Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Halo, halo. :D ale masz wyczucie.

Zaczyna się dziać. Kredyt przyznany. To zaczynamy działać. Wprawdzie pełni obaw, bo wg harmonogramu do końca marca mamy być wykonczeni. I teraz stres, czy ze wszystkim zdążymy, czy pogoda nie przeszkodzi, czy kasy wystarczy itp.

No ale klamka zapadła i trzeba się spiąć, żeby wszystko się udało.

Zaczęliśmy w sobotę układać styropian na podłodze. Fajna zabawa.

Muszę teraz odkurzyć dziennik. Mam nadzieję, że będę miała czas, żeby na bieżąco relacjonować postępy.

Dziękuję za pamięć i mam nadzieję, że teraz częściej będziemy się "spotykać".

Pozdrawiam

Tarcia gratulacje :wiggle:

Tak myślałam, że u Was to już. Tylko jakoś ostatnio nie miałam czasu na zaglądanie. Muszę po powrocie do domu zajrzeć do Ciebie.

Ale cieszę się ogromnie z Waszej przeprowadzki.

Aksamitko a u Ciebie w dzienniku cisza od wakacji. Też już pewnie mieszkacie. Napisz co nieco i zdjęcia pokaż.

• 2 weeks później...

napisz cos wiecej o tym tynku.

caparol ma duzo odcieni bieli, kreisel tez troche i bolix z 10 na pewno (sama ogladalam) ale przez wusie zafiksowalam sie na caparolu. wydawalo mi sie ze zadna z bieli boliksa nie jest taka biela jaka widzialam w caparolu - takie moje chore zafiksowania ;) ale super ze domek sie ociepla oby jesien zlota byla a wasze prace szybko posuwaly sie do przodu :)

Tarcia, chcieliśmy kupić taki tynk, który mieszają na miejscu, żebyśmy nie musieli od razu całego zamawiać. Po pierwsze, nie wiemy, czy udałoby się z ilością trafić. Jak za dużo, to nie chcą zwrotów. Po drugie nie wiemy, czy przed zimą zdążą całość otynkować. A po co ma to stać do wiosny. Na razie kupiłam dwa wiadra i mogę tak sukcesywnie w miarę potrzeby dokupować po wiaderku.

I tylko tych firm co napisałam mieli w takiej ofercie.

Agalind mi pisała, że oni mają webera i też było kilka białych do wyboru.

Wybrałam już i klamka zapadła. Jak biały będzie mało biały, to najwyżej się pomaluje ( kiedyś tam. Bo teraz mąż by mnie wyklął. W końcu sama wybierałam) ;)

A co o tynku mogę Ci więcej napisać, to nie wiem. Po prostu szukałam silikonowo-silikatowego, bo sam silikon był dla nas za drogi.

kochana my mamy te:

wersja C

http://www.aco.pl/hgb/produkty/odwodnienia-prysznicowe/aco-showerdrain-c/

aaa siedze na forum bo meble mi w salonie skladaja i nie bardzo mam co robic, musze dopilnowac, bo wiesz jak to jest jak nie maz skreca ;)

i w sumie salon bedzie zrobiony na full poza oswietleniem i "wypoczynkiem", nawet wczoraj mezaty karnisze powiesil, tylko nie ma kto okien umyc:cool::lol2:

To może od razu Cię zapytam, czy był z syfonem w komplecie i czy ma jakiś zawór zwrotny zapobiegający smrodkowi.

A drugie pytanie z ogródka: znasz jakieś żurawki, które kwitną na pomarańczowo?

raczej na pewno, bo mam podlogowke pod prysznicem i po wysuszeniu nie capi. żurawki pomaranczowe to serie: peach, tea, zipper (super) podobna do peach crisp, southerm comfort, rio (pomaranczowo-czerwona żarówiasta), marmelade, christa

Fajnie Ci. Ja powinnam sie do pracy szykować, a siedzę w pidżamie:)

Muszę Twój album odwiedzić, bo czytałam, że cudna kuchnia tam zawitała.

PS. Doczytałam już o tym Twoim odpływie. Dziękuję

kuchnia jak kuchnia ma dzialac :D

• 3 weeks później...