Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

Witajcie max-maniacy :)

Chciałabym podpytać o murowanie na klej.

Za kilka dni staniemy przed wyborem techniki murarskiej.

Pomagać nam będzie pan murarz, a raczej my jemu ;)

Ale sam się jeszcze nie określił, jak wolałby, żeby to wyglało... Jest mu obojętne.

Czyli słabo pomógł podjąc decyzję, czy kupować cement, czy klej...

Jak max-maniakowy Mąż nakładał klej? Specjalną kielnią, czy taką zwyczajną do zapraw tradycyjnych?

Trzymam kciuki za Wasze rozpoczęcie sezonu budowlanego :)

Nasze już jutro :) Cegła czerwona już w gotowości czeka na działce :)

pozdrawiam serdecznie! e.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dawno mnie nie było. Piękne storczyki. Ciekawa jestem jak moje wyglądają, bo mąż sie teraz nimi "opiekuje";)

Niezły ogródek warzywny będziecie mieli. Ja się kompletnie nie znam na sadzeniu i w sumie aż boję sie spróbować, że mi wszystko padnie. Jakiś "Poradnik początkującego działkowca" muszę sobie sprawić;) Pamiętacie, kiedys był "Rok na działce", ale pewnie o rukoli tam nie pisali:cool:

Wiosną może ludzie będą chcieli nowe auto - trzymam kciuki za szybką sprzedaż i dobrą cenę

taką też mam nadzieję.

dzięki za słowa otuchy. :hug:

dzięki niteczko za kciukasy.

na stare kuleżanki zawsze można liczyć. (stare nie w sensie lat, bo my wiecznie młode przecie).:yes:

no i piękna pogoda jest, to od razu robi się optymistycznie.

Edytowane przez max-maniacy

Witajcie max-maniacy :)

Chciałabym podpytać o murowanie na klej.

Za kilka dni staniemy przed wyborem techniki murarskiej.

Pomagać nam będzie pan murarz, a raczej my jemu ;)

Ale sam się jeszcze nie określił, jak wolałby, żeby to wyglało... Jest mu obojętne.

Czyli słabo pomógł podjąc decyzję, czy kupować cement, czy klej...

Jak max-maniakowy Mąż nakładał klej? Specjalną kielnią, czy taką zwyczajną do zapraw tradycyjnych?

Trzymam kciuki za Wasze rozpoczęcie sezonu budowlanego :)

Nasze już jutro :) Cegła czerwona już w gotowości czeka na działce :)

pozdrawiam serdecznie! e.

witam Cię asti serdecznie.

to znaczy, że dziś wielki dzień. super. na pewno duże emocje z tym związane.:)

murowanie na klej, to podobno łatwa sprawa. my kupiliśmy Solbet. kielnie chłopaki mieli zwykłe do murowania. nic tam specjalnego. chociaż podobno są jakieś specjalne, w które wrzuca się klej i urządzenie rozprowadza je cienką warstwą. ale jak murarz już kleił, to poradzi sobie. polecam gorąco tą właśnie metodę, bo czysto, szybko i sucho. na prawdę, o wiele łatwiej.

mam nadzieję, że pomogłam. powodzenia życzę w realizacji planów i marzeń budowlanych.:)

Dawno mnie nie było. Piękne storczyki. Ciekawa jestem jak moje wyglądają, bo mąż sie teraz nimi "opiekuje";)

Niezły ogródek warzywny będziecie mieli. Ja się kompletnie nie znam na sadzeniu i w sumie aż boję sie spróbować, że mi wszystko padnie. Jakiś "Poradnik początkującego działkowca" muszę sobie sprawić;) Pamiętacie, kiedys był "Rok na działce", ale pewnie o rukoli tam nie pisali:cool:

a teraz jest "Mój piękny ogród".

jak tam, już na walizkach siedzisz i przebierasz nóżkami?

stęskniłaś się pewnie za domkiem i z radością zasiądziesz z mężusiem przed kominkiem z lampką wina. :)

witam Cię asti serdecznie.

to znaczy, że dziś wielki dzień. super. na pewno duże emocje z tym związane.:)

murowanie na klej, to podobno łatwa sprawa. my kupiliśmy Solbet. kielnie chłopaki mieli zwykłe do murowania. nic tam specjalnego. chociaż podobno są jakieś specjalne, w które wrzuca się klej i urządzenie rozprowadza je cienką warstwą. ale jak murarz już kleił, to poradzi sobie. polecam gorąco tą właśnie metodę, bo czysto, szybko i sucho. na prawdę, o wiele łatwiej.

mam nadzieję, że pomogłam. powodzenia życzę w realizacji planów i marzeń budowlanych.:)

Tak, wielki, ważny dzień :) Ale wcz. sąsiad odmówił nam użyczenia prądu :( Na szybko załatwilismy agregat. mam nadzieję, że będzie ok.

I problem "jak murować" rozwiązał się sam... Na 100% będzie klej. Bo kręcić betoniarkę na agregacie tyle czasu, to nas to mocno będzie kosztować..

Zazdroszczę ogródka :) U mnie w tym roku chyba jeszcze nic nie urośnie.

No, może szybko rosnące tujki od strony super - sąsiada 8)

pozdrawiam :)

• 3 weeks później...

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych

wypełnionych nadzieją budzącej się do życia

wiosny i wiarą w sens życia.

Pogody w sercu i radości płynącej z faktu

Zmartwychwstania Pańskiego

oraz smacznego Święconego w gronie

najbliższych osób szczerze życzą Kamila i Marcin z rodziną