Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w imieniu mojego ośmiolatka dziękuję wszystkim za życzenia. przekazałam uściski od forumowych cioć.:)

Fajnie że te nasze dzieci takie małe jeszcze, jest dla kogo budowac

a wiesz, że starszy już nas uprzedził, że on to się tam z nami do nowego domu nie wybiera, tylko zostaje tu. śmieliśmy się, że pewnie za rok będziemy sprzedawać mieszkanie, to może je odkupić. obraził się.:D a mały to ma już kolegów na wsi.

Masz jakiąś specjalna odmianę malin czy wszystkie sa tak samo dobre?

nie znam nazwy, ale jakieś dwie odmiany dostałam od znajomej. jedne wczesne i podobno bardzo słodkie, ale owocować będą dopiero za rok (jak się udadzą), a drugie późne jesienne z dużymi owocami i owocują zawsze na tegorocznych pędach (więc jest opcja, że może parę owoców będzie w tym roku). po owocowaniu ścina się je do samej ziemi.

Sezon rozpoczęty, chudziak wylany, to co dalej?

dalej w planach jest wieniec i strop. ale kiedy, to niestety nie wiem. mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości. pędzić bardzo nie musimy, bo optymistyczna wersja jest taka, że w tym roku tylko do sso.

dzięki dracula:)

a co Wy się w berka bawicie?

nitka tak dokładnie to się nie znam. ale jeśli owocują na pędach wieloletnich, to nie można chyba co roku ścinać, bo wtedy zawsze będą tylko pędy jednoroczne i nie będzie owoców. ale to pewnie zależy od odmiany. najlepiej pytać przy zakupie lub dostawaniu.:yes:

dzień dobry w ten piękny słoneczny dzionek.:cool:

dzięki asti.

jak mi się uda dziś dotrzeć na budowę, to obfocę trochę te nasze nowe betony.

nad stropem mąż już intensywnie myśli. ale nie często te jego przemyślenia wydostają się na zewnątrz, więc ja o wszystkim dowiaduję się dopiero, jak już podejmie ostateczną decyzję. wkurza mnie to okropnie. :mad: no ale taki typ. po 15 latach nie będę, go przecież wymieniać na inny model. tym bardziej, że mógłby się trafić taki, co w ogóle nie chciałby myśleć.;)

cały czas się odgrażam, że tak samo będę robić przy wykończeniówce.