dorkaS 09.07.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 hej, fajny pomysł na wykorzystanie frisbie kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.07.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Piękne zdjęcia, więcej takich poproszę. Super , że słupy zalane, Mąż codziennie pracuje na budowie czy tak z doskoku? Roślinki przecudne, podglądam pilnie. Muszę się właśnie zając rozmnożeniem trzmieliny i innych różnistych z ogródków Mamy i Teściowej. Życzę miłej zabawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 16.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, słupy wglądają bardzo elegancko a roślinki oczywiście zawsze mile widziane coś można podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.07.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Gratuluje postępów Kasiu, pięknie u Was. Każdy postęp cieszy Jaki jest plan do końca roku? Pomidorki pyszniutko wyglądają. Mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Zdjęcia roślinek zaczynają mnie cieszyć bardziej niż domu - bo dom mam u siebie, a roślinek zero i w ogóle jakaś pustynia posypana gruzem Więc możesz śmiało wrzucać do bólu A co do rukoli, jeśli nie przepadasz, spróbuj na oswojenie, w małej ilości, tego: placki ziemniaczane z solidną łyżką kwaśnej śmietany i parę liści rukoli na każdy. Moim zdaniem dobrze się komponuje smakowo, ładnie wygląda, a rukola nie wybija się tak bardzo, tylko dodaje pikantno-orzechowej nutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.07.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Kasia, zazdroszczę tych pomidorków i innych smakołyków. W przyszłym roku musze jakis konkretny zagonek zrobić a nie szpinak na rabacie upychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.07.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 dzięki dziewczyny za miłe słowa. nituś, jak już wcześniej pisałam nie chcemy robić dalekosiężnych planów. plan bieżący, to zrobić strop. powoli to wszystko idzie, bo nasz główny pomocnik i fachowiec ciągle jest zajęty. m ma od przyszłego tygodnia urlop i ma nadzieję, że w czasie tych trzech tygodni jednak zrobią ten strop. zobaczymy. na razie sami skręcamy dechy na szalunki. kocurku dzięki za pomysł na placki. jutro wypróbuję. a wczoraj zjedliśmy pierwszego naszego pomidora. w życiu tak mi nie smakował żaden inny. Aguś ja żałuję, że zamiast rukoli nie wsiałam szpinaku. mój zagonek jest mało konkretny. m powiedział, że w przyszłym roku wpuści ciągnik i zaorze dużo większy kawał, to będę miała pole do popisu. śmiał się, że i kartofle będę mogła sadzić. tylko kto to będzie pielił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.07.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Męża ciotka nasiała szpinaku i od niej wzięłam 12 sadzonek. Musialam je wcisnąć w rabatkę, pomiędzy inne rośliny, bo nie miałam gdzie. W przyszłym roku zagonek musi być. Co do pielenia, to zauważylam u siebie, ze jak raz na kilka dni przehaczkuję ziemię, to chwasty tak szybko nie rosną,. bo są podcinane. A jesli juz jakies są, to naprawdę pojedyncze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.07.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 zależy jeszcze jakie te chwasty. ja mam jakieś paskudztwo, które szybko rośnie i ma głęboko korzenie. przy wyrywaniu nie można ich całkiem usunąć i za chwilę odrasta. wściec się można. ale tak, jak piszesz, co kilka dni haczką i jakoś to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.07.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Jak ja nie cierpię pielić ale jak przechodze obok chwasta to jakoś tak sama się schylam i wyrywam i jakoś to idzie. Czy szpinak się trudno hoduje? Może tez spróbuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.07.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Gratuluję postępów! Do listy kandydatów na zagonek dorzucam szczaw - chyba, że go już posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.07.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dorka jakąś satelitę śpiegowską masz, czy co? właśnie dziś zbierałam szczaw. oprócz działki, na której budujemy, mamy jeszcze małą działeczkę (5 arów) na ogrodach działkowych. od kiedy się budujemy, to na tej małej nic nie robimy, tylko kosimy od czasu do czasu. no i tam rośnie tylko trawa, a wśród niej właśnie szczaw. pytanie za 100 pkt.: co dziś jedliśmy na obiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.07.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 nitka szpinaku nigdy nie miałam. ale chyba jednoroczny i trzeba z sadzonek wsadzać do gruntu.tak więc najpierw trzeba wysiać do skrzynek, albo od kupić sadzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.07.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Zupa szczawiowa z jajkiem <ślinotok> Ale mi smaka narobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.07.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 nitka szpinaku nigdy nie miałam. ale chyba jednoroczny i trzeba z sadzonek wsadzać do gruntu. tak więc najpierw trzeba wysiać do skrzynek, albo od kupić sadzonki. Ciotka męża siała z ziarenek i tyle jej tego wyrosło, że dała mi sadzonki. Co rusz liście obrywam i albo na obiade albo do zamrażarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.07.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Zupa szczawiowa z jajkiem <ślinotok> Ale mi smaka narobiłaś Luka wygrałaś uśmiech gospodyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.07.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ciotka męża siała z ziarenek i tyle jej tego wyrosło, że dała mi sadzonki. Co rusz liście obrywam i albo na obiade albo do zamrażarki w przyszłym roku wysiewam na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.07.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A ja za późno przylazłam, żeby sobie szczawiowej podjeść. Muszę przesunąć satelitę, bo nie wiem co planujesz na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.07.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 ja dziś u mamy jadłam przepyszne gołąbki, mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.07.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 A ja za późno przylazłam, żeby sobie szczawiowej podjeść. Muszę przesunąć satelitę, bo nie wiem co planujesz na jutro właśnie dopiero po całym dniu wylazłam z kuchni. i nie dlatego, że mam za krótką smycz (sięga jeszcze do sypialni) zostałam obdarowana jabłkami i kupiłam jagody, więc robiłam słoiki. na obiad były naleśniki z dżemem jabłkowym. a na jutro mam plan zrobić drożdżówki z jagodami (jak mi zapał nie przejdzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts