacyjnym nt. kursu "projektowanie ogrodów i terenów zielonych". jak dobrze pójdzie, to zacząłby się w marcu. a już w styczniu będzie wiadomo, czy się załapię. kurs fajny, bo darmowy. połączony z zajęciami praktycznymi. i jeszcze będą dawać roślinki i inne potrzebne rzeczy, w ramach określonego budżetu. tak się napaliłam, że jak się nie dostanę, to będę bardzo rozczarowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 21.11.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 trzymam kciuki w takim razie, bedziesz nas tu potem szkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 wczoraj byłam na spotkaniu informacyjnym nt. kursu "projektowanie ogrodów i terenów zielonych". jak dobrze pójdzie, to zacząłby się w marcu. a już w styczniu będzie wiadomo, czy się załapię. kurs fajny, bo darmowy. połączony z zajęciami praktycznymi. i jeszcze będą dawać roślinki i inne potrzebne rzeczy, w ramach określonego budżetu. tak się napaliłam, że jak się nie dostanę, to będę bardzo rozczarowana. Wow, to super mieć taki kurs, tyle ciekawych rzeczy można się nauczyć i dowiedzieć W takim razie życzę Ci abyś się dostała :yes: a jak będziesz po to mogę liczyć na taką malutką pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 21.11.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 no jasne! jak już się wyszkolę, to otwieram wątek "porady ogrodniczki";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.11.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale ciekawy kurs! Sama bym się na taki wybrała...On jest dofinansowywany ze środków UE z jakiegoś projektu? ps. ja się pochwalę że swój ogród mam juz zaprojektowany przez forumową Elfir - jak uda mi się zrobić wszystko wg projektu to będzie pieknie:) ale sama bym chętnie taką wiedzę przyswoiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.11.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ale ciekawy kurs! Sama bym się na taki wybrała... On jest dofinansowywany ze środków UE z jakiegoś projektu? ps. ja się pochwalę że swój ogród mam juz zaprojektowany przez forumową Elfir - jak uda mi się zrobić wszystko wg projektu to będzie pieknie:) ale sama bym chętnie taką wiedzę przyswoiła... konkurs na projekt z urzędu marszałkowskiego, więc chyba ze środków UE. chodzi tylko o to, że nie jest jeszcze rozstrzygnięty. wynik będzie pod koniec grudnia, albo na początku stycznia i wtedy rekrutacja. fajnie, że masz już projekt. Elfir robi je odpłatnie, czy po forumowej znajomości dostałaś? to od wiosny zaczynasz realizację? sama będziesz sadzić, siać, czy bierzesz firmę? zdradź chociaż w jakim stylu robisz ogród i jakie z grubsza roślinki planujesz. pozdrawiam i wracam do pisania pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.12.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Maniacy, co tam słychać na placu boju, tzn. budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.12.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Maniacy, co tam słychać na placu boju, tzn. budowy? a co tam słychać? śnieg zasypał i śpi sobie nasz początek domu. za to z konta ubyło nam kasy, bo za doprowadzenie prądu trza było wybulić. no ale, żeby nie było, że tak w ogóle nic, to mąż był w lesie i własnymi ręcyma zrobił stemple, które następnie zostały przywiezione na budowę. a no i kaska za zwrot VAT-u wpłynęła. taki prezent pod choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 a co tam słychać? śnieg zasypał i śpi sobie nasz początek domu. za to z konta ubyło nam kasy, bo za doprowadzenie prądu trza było wybulić. no ale, żeby nie było, że tak w ogóle nic, to mąż był w lesie i własnymi ręcyma zrobił stemple, które następnie zostały przywiezione na budowę. a no i kaska za zwrot VAT-u wpłynęła. taki prezent pod choinkę Takim prezentem bym nie pogardziła;) My jeszcze czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Nie wiem jak mogłam przegapić Twoje pytania:) Z wielkim opóźnieniem ale cóż, ja gapa:bash: Projekt Elfir wykonała odpłatnie, przez forum do niej trafiłam:)Okazało się że mieszkamy blisko siebie, tak że projekt nie był robiony "na odległość" tylko z wizjami lokalnymi:) Ze współpracy jestem bardzo zadowolona, Elfir ma fajne pomysły i umie doradzić. Najpierw spotkałyśmy się na działce (jeszcze na etapie stanu zero:)) powiedziałam o swoich oczekiwaniach i chceniach;) Później dostałam wstępny projekt który był parokrotnie poprawiany i dopracowywany. Aaa i jeszcze listę roślin do akceptacji.Jak już doszłyśmy do porozumienia to dostałam projekt z nasadzeniami, architektura i oswietleniem. I jeszcze opis sadzenia, pielęgnacji itd. Zgłaszałam się szybko po projekt bo miałam zamiar zacząć przygotowywać ogród na długo przed tym zanim zamieszkamy ale niestety jak zwykle rzeczywistość zweryfikowała moje chcenia:(Cały czas mam wokół domu bajzel a na miejscu ogrodu wielką górę ziemi:( Wiosną mam zamiar przydusić mojego męża żeby chociaż wyrównanie działki zrobić i rozprawić się z chwastami, które teraz maja u nas raj. Mam zamiar spróbować sama - chyba że niespodziewanie jakaś super kasa mi wpadnie;) na co za bardzo nie liczę. Dlatego chciałam miec projekt i robić wg konkretnego planu a nie sadzić po kawałku co popadnie bo nie mam zielonego pojęcia o ogrodach;) A w jakim stylu ogród? Trudne pytanie:D Będzie kilka drzew i krzewów owocowych. Trochę iglaków. Trochę liściastych krzaczorów;)Ma być w miarę małoobsługowo i bezpiecznie dla roślin (z taka ogrodniczką jak ja;)) Mają być klony, graby, trzmieliny, lilaki szczepione na pniu.Jodły, świerki, żywotniki.Derenie, irgi, mahonie.Tawuły, krzewuszki.Trzmieliny, powojniki.Tawułki, funkie, żurawki.I trochę traw.I konwalie:) Ech, dzięki Tobie spojrzałam na projekt i znowu zaczęłam się cieszyć tym, że chociaż projekt mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.12.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 O, a już myślałam, że max-maniacy w sen zimowy zapadli na tych krańcach gdzie białe niedźwiedzie grasują Fajnie, że chociaż daliście znak życia Byle do wiosny, ja też sobie tak mówię - na razie na budowie to takie dłubanie bez przekonania i bez przyjemności, bo zimno jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Cześ Kocurze:)Wpadamy na siebie w tych samych wątkach to chyba wypadałoby się zapoznać, nie?? Luka jestem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.12.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No cześć, Luka Kocur, miło mi Nie będziemy śmiecić maniakom, zapraszam do siebie - i do Ciebie też wpadnę (czaję się od dawna, ale dzienniki oświeconej góry i Olimpu forum zawsze mnie onieśmielały - tyle stron komentów od dawna zasiedziałego towarzystwa, rozumiesz...) Spróbuję się wkręcić w tę śmietankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 21.12.2012 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Będzie kilka drzew i krzewów owocowych. Trochę iglaków. Trochę liściastych krzaczorów;) Ma być w miarę małoobsługowo i bezpiecznie dla roślin (z taka ogrodniczką jak ja;)) Mają być klony, graby, trzmieliny, lilaki szczepione na pniu. Jodły, świerki, żywotniki. Derenie, irgi, mahonie. Tawuły, krzewuszki. Trzmieliny, powojniki. Tawułki, funkie, żurawki. I trochę traw. I konwalie:) Ech, dzięki Tobie spojrzałam na projekt i znowu zaczęłam się cieszyć tym, że chociaż projekt mam:) to całkiem sporo roślinek planujesz. ja jeszcze do końca nie wiem co i gdzie, ale chcę jak najwięcej płożących, żeby maksymalnie zmniejszyć powierzchnię koszenia i pielenia. O, a już myślałam, że max-maniacy w sen zimowy zapadli na tych krańcach gdzie białe niedźwiedzie grasują tak jakby trochę zapadli. no ale, byle do wiosny. Nie będziemy śmiecić maniakom, a śmiećcie sobie, przynajmniej coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.12.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Tobie i całej Twojej rodzinie życzy Małgosia http://img.webme.com/pic/m/magia-zimowych-swiat/canoce_503760473_50.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.12.2012 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Dzięki Gosiu za pamięć. Wszystkim zaglądającym życzę wspaniałych, radosnych i pełnych domowego ciepła Świąt Bożego Narodzenia, a w nadchodzącym Nowym Roku spełnienia chociaż części marzeń. część niech zostanie na następny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.12.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8o2vgFY7a1rdfpqfo1_500.jpg Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku (części przynajmniej, żeby było na co czekać ) życzy cronin z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 23.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Cudownych Swiat Bozego Narodzenia oraz wszystkiego co NAJ w nowym roku 2013 zyczy Gumiska:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts