max-maniacy 30.05.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 standardowo B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 31.05.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cudne dzieło hehe i tu się odzywa moje skrzywienie zawodowe - wiesz, że z tego rysunku można łatwo wywnioskować kto dla Młodego jest w rodzinie najważniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 31.05.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 rysunek cudny a mamusia taka malutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.05.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 tutli_putli wiem o co chodzi, tylko nie bardzo rozumiem, dlaczego ten brat taki duży. Czyżby aż tak kiepsko było z moim autorytetem w domu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.05.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a mama rzeczywiście nie za duża, ale za to jakie dłonie ma pokaźne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 31.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) hehe takie dłonie to ciepełko, szczerość, otwarte serce, otwarcie się na innych - zapraszają wprost w objęcia Widocznie starszy brat jest bardzo ważną osobą na równi z tatą ( tacy dwaj najważniejsi bohaterowie w aktualnym młodym życiu ). Zauważ, że mama taka sama jak autor czyli mocno się z nią identyfikuje Na chwilę obecną pewnie odstawiony już został "od cyca" więc szuka mocnych i męskich wzorców - wszystko książkowo i zgodnie z wiekiem, tak jak powinno być. Edytowane 31 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.05.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 no to mnie trochę pocieszyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 jak po nawiedzeniu ? kierbud poklepal po plecach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 04.06.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 ta, i przypomniał, że do końca czerwca trzeba mu zapłacić no ale chyba wszystko w porządku, do niczego się nie czepiał, zrobił wpis i pojechał. mąż jeszcze pytał o to czy mają być ściany z silki (tak jest w projekcie), czy można zamienić na BK. stwierdził, że przy ociepleniu 20cm wszystko jedno co będzie pod tym styropianem. mąż się ucieszył, bo jednak silka droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.06.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 hejka nie wiem jak sie stawia silke ale BK muruje sie FAN-TA-STY-CZNIE mowie zupelnie powaznie. Jesli tylko macie taka opcje to robcie z BK. My kupujemy szare bloczki TERMOREX z Prefabetu. Najtansza wersje, bez PW i bez uchwytu, do tego kielnia specjalna do cienkiej spiny i sciany przybywa w oszalamiajacym tempie (zerknij do nas, muruje sam, tylko po pracy - od 18 - i w weekendy, idzie jak zloto) bloczki genialnie sie docina, nierownosci latwo mozna wyszlifowac i jest super. A przy okazji to chyba najcieplejszy material. z mojej strony goraco namawiam na BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 dzięki za radę. mojego męża nie trzeba przekonywać, bo jak pisałam cena go przekonuje - przemawia do niego:yes:ale fajnie wiedzieć, że ktoś chwali ten materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.06.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 my tez budujemy z BK mam nadzieje ze woda sie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.06.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 z BK budowal tez INŻ. oraz Kamila&Marcin z potrzebnych podczas budowy narzedzi wystarczy w zasadzie tylko specjalna kielnia, pila do BK + prowadnica katowa, oraz zdzierak, no i wiadomo, sznurki, mlotek gumowy itp. ale naprawde jest mega wygodnie, po za tym wg mnie jest taniej niz na zaprawe... dlaczego: na 1 palete idzie 1 worek kleju (16pln + troche wody i piec minut mieszania), tym czasem na pierwsza warstwe (poszlo 1,5 palety bloczkow) zuzylem 5 workow cementu (5x8pln) + piasek (jakies 700 kg pewnie zeszlo) + kilkaset litrow wody + betoniara + jezdzenie taczka itp itd... urobilem sie po lokcie namawiam na BK (malo tego, namawiam na SZARY BK - bo jest tanszy a parametry izolacyjnosci ma lepsze:)) jesli macie gdzie pod nosem castorame czy brico depot to bez wiekszego problemu kupicie np bloczki TERMOREX z Prefabetu (wczoraj w brico w poznaniu kupowalem po 6,16/szt), klasa dokladnosci wymiarowej TLMA (najwyzsza), klasa gestosci 550, wspolczynnik izolacyjnosci 0,125W/mK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 06.06.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wg mnie jest taniej niz na zaprawe... dlaczego: na 1 palete idzie 1 worek kleju (16pln + troche wody i piec minut mieszania), tym czasem na pierwsza warstwe (poszlo 1,5 palety bloczkow) zuzylem 5 workow cementu (5x8pln) + piasek (jakies 700 kg pewnie zeszlo) + kilkaset litrow wody + betoniara + jezdzenie taczka itp itd... urobilem sie po lokcie mój majster tez twierdzi ze taniej na kleju, my wzielismy termalice- jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.06.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 dzięki za kompetentne doradztwo. mąż już właściwie zdecydowany na 100%. tylko, że całkiem możliwe, że w tym roku ze ścianami się nie wyrobimy. na razie budujemy bez kredytu. ale ja tam po cichu wierzę, że może uda się te bloczki kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.06.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 czesc. bloczki to nie sa wielkie koszty a sciany przybywa mega szybko. to co obecnie mamy zrobione + 6 palet bloczkow ktore wczoraj przyjechaly to 30 tysiecy z malutkim haczykiem. przy czym w tej kwocie sa tez wszelkie papiery (ponad 5 kawalkow) i budowa przyczepki (ponad 3 kawalki). z calej tej kwoty bloczki (w sumie 12 palet, czyli 576szt, czyli 83m2 scian) to niespelna 4 tysiace zlotych. Te 12 palet wystarczy nam prawie pod strop (zabraknie moze ze 2 palety). tak jak wspomnialem, kupujemy po 6 palet (bo po tyle wchodzi na HDS w marketach budowlanych, a kupujemy w marketach bo tam sa najtansze:), bo tyle miesci sie nam na podlodze, bo tyle jestem w stanie w rozsadnym czasie wymurowac, bo taka porcja kosztuje akceptowalna jednorazowo sumke w koncu:)) moze wlasnie tedy i dla was droga ?tym bardziej ze jedziemy na tym samym wozku - jak najdalej bez kreski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.06.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 my za BK na caly dom wydalismy 15,5 tys ( łacznie z klejem i transportem) wiec to nie jest az taki duzy koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.06.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Pożyjemy, zobaczymy. Tak, jak już pisałam, mam cichą nadzieję, że damy radę zrobić więcej, niż zaplanował mój mężuś.Myślę, że jak już wyjdzie z ziemi, to będzie go korciło, żeby zacząć stawiać ściany. Oby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.06.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 jako ze dzis styrany jestem bo 1,5 palety bloczkow "peklo" to tylko jedna sentencja... sasiedzwa wam nie zazdrosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.06.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 oj tam, oj tam, może nie będzie tak źle. A może tak po sąsiedzku załapiemy się na jakąś szczególną ochronę z góry. Aktualny ksiądz jest całkiem w porządku. Tylko, jak my się wprowadzimy, to będzie już na emeryturze. Więc nie wiadomo, co nas czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts