Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki niteczko.:hug::hug:

tylko ci, którzy budują mogą tak się cieszyć z głupiego kawałka betonu.:D

Zgadza się :) Żebyś widziała minę naszego murarza, jak skakałam z radości, że mamy podmurówkę ;)

Stwierdził, że cieszyć się będzie można jak krokwy będzie stawiał 8)

A mnie cieszy każda cegła, każdy betonik ;)

A tak w ogóle to wygląda to przeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeślicznie :D

Sami rozprowadzaliście hydraulikę?

miało dziś padać, ale coś się nie zapowiada. jest cudnie ciepło. lato normalnie.

muszę jednak jechać dziś i podlać warzywka, bo już powschodziły. jeszcze trochę i będzie można wcinać rzodkieweczkę, sałatę i szczypiorek.

pierwszy raz siałam rukolę i też już ładnie rośnie.

wczoraj byliśmy cały dzień w Olsztynie. jak wróciliśmy do siebie, to były mokre ulice, czyli padało. ale nie wiem, czy tak porządnie, czy tylko trochę. dziś od rana niebo zachmurzone, ale tylko trochę pokropiło póki co.

nita sałaty nie są chyba wymagające. ja co roku sieję lodową i rośnie. a ta rukola wzeszła szybciej niż zwykła. mam nadzieję, że nie będzie z nią problemów.

Gratuluję postępów! Z opisów wynika, że w dzienniku za jakiś czas powinno pojawić się charakterystyczne zdjęcie 'salonowego lasu'

Przypomniałaś mi o pokrzywach, muszę się przejść po okolicy - bo z własnych mam tylko jedną dorodną :)

maniaczko, pięknie u Ciebie i pachnąco (oczywiście kwiatami, nie gnojówką :D)

Jak to mówią nie ma tego złego... Piękny będziesz miała ogród jak się wprowadzicie, a i teraz w ciepłe dni masz fajne zajęcia a nie zastanawianie się - co robimy. Teraz tylko czekaj aż synom jakaś panna wpadnie w oko i co dzień będą na budowe jeździć :D

witam kuleżaneczki.

dorka mam nadzieję na ten las. sosnowe stemple już od zimy czekają.

nita i kocurku dziękuję za miłe słowa dot ogrodu. ale tak naprawdę, to do prawdziwego ogrodu to daleka droga. na razie to co rośnie jest daleko od domu. i czekam, że się rozmnoży, a potem będę sadzić na docelowe miejsca. wokół domu na razie gliniany ugór, a dalej łąka. ale powoli podchodzę z nasadzeniami coraz bliżej.

Teraz tylko czekaj aż synom jakaś panna wpadnie w oko i co dzień będą na budowe jeździć

myślę, że będzie zupełnie odwrotnie. dopiero będzie (myślę o starszym) się opierniczać i tylko dziewczynie w oczy patrzeć.:D

no takiego niechcianego zielska to u nas dorka też przewaga. głównie trawa z koniczyną i mleczami.

pewnie na większości działki tak już zostanie. ale w koło domu trzeba będzie trochę ogarnąć.

a u Ciebie perz usprawiedliwiony, boś daleko. to kto ma z tym walczyć? wrócisz, to popielisz.:)

A u mnie zielenina wpycha się sama, takiego perzu jak u mnie to ze świecą szukać- tu mowa o działce z budową :)

Masz wyjątkowy dom, to i ogród może byc wyjątkowy :)

max kupiłam poziomki w małych doniczkach, niektóre juz mają kwiatki. Czy musze się bardzo spieszyć z wsadzeniem, bo chwilowo nie bardzo mogę? Czy one powinny stać na balkonie czy mogą w domu? Pszczołki je zapylają?