Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

Masz wyjątkowy dom, to i ogród może byc wyjątkowy :)

Tia, mogę zostać prekursorką modnych trawników sięgających po pas.

Swoją drogą jako dziecko uwielbiałam chodzi po zarośniętych łąkach, boszz jak to pachniało!

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kukurydzy akurat u nas w pobliżu nie było, ale hodowla żubrów i owszem. Rekord jednego osobnika, lat wówczas 8, wyniósł 38 sztuk na gołym ciele, gdy wróciliśmy z tradycyjnego włóczenia się wokół matek żubrzyc z dziećmi.Wyglądał jak jabłuszko nadziewane goździkami. Człowiek głupi był w młodości, a i kleszcze wtedy inne były (albo to brak reklam powodował naszą znieczulicę)

bry Paniom.

u nas teraz trawa już do kolan tam, gdzie nie kosimy. i teraz już się boję tam wchodzić, nie tyle ze względu na kleszcze, ale wyobrażam sobie inne paskudztwa, które mogą tam siedzieć. najbardziej boję się żmij zygzakowatych. choć nigdy takiej nie widziałam. ale podobno sporo ich u nas. w zeszłym tygodniu zmarł w Mrągowie facet, którego ukąsiła w ogródku przy domu. dlatego, bez kaloszy nie wchodzę w chaszcze, ani do lasu.

nitka poziomki mogą Ci przez jakiś czas siedzieć w doniczce. są samopylne. nie mają głębokich korzeni, ale jak zbyt mała doniczka, to za długo ich tak nie trzymaj. jak będziesz sadzić do ogródka, to najlepiej w półcieniu. lubią lekko kwaśną ziemię. jak kiepska ziemia, to można kompostem lub lekko z obornikiem wymieszać. po trzech latach należy przesadzić w inne miejsce, bo coraz słabiej owocują.

oj tam Luczka. odwiedzasz wujka googla i już wszystko wiesz.;)

będziesz potrzebowac informacji, to ich po prostu zaczniesz szukać.

witam Cię ciepło. choć u nas nie całkiem słonecznie.:)

u nas od rana koszą trawę wokół bloku i fajnie pachnie.

Edytowane przez max-maniacy

max cóż Ty za mrożące krew w żyłach historie opowiadasz brr

dzieki za rady odnośnie poziomek, mają już małe poziomeczki. Niestety muszą poczekać jeszcze dwa dni na wsadzenie, bo u nas domowy szpital.

u nas od rana koszą trawę wokół bloku i fajnie pachnie.

Jedno z gorszych doświadczeń jak przeprowadziliśmy się ze wsi do bloku:

Wakacje, dopiero co świta (7 rano) a tu pod oknem odpalaja kosiarki i jadą... wrrr

:D

bo u nas domowy szpital.

Zdrówka dla chłopaków Nita

Widze, że strop się będzie kręcił :) więc wazne rzeczy się dzieją, fajny etap mimo tego przebierania nogami :) ja do tej pory pamiętam zapach świeżo zalanego stropu, a potem jak go polewaliśmy wodą achhhh :D

będzie się kręcił. dziś cięliśmy z mężem drut do strzemion. 200 razy po 75cm. wyszło mi, że 150 metrów pocięliśmy.

łapska bolą, padam na pysk, ale satysfakcja jest.:)

u mnie też małe poziomeczki i jedną juz jadłam :D niestety ciagle niewsadzone, ale liczę na weekend :) Dzieciaczki lepiej, dzieki.

Podziwiam za zapał do ciężkiej pracy. Koniecznie fotorelację rób będzie co wspominać :)

O, jakie tu fajne ogrodowe tematy :D kurczę Wy tu sobie tak o sadzonkach i takich tam rozmawiacie, a ja taka zielona jestem w tym temacie, że aż mnie przeraża na samą myśl o moim ogródku :o Ja to raczej jestem z tych babek, co wolą auto naprawić nić coś ugotować albo posadzić :D ostatnio sąsiadka dała mi w doniczce takie piękne sadzonki pomidorków, a ja zapomniałam o nich i przejechałam je samochodem :sick: wszystkie się połamały razem z doniczką :lol2: i tyle było z sadzenia :)

oj goshia7 z własnym domem może przyjdzie Ci i chęć siania, sadzenia i gotowania tego, co urośnie. a może nie.;)

u mnie to też objaw starzenia się. jak to Luka napisała, coraz bliżej ziemi hehe. no może trochę przesadzam. jeszcze nie jest tak źle. :p

a oprócz prac ogródkowych, to zostały skręcone ręcyma mojego m dwa zbrojenia na słupy, które będą pomiędzy dużymi oknami.

niestety Nitka zawsze zapominam aparatu. ale jak już będzie trochę więcej zrobione to coś tam obfocę. na razie nic ciekawego do oglądania.

oj goshia7 z własnym domem może przyjdzie Ci i chęć siania, sadzenia i gotowania tego, co urośnie. a może nie.;)

u mnie to też objaw starzenia się. jak to Luka napisała, coraz bliżej ziemi hehe. no może trochę przesadzam. jeszcze nie jest tak źle. :p

a oprócz prac ogródkowych, to zostały skręcone ręcyma mojego m dwa zbrojenia na słupy, które będą pomiędzy dużymi oknami.

niestety Nitka zawsze zapominam aparatu. ale jak już będzie trochę więcej zrobione to coś tam obfocę. na razie nic ciekawego do oglądania.

U mnie to na początku pewnie zapał będzie :) ale z czasem, jak już się nawierzę nowym domem, wszystko zapewne wróci do normy :rotfl:

Jak to nic ciekawego do oglądania? :mad: wszystko jest ważne i ciekawe :) No! To czekam na fotki ;)

Jak to nic ciekawego do oglądania? :mad: wszystko jest ważne i ciekawe :) No! To czekam na fotki ;)

Też to chciałam powiedzieć. Przecież wiesz, że tu wszyscy nienormalni i z każdego pustaczka czy kabelka się cieszą. Żeby mi to było ostatni raz, tak bez aparatu. :D