dorkaS 24.04.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ej, ale glina do ubogich ziem nie należy, powinno raczej wszystko dobrze rosnąć. Gorzej z przesuszaniem i ewentualnym staniem wody po deszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.04.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Witam, mam pytanie jakich rur używacie do odprowadzenia deszczówki? Jak łączyliście rynny z tymi rurami (stosowaliście osadnik rynnowy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.04.2015 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam Cię fenix2, rur na razie nie mamy. dopiero powstal wykop, a rury czekają, aż je kupimy. ale podpytalam męża i odpowiedzial, że będą to rury drenażowe 100mm. ale takie bez dziurek, bo zalożenie jest takie, że w przyszlości ta woda ma zasilić staw, którego jeszcze nie ma. więc nie chcemy, żeby rozchodzila się w ziemii. a co do osadnika, to jeszcze się zastanawia. na pewno jakaś rewizja przy rurze spustowej jest potrzebna. nie wiem, czy zauważyleś, ale na razie pionowych rur spustowych też nie mamy, bo to dopiero po ociepleniu. także najpierw będzie drenaż, a potem się to jakoś podlączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 13.05.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 My też mamy drzwi Wikęd. wzór 12, z szybą refleks. + pochwyt jednostronny. Brama Wiśniowski bez napędu. Zapłaciliśmy za to 6700zł /z czego brama 2400zł/. Przy drzwiach spora dopłata była za niestandardowy wymiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.05.2015 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 o widzisz to u nas cenowo odwrotnie wyszło, drzwi tańsze, a brama drożej. ale będziemy brać chyba bez pochwytu, tylko z klamką. otwór mamy na razie większy, bo jeszcze nie zrobione wylewki. ale jak policzyliśmy do poziomu wylewek, to brakuje nam 1,5cm do ich standardowego wymiaru. facet w sklepie powiedział, że jak przyjadą na pomiar, to pokażą w którym miejscu podkuć te 1,5cm, pod ościeżnicę i powinno być git. a brama też bez napędu. także w sumie cenowo mniej więcej to samo. w tej cenie mamy jeszcze te dodatkowe drzwi do kotłowni na tyłach garażu. co do drzwi, to wczoraj pisała mi agalind, że też takie ma i są zadowoleni. nic się złego z nimi nie dzieje. teraz tylko pozostaje nam je zamówić, ale kiedy, to już mój pan mąż tylko wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 19.05.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Wreszcie jakieś zdjęcia. Naoglądałam się Będzie pięknie kolorowo. A zwierzyniec bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.05.2015 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Cześć Nituś kochana:hug: Dziękuję za miłe słowa. kolejne zdjęcia ścianek są już w telefonie, tylko zgrać mi się nie chce. W każdym razie murowanie ma się ku końcowi. Pojawili się pierwsi chętni na nasze mieszkanie. Na razie nie dogadaliśmy się co do ceny (każdy ciągnie w swoją stronę), ale wydaje mi się, że jeszcze trochę dorzucą. Pytanie, czy to trochę wystarczy. No ale staram się o tym.za dużo nie myśleć, bo i tak nie mam wpływu na ich decyzję. Co ma być, to będzie. Ps. Czujesz już nasz oddech na swoich plecach?? bo wiesz, w pewien piątek... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.05.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 jaki oddech, to już stukot kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.06.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ohoho, ale rośnie to wszystko. Bloczek ma fantastycznie wybałuszone oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.06.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 No witaj Pani Podróżniczko Wróciłaś już z wojaży? A Bloczek rzeczywiście ładny, tylko nie da.za bardzo się podziwiać, bo ciągle się ukrywa za płytami, pod paletami w wełnie. Wychodzi właściwie tylko jak nas nie ma. Ale może się oswoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 06.06.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 ależ się porobiło. Pięknie wszystko rośnie, a kociaki do miziania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) ja to w ogole sory, ze w dzienniku sie wpisywalam ale dopiero dzis sie mi objawily komenty w stopce:cool: amsori raz jeszcze Edytowane 10 Grudnia 2015 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.12.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 eee, ja nie taka obrażalska cieszę się, że w ogóle ktoś jeszcze tu zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 no coz, jak dla mnie to jeden pkt. swietlny to stanowczo za mało, ale ja to porypana jestem na punkcie oswietlenia wiec prosze wziac pod uwage, u mnie bedzie od 2 do 5 gornych i 2-5 boczno/sufitowo/kinkietowych - jako dodatkowe:rolleyes: teraz mysle nad prztyczkami, jakie bierzecie? legrandy dla mnie stanowczo sa za drogie mimo ich niewatpliwej pieknosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 ale zawszec mozesz zaszalec i pajaczka strzelic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.12.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 przy tylu punktach, to tych przytczków będziecie trochę potrzebować jakie pstryczki, to jescze zupełnie się nie rozglądałam. pewnie jakieś zwykłe, proste, białe, nie za mocno zaokrąglone. nie bardzo w ogóle zwracam uwagę na takie szczegóły. jak włączam gdzieś światło, to jakoś mój wzrok nie zachacza o włączniki. chyba, że jakieś rzucające się w oczy są. chciałabym mieć taką pełną wizję wnętrz, łącznie z oświetleniem. ale niestety, tak jak niektóre elementy widzę i wiem, co bym chciała, tak innyhc w ogóle nie potrafię sobie zwizualizować. dlatego nie potrafiłam szybko podjąć decyzji, gdzie i ile tych kabli, bo nie wiedziałam jakie lampy chcę. i na pewno się okaże, że to za mało. będą wtedy po kątach lampki stały. gniazdek chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.12.2015 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 o widzisz, pajączek. czyli jest jakieś wyjście z sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 moj elektryk do mnie z takim tekstem: a mialo byc mniej niz w poprzednim domu:lol2:no ale przeciez jest mniej o prztyczki i ilosc lamp o jakies 20% pamietajcie o oswietleniu zewnetrznym, my bedziemy miec mozliwosc zapalania z wiatrolapu lub salonu oraz jak zwykle z pilota te najwieksze lampy typu halogen na spacerniaku. no i najlepiej kilka obwodow zeby wszystkie od razu sie nie zapalaly jak nie ma potrzeby. u nas bedą w podbitce, plus jedna przy drzwiach wejsciowych, jedna na tarasie, dwie przy furtce w kolumnach, halogen nad wjazdem do garazu, wysokie lampiony wzdłuż ogrodzenia frontowego i pare lampek srednich i niskich posrod rabat dla klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.12.2015 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 u nas bedą w podbitce, plus jedna przy drzwiach wejsciowych, jedna na tarasie, dwie przy furtce w kolumnach, halogen nad wjazdem do garazu, wysokie lampiony wzdłuż ogrodzenia frontowego i pare lampek srednich i niskich posrod rabat dla klimatu. nie, no to skromniutko. o co temu elektrykowi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.04.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Gratuluję tynków! Czy ten bocian tym legendarnym zawiniątkiem tak w te okna? Jakiś horror.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts