Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia macie najstaranniej zaszalowany strop, jaki do tej pory widziałam na FM :)

Jakoś dopiero teraz dopatrzyłam, że macie taaakie wielkie okna :jawdrop: wyglądają super, czy one wychodzą na stronę przeciwległą do lasku, czyli na słup? i macie taaaki widok aż po horyzont? to jest to czego mi brakuje, widoków i miejsca do spacerów, aż zielona się robię :oops:

Z bardziej przyziemnej strony, czy robiliście już przymiarki do wyceny na okna? i w ogóle do tego jakie te okna mają być?

dzięki Nitka, dziś już lepiej. :)

Ania zgadza się okna są z widokiem po horyzont (na pola i krowy sąsiadów :D )

te widoki i dalekie jakiekolwiek sąsiedztwo spowodowały, że zakochałam się w tym kawałku ziemi od pierwszego oglądania.:yes:

co do okien, to jeszcze na razie żadnych wycen nie robiliśmy. chcielibyśmy, żeby były 3 szybowe, na dole pewnie same fixy oprócz okna otwieranego na taras. plan był taki, że jak zrobimy w tym roku dach, to zimą będziemy szukać okien. ale dach chyba nam się odsunie na przyszły rok. :(

w Mrągowie mamy producenta okien firmę Adams i tam byłoby najfajniej kupić, bo serwis na miejscu i w ogóle dobre okna robią. tylko, że nie widziałam, żeby ktoś od nich kupował okna pasywne (a mają w ofercie nawet 4 szybowe). podejrzewam, że cena może zabijać.

Max maniacy (Kasiu) - piekne szalunki :-) ale jak to mowil nasz murarz - szalunek pod strop to jedyna rzecz, ktorej nie robi sie dokladnie :-) na dzien przed zalewaniem betonu dokladnie podlejcie dechy. One musza miec miejsce, zeby "napuchnac". Inaczej jak dojdzie beton moze wam rozwalic dechy... Poważka :-) u nas w czasie owczekiwania na zalewanie dzien wczesniej popadalo tak porzadnie i dechy trzeba bylo wymontowac, bo wszystko szlo w gore...

Podgladam wasze poczynania :-) jest pieknie :-) a Twoje sprawy ogrodkowe- cud, miod, malina :-D

Pozdrawiam!!!

Kasia, pada u Was dziś? Bo u nas tak ;) Jedźcie, zobaczcie jak się dechy zachowują.. Lepiej teraz coś wymontować niż później patrzeć, że gdzieś za mało luzu było i się luz sam zrobił...

A kiedy planujecie zalewać? Widziałam, że piękne belki na podciągi już są :) Później jeszcze robota z powiązaniem drutów na całym stropie.

U nas mój wujo pomagał, brat cioteczny mojego małża, my oboje i szybko poszło :)

I Wam też tego życzę :D

A nasza budowa? SSO bez chudziaka :) Mąż jeszcze konczy ścianki działowe na górze.

Na dole do wymurowania będzie tylko spiżarka. Ale to na chudym dopiero :)

Czekamy na kredyt. I tak do tego stanu rodzina nam bardzo pomogła...

Wniosek złozony.

Robimy wyceny okien. mamy ogarniętych elektryków, hydraulików, tynkarzy, wylewkarzy...

Będą pieniążki - ruszymy dalej..

Póki co czekamy, niecierpliwimy się...

Jak ja już chciałabym tam być, mieszkać.. :)

Kasia, pada u Was dziś? Bo u nas tak ;) Jedźcie, zobaczcie jak się dechy zachowują.. Lepiej teraz coś wymontować niż później patrzeć, że gdzieś za mało luzu było i się luz sam zrobił...

A kiedy planujecie zalewać? Widziałam, że piękne belki na podciągi już są :) Później jeszcze robota z powiązaniem drutów na całym stropie.

U nas mój wujo pomagał, brat cioteczny mojego małża, my oboje i szybko poszło :)

I Wam też tego życzę :D

A nasza budowa? SSO bez chudziaka :) Mąż jeszcze konczy ścianki działowe na górze.

Na dole do wymurowania będzie tylko spiżarka. Ale to na chudym dopiero :)

Czekamy na kredyt. I tak do tego stanu rodzina nam bardzo pomogła...

Wniosek złozony.

Robimy wyceny okien. mamy ogarniętych elektryków, hydraulików, tynkarzy, wylewkarzy...

Będą pieniążki - ruszymy dalej..

Póki co czekamy, niecierpliwimy się...

Jak ja już chciałabym tam być, mieszkać.. :)

to sporo już za Wami. nie dziwię Ci się, że chciałabyś już mieszkac. u nas gołe mury, a mam podobne odczucia. nie widzę jeszcze domu, ale dobrze czujemy się na działce. i to miejsce jest już takie nasze.

deszcz u nas pada od trzech dni. ale mąż jest co tam codziennie. wiąże właśnie te druciki, więc chyba wszystko ok, bo inaczej by powiedział.