max-maniacy 12.04.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ja mam teraz jedną dużą szafę i też w niej wszystko się musi zmieścić. nie ma mowy o szybkim zamykaniu drzwi, bo trzeba to wszystko strategicznie przytrzymać i delikatnie zamykać, żeby nie wypadło. szafa pęka w szwach. mogę dołączyć do grona forumowych bałaganiar. ale twierdzę, że to oznaka artystycznej duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.04.2013 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Aż się boję pomyśleć jak to będzie w domu. o tym samym myślałam, jak myłam podłogę. spociłam się jak szczur tym sprzątaniem, a co to będzie, jak będzie dwa razy tyle powierzchni. może wymyślą jakiś sprytny robot co poodkurza, pozmywa, poprasuje i ugotuje za mnie. a na dziś mam fajrant. jeszcze tylko naleśniki chłopakom usmażyć i mogę leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.04.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 ja bardzo lubie porządek ale jestem za leniwa na ciągłe sprzątanie ale staram się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.04.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 jakie ciągłe? raz w tygodniu porządnie, a potem, aby po wierzchu ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.04.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) ja tam nie moge, mnie w weekendy w domu nie ma, w poniedziałek to u nas jest armagedon no dobra kurde , wjechałaś na ambicje ide sprzatać Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.04.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 wiosna pełną gębą. siedzę przy otwartym balkonie, ptaki wrzeszczą, jest cudnie. jutro wybieram się na działkę, żeby zobaczyć, co się tam dzieje (przyrodniczo oczywiście, bo budowlanie to na razie nic). jak tak dalej będzie, to sezon grillowy trzeba będzie otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.04.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 koniecznie gril macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.04.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 jest jakiś taki wyspawany przez mojego wujka. trzeba tylko umyć po zimie. no i żeliwny kociołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 prognoza na dziś +7 i zachmurzenie umiarkowane z przejaśnieniami. to już chyba naprawdę wiosna. wprawdzie od ostatniego wpisu krokusy i tulipany były przykrywane śniegiem nie wiem ile razy, wkurzające. w domu jeszcze leży śnieg, ale miejmy nadzieję, że na dniach zniknie. i najpierwsze plany to wylewanie chudziaka. za pomocą oczywiście betoniarki, taczki i łopaty. następnie szalowanie i zbrojenie wieńców. ale to za chwilę. nie chcę wybiegać za daleko w przyszłość. Po śniegu śladu nie ma, to kiedy lecicie z chudziakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.04.2013 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Po śniegu śladu nie ma, to kiedy lecicie z chudziakiem? dobrze, że byłam u Ciebie, bo bym nie wiedziała, że gościa miałam. tak rzadko tu zaglądam. a z chudziakiem to chyba na dniach ruszymy. woda odkręcona, prąd też. dziś m złożył zamówienie na żwirowni. rozglądał się za cementem, gdzie najtaniej. wypatrzył, że w liroyu jakiś w super cenie jest. tylko, że u nas w pobliżu nigdzie takowego sklepu nie ma. a za transport, jak policzył, to wyjdzie to samo, co w miejscowym składzie. nie wiem, jak to jest, że ludziska kupują w necie jakieś cięższe zakupy i im się opłaci. my jak czegoś szukamy, to zawsze z transportem wychodzi drożej. także proszę trzymać kciuki, żeby się nic nie sypnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.04.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Kaska no trzymam obami ręcami&&&&&&&&&&&&&& Niech się u kazdego coś dzieje, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 O, jak mnie dawno tu nie było, a się dzieje! Wrzuć jakieś zdjęcia z akcji chudziak, jak już się rozpocznie A co do cen z netu kontra lokalne składy, to u mnie było tak samo - nie opłacało się brać zza siedmiu gór z transportem, bo oszczędność żadna albo nawet drożej. Lepiej uruchomić zdolności negocjacyjne w lokalnej hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.04.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 trzymam i ja kciuki, fajnie, że się rusza u nas też jakoś ceny netowe droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.04.2013 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 dzięki za kciukasy. wiedziałam, że można na Was liczyć.:hug: i tak, jak napisała Luka niech u każdego się coś dzieje!!! dosyć już tej monotonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.04.2013 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 dzień dobry wszystkim w ten bezchmurny, choć wietrzny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.04.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 A co do cen z netu kontra lokalne składy, to u mnie było tak samo - nie opłacało się brać zza siedmiu gór z transportem, bo oszczędność żadna albo nawet drożej. Lepiej uruchomić zdolności negocjacyjne w lokalnej hurtowni A u mnie kilka razy zaowocowało pobuszowanie po al-śmietniku i towar dojeżdżający z odległości >300km okazywał się znacznie tańszy niż lokalny. Pewnie robili dokładnie to co ja, a potem przywalali marżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.04.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 No wiedziałam, że zaczynacie działać Trzymam kciuki i oby się działo!!!!!!! Praktycznie wszystko zamawiałam z daleka i się opłacało nawet po doliczeniu transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.04.2013 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 to my chyba szukać nie umiemy. choć nie mówię, że zaprzestaniemy. trzeba sprawdzać wszystko co się da. może akurat coś się uda trafić. na razie zakupy cementowo - piachowe, to na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.04.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja doszłam do wniosku, popartego właśnie poszukiwaniami i zakupami, że najgorzej cenowo wychodzi kupno rzeczy ciężkich - więc bloczki, cementy, zaprawy, odpadły. Opłaciło się kupić przez net membrany i folie na przykład. Zakupy materiałów stricte budowlanych różnie wyglądają w wypadku miejsca zamieszkania - szukając bloczków, zauważyłam, że wielka obfitość ofert i bardzo dobre ceny są w Polsce pd-wsch, a transport ponad 500 czy 600 km to czysta głupota przy takich ilościach. Mniemam, że tam się mieszczą zakłady produkcyjne i tyle. Druga dobra opcja zakupów to duże sieciowe składy budowlane - tu ciągle się pisze, że coś tam w Castoramie, coś w Leroy, a jak nie ma się tego w mieście lub rozsądnym sąsiedztwie, to też gra niewarta świeczki. Więc, mówiąc krótko, prownicja i na północy kraju statystycznie ma najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.04.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Więc, mówiąc krótko, prownicja i na północy kraju statystycznie ma najgorzej to samo mówi mój mąż. nie dość, że bida aż piszczy, to jeszcze wszystko najdroższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts