max-maniacy 21.03.2014 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 no i wizja okien w tym roku zaczyna się oddalać... meżuś wymyślił, że chyba jednak w pierwszej kolejności trzeba kupić dachówkę. po pierwsze będzie można od razu sprawdzić szczelność dachu i jakby co poprawiać, zanim będzie wełna. a po drugie primo, boi się, żeby nie pobić okien podczas wciągania dachówek na górę, czy spadania ewentualnych odpadów. nie wiem na ile te obawy są uzasadnione. ale może i ma rację. zresztą będzie to też jakiś krok do przodu, a potem dalej będziemy myśleć. conena ja nie chce rezygnować z pryszniców. teraz mamy deszczownicę nad wanną z parawanem i nikt już u nas z wanny nie korzysta. nawet najmłodszy przestawił się już na prysznic. jeśli górna łazienka będzie za mała, żeby wcisnąć jedno i drugie, to zrobimy tam takie rozwiązanie jakie mamy aktualnie. tylko wannę spod okna trzeba będzie w któryś kąt przestawić. PS. na działce sa już wszystkie bloczki i więżba :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.03.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Czyli postępy wiosna nastała. Pomysł z dachówką przed oknami wydaje mi się trafiony, zawsze to mniejszy stres jeśli chodzi o kradzieze. Jeszcze trochę i domek będzie miał dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Conena 27.03.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie zaglądałam przez moment a u Was już wiosna w pełni. I w ogródku i na budowie. Z tym dachem, to mężuś ma rację. Zdecydowanie najpierw dach - w końcu należy do stanu surowego otwartego, a okna to zamknięcie tego stanu, czyli powinny być na końcu. Okna można montować w zimie, więc jeśli w tym roku będziecie kończyć stan surowy, to zima będzie dobrym momentem na szukanie i kupowanie okien. Można też okna zrobić zupełnie po tynkach. Ostatnio widziałam taką budowę, na której wszystkie otwory okienne były zamknięte 'oknami' z folii i desek. U nas prace trwały praktycznie całą zimę, więc trzeba było trzymać trochę ciepła, ale gdyby nie to, to wolałabym okna wstawiać później. Tym bardziej, że wykonawca nie obrobił szpalet (wnęk okiennych) i w sumie przy wstawionych oknach to już nie bardzo jest jak to zrobić dobrze. Nie było do czego dokleić folii paroprzepuszczalnej (do ciepłego montażu okien) i teraz mam wrażenie, że ta folia to psu na budę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.03.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 w ostatni weekend odwiedziłam forumową Lukarnę i chciałam tu wywnętrznić się, jak bardzo jestem wdzięczna za tak życzliwe przyjęcie. mogłam spotkać kilka dziewczyn, które okazały się równie fajne w realu, jak są na forum. dziękuję Wam wszystkim za miło spędzony czas i czekam na kolejną parapetówkę. no i nie wydarzyłoby się to wszystko, gdyby nie obecność tu. dzięki FM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.04.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Ech, polazłam najpierw do Dziennika a tu takie miłe słowa:hug::hug: Zaraz mi sie przypomniało wszystko:) ps. a na foty grzecznie czekam Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.04.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Kasia Wielkanocnej Radości, Spokoju i Ufności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.04.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 W te piękne Święta, gdy Pan Zmartwychwstanie. Życzę smacznych jajek na śniadanie, żółtego kurczaczka, białego zająca i oby te święta trwały bez końca Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego Dyngusa i wspaniałych gości, niech to będzie czas uroczy Życzę miłej Wielkiej Nocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.04.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 ale ze mnie gospodyni dziękuję Dziewczynki za życzenia. bardzo, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.04.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ja co prawda, wpadam już po, ale mocno ściskam poświątecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.04.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 pięknie się u Was dzieje. I jak cudnie ogródkowo. Moje poziomki nie chcą się rozsiewać Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.04.2014 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 no proszę, a dopiero co byłam u Ciebie. i wcale tam nie mniej cudnie ogródkowo. Nitka u mnie poziomki się nie rozsiewają. jakaś odmiana co z tych wąsów się rozmnaża, jak truskawki. chociaż to podobno niezbyt częste wśród poziomek. a może tak dobrze im u mnie. jak się rozpanoszyły, to nie mogłam się ich pozbyć. mają strasznie głębokie i rozlazłe korzenie. teraz w tej trawie, to niech sobie rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.04.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ja mam te bez wąsów, pewnie dlatego. uwielbiam poziomki. moze dokupię te z wąsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.05.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Każdy krok do przodu jest ważny, choć nie dziwię się, że jesteś niecierpliwa. Wyceniaj dachóweczki to już będzie kolejna sprawa z głowy. Oczywiście trzymam mocno kciuki za czerwcowy dach. Pozdrawiam serdecznie. p.s. czytam o ogródku. Zazdroszczę tyle miejsca. Jak widać masz już plan w głowie i realizacja na pewno przyniesie Ci wiele satysfakcji. Będziesz więcej ciągnęła Męża na działkę z korzyścią dla domu. A Syn ma super pomysły. Brawo Edytowane 25 Maja 2014 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.05.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 cześć Nitka, a co Ty jeszcze nie śpisz. :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 25.05.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 ja tam jestem nocnym markiem czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.05.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Baza znakomita i ważne, ze rozwojowa. A do ogródka, że tak spytam: kosaćce? różne liliowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.05.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) A do ogródka, że tak spytam: kosaćce? różne liliowce? no dokładnie. mam takie ło: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=195599&d=1371199803 a chciałabym jeszcze ło takie: http://img526.imageshack.us/img526/1871/dscn5047sx.jpg Edytowane 30 Maja 2014 przez max-maniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ustawianie ścian działowych, to jest dopiero fajny etap. Ile zabawy i kłótni. U nas też o mały włos byśmy przestawiali. Do dziś nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam rezygnując z tego pomysłu. W każdym razie ciesz się chwilą, zaraz będziesz mogła wejść do poszczególnych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 cześć Nitka rzeczywiście wnętrze nabierze już właściwych kształtów, chociaż tych ścian mamy na prawdę niewiele. ale już ułożenie tylko jednej warstwy bloczków pokazało nam rozmiar wiatrołapu i łazienki. myślałam, że będą bardzo małe. ale nie będzie tak źle. na razie niestety jeszcze nie kleimy, bo mąż zdążył wykuć dziurę w chudziaku, żeby odpływ pod prysznic znalazł się w łazience i wybył na delegację. wróci jutro popołudniu, to może w sobotę zacznie. chociaż coś tam przebąkiwał, że łaskawca, który ma pomóc z dachem chyba ma już tylko fugi do zrobienia w aktualnej robocie. to może jednak lada dzień zdecyduje się łaskawie przyjść i zaczną tą więźbę. oby, bo już jestem na skraju swojej cierpliwości. żeby nie kończyć w takim nastroju, to tylko powiem, że wszystko ładnie w ogródku rośnie. i nawet zjadłam dziś pierwsze marchewki i poziomkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Conena 06.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ku przestrodze. Projekt zakłada otwór drzwiowy (w naszym przypadku również bramę garażową) o wysokości 2,35 m. Standardowe drzwi, to 2,10m, a brama bodajże 2,25. Zweryfikujcie to sobie, bo koszt drzwi i bramy na zamówienie jest oczywiście sporo wyższy, a obniżanie nadproży problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts