nita83 06.06.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Max, jak są ścianki to zawsze inaczej. Ja najpierw nie mogłam się przyzwyczaić, wszystko wydawało mi się małe. Potem było ok. Jak zrobiliśmy sufit to znowu mi się wydawało małe, ale teraz już się oswoiłam. Strasznie tych nerwów dużo przy budowaniu domu. Trzymaj się dzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.06.2014 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Dzięki Asia za radę. Mąż mi mówi, że zrobił niższe. Ale ostateczną wysokość trzeba będzie chyba przypilnować przy robieniu wylewek. Nitka trzymam się i na pewno nie puszczę nerwy teraz mnie inne trzymają, a mianowicie końcówka roku szkolnego. Ale za chwilę wakacje i będzie już tylko... budowa przez dwa miesiące. No może jeszcze na początku sierpnia okolice Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.06.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Fajne postępu, miło się ogląda. Pewnie już planujesz co gdzie ustawić. Niech z dachem też im dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.06.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Fajne te ścianki, można z wolna planować wnętrze. Próbowałaś rozluźnić tę glinę piaskiem? przekopać? zrobi się luźniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.06.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Cześć Dorka Przekopać, to nie tak prosto. To zostało już zaorane, zabronowane, potem pryskane randapem, a po czasie kultywator i znów bronowanie. Są miejsca, gdzie jako tako można szpadlem się wbić, a są takie, że masakra, zwłaszcza, jak kilka dni jest sucho. Pod wsadzone roślinki podrzuciłam kupionej ziemii i z kompostownika. Teraz pada, to nie jest najgorzej, ale za.to zielsko znowu wyłazi. Z każdej strony atakuje mnie ten ugór. Potrzeba by było nawieźć lepszej.ziemii i kory, ale mój m teraz akurat zajęty budowaniem. Nasadzę ile zdołam i postaram się w okół tego chodzić, żeby nie zarosło. A resztę najwyżej potem znów randapem się potraktuje i dalej będę działać. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez max-maniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.06.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Nie wiem co się dzieje, że nie widzę sygnatury w postach. Wie ktoś o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.06.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 O już widać. Dziwne to. Ale dobrze, że wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.06.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Hej Kasia:) Co tak sygnatury gubisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.07.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 nooo to dach już prawie jest rozsiądę się z kawą i poczekam na zdjęcia zieleniny i dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.07.2014 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Już chciałam wrzucić te zdjęcia, ale stwierdziłam, że z tel nie są najlepszej jakości. Dlatego wezmę dziś na działkę aparat i zrobię nowe. Specjalnie dla Ciebie Nituś, bo chyba nikt inny już tu nie zagląda.Postaram się jutro coś wrzucić. Pa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.07.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 wrzucaj, na pewno zaglądają tylko się wstydzą pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 16.07.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 łał masz kobieto kawał działki Dzięki więźbie dom nabiera kształtów. To taki fajny moment gdy wyłania się obiekt naszych marzeń. W ogródku się narobiłaś i będzie co podlewać. Wyrośnięte te roślinki, niech Ci ładnie rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_fal 19.07.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Kasia, ja też zaglądam i podziwiam postępy Ogród .... fantastyczne pole do popisu i ten widok niezakłócony niczym. Ja myślałam że po budowie to będzie pełna sielanka, cisza, spokój i lenistwo po pracy . Po pracy to ja też pracuje ..... w ogrodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.07.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Też zaglądam, ale co zdjęcia obejrzę to albo mi net przerywa albo progenitura kwęka Kasia kora wyjaławia i zakwasza ziemię (no i kosztuje), jak chcesz osłonić żeby chwasty nie rosły wokół posadzonych, to rozłóż tam zwykłe gazety, takie codzienne, nie na kredowym papierze. Jeszcze lepiej jak je namoczysz w wodzie i rozłożysz, wtedy zasłonią chwastom dostęp słońca i te nie urosną, a za jakiś czas rozłożą się wzbogacając ziemię (to w końcu celuloza). Jak nie masz gazet to tektura falista też może być. Albo słoma. Co tam masz pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Widzę, że dach postępuje. Trzymam kciuki za pogodę i pracowników A co do gazet to świętą prawdę Ania pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.07.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 O matko dziewczyny, skąd ja zwykłe gazety Wam wezmę. Kolorowych to i owszem, sporo tego wszędzie się wala (chociażby murator ). A z tą korą to tak serio? Przecież wszędzie teraz widać, że tak ściółkują. Przegapiłam sianokosy na naszej łące, bo mogłam trochę podebrać siana i obłożyć. Ale trudno, pod koniec sierpnia jeszcze jedne będą. A do tej pory nie pozostaje mi nic innego jak pielenie. Tak w ogóle to witam się z Wami przy wieczornym browarku. Uwielbiam wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.07.2014 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Monia widziałam Twój ogród. Pięknie masz. Tak, jak piszesz pracy przy tym mnóstwo, ale jaka satysfakcja, jak uda się takie przyjemne dla oka otoczenie stworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.07.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Serio serio żeby kora zagłuszyła chwasty warstwa musi mieć z 10 cm grubości. Przysypanie cienką warstewką z wierzchu nic nie da. Oszczędnościowo można zrobić taki myk, że gazety na spód a na to cienka warstwa kory. Mam taka książkę/poradnik: Oszczędny ogrodnik i tam są przeróżne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_fal 21.07.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Kasiu, mój ogród mam nadzieję kiedyś będzie piękny, to początki. Nie zdawaliśmy sobie sprawy ile trzeba mieć kasy na ogród. Kupuje małe sadzonki bo tańsze, wszystko powoli rośnie... ehhh niecierpliwa jestem Ja na chwasty mam pod kamyczkami agrotkaninę, starałam się wycinać duże otwory żeby rośliny mogły się rozrastać. Wiem że dużo ogrodowych miłośników odradza to rozwiązanie, widziałam skutki ale z moim zdrowiem nie mogę sobie pozwolić na częste plewienie (wystarczy że warzywniak muszę często plewić ) może kiedyś pozbędziemy się tej szmaty Co mogę polecić budującym, w trakcie budowy sadzić w miarę możliwości dużo roślin a zwłaszcza drzewka jak są w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.07.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 dzięki dziewczyny za dobre rady. póki co niczym nie wyściółkowane. dorobiłam się odcisków od pielenia. ziemia zbita od upałów. co dzień podlewamy, bo inaczej chyba wszystko by padło. kupiłam jakiś środek, który ma zabijać chwasty i wszystko inne oprócz skrzypu ale opryskam pozostałą część ugoru. po trzech tygodniach, według ulotki, ma wszystko zdechnąć. także pod koniec sierpnia postaram się zagospodarować ten kawałek. mają tam być kwiaty, jakieś pnącza i kawałek trawnika. lecę na plażę i Wam również życzę udanego wypoczynku. jeśli nie na urlopie, to chociaż po pracy we własnych ogródkach. papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts