Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

Tarcia kafle znalazłam w necie za 65. Także w stosunku do ceny katalogowej, to chyba całkiem przyzwoicie. Może jak będę brała 80m to da się jeszcze trochę utargować. Taniej juz pewnie się nie da. Chcę wersję satynową, nie błyszczące. Plus tych płytek jest taki, że podobno nie trzeba ich impregnować (tak twierdzi Elfir, która takie ma).

Krzesła wszystkie z tych zdjęć mi się podobają. Nie wiem tylko, czy te niższe wygodne są do opierania się.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

65 to rzeczywiscie przyzwoita cena :) byle rowne i z jednej serii ci sprzedali. na gatunek nawet nie patrze, moje niby 1, a te wielkie i tak w łuk szły, na szczescie klipsy z dociskiem to bardzo fajna sprawa, do tych duzych lepsze niz krzyzyki. choc moich kaflarzy musialam mocno do rozwiazania przekonywac przy robieniu łazienki, ale tak im sie spodobalo, ze reszte juz lecieli na klipsach :) Edytowane przez TAR

po przejsciach z porowatymi w poprzednim domu tym razem wybralam gladkie. mowie wam jaka roznica w jakosci i szybkosci sprzatania. w ogole zauwazylam ze teraz mimo wiekszego domu sprzatanie jest latwiejsze i szybsze, zwlaszcza mycie podlog. zawsze mnostwo czasu poswiecalam na moje beznadziejne kafle w kuchni i wiatrolapie (niedomywalne) i na schody a takze na wszelakie zakamarki polpietra i pietra.

kochana ja tez nie znalam wynalazku, w salonach z kaflami zalecaja takie rozwiazania. moze dlatego ze kiedys kafle byly mniej zwichrowane? a moze rozwiazanie lepsze, moi kafelkarze najpierw sceptyczni stwierdzili, ze klips naciaga łukowe kafle i jest rowno. zreszta na scianach w łazience kladli na krzyzyki i musze bez bicia potwierdzic, ze sa miejsca gdy fugi nie maja rownej i idealnej szerokosci a tam gdzie były na klipsy jest co do mm. Moje kafle byly bardzo cieżkie jak to gresy, wielkosciowo mam 60x60 i 120x60.

tu linek do klipsow, najtaniej w lm znalazlam: https://www.leroymerlin.pl/narzedzia-budowlane/narzedzia-glazurnicze/krzyzyki-glazurnicze/system-poziomujacy-teo-2mm-kliny-teoklin,p358774,l748.html

Puk puk...

Weszlam i czytam o krzeslach, kaflach itp i chcialam zaczac nozka tupac, gdzie to wszystko jest i dlaczego nie widze.. a tu patrze ze dziennik ma osobny linek :lol2:

Gratulacje co do ogrzewania :D

Ja pamietam ze przed kladzeniem deski podloga musiala byc wylaczona a po jakims czasie minimalnie wlaczona... nie pamietam jak to bylo z kaflami jak moj mezu ukladal..ale wtedy chyba jeszcze nie bylo podlaczonej pc.

co do fugi, to tez ta minimalna...kafle 45/90 i podobnie jak TARcia pisze..lekkie nie byly, bo 1szt 10kg wazy :D tez udalo mi sie zakupic przez internet o duuuzo tansza cene jak lokalnie...osttanio domawialam w tym samym sklepie i rownie bez problemow sie obylo..

Krzesla, moj typ 1 i 2..z naciskiem na 1 <3 <3

ale to ja i sama nie wiem czy do mojego stolu pasuje takie :D jestem przed wyborem :bash:

Cześć Meliska :)

Powoli będę pokazywać i kafle i co tam akurat na tapecie będzie. Także może trochę ciekawiej w dzienniku się zrobi. Przynajmniej dla płci ładniejszej.

Z krzesłami, to mi namieszałyście. Bo myślałam, że wszystkim będą podobały się 5. ;) chyba mam słaby gust. Ale podoba mi się to, że są szerokie, z podłokietnikami i ma grubą poduchę pod pupę.

W sumie, to i tak pewnie ostatecznie mój małżonek będzie chciał wtrącić swoje trzy grosze. Na razie mówi, że wszystkie co mu pokazuję, to wyglądają jak dziadkowe afiki rodem z PRL. Ostatecznie wolę PRL, niż lata 90. ;)

A stołu tez jeszcze nie wybrałam. Pewnie będziemy zamawiać u stolarza, bo taki duży w jednym kawałku trudno dostać, a jak są, to ceny z kosmosu. Podoba mi sie stół Amglad, może poproszę ją o zdjęcie, jak przyjdzie czas.

u nas ogrzewanie, piec, wentylacja, klima i czesc elektryki to moja dzialka. mezaty nawet nie wie jak sie kociol czy wentylacje programuje, ba nawet nie wie gdzie sprawdzic ustawienia. jego działka z elektryki to alarm, telewizja, kamery, siec internetowa. cala reszta moja, na razie to pamietam wszystko nawet, ktore bezpieczniki do czego słuza. co do oswietlenia mezaty dostal specjalna rozpiske, bo zaprojektowałam nie dosc ze strefowo, to jeszcze duzo wylacznikow schodowych klatkowych a ustawienia wg. wlasnego klucza jesli chodzi o funkcjonalnosc i by nie musiec za daleko chodzic do wyłaczenia swiateł. chociaz przyznał, ze fajnie i wygodnie wyszlo z prztyczkami, nawet elektryk choc na poczatku sceptycznie zlapal sie za glowe teraz przyznaje, ze super wyszlo. ale czego sie spodziewal? robil w poprzednim domu i bylo bardziej pokrecone i mniej wygodnie:cool:

i nie musimy az tyle lamp zewnetrznych kupowac jak myslałam (wstepna wersja był 32 szt.:cool:) potem o 8 mniej a ostaecznie bedzie max 16. ale u nas duzy teren i zima musze miec dobrze doswietlony, lampki w podbitce dobrze oswietlaja czesc przy domu na jakies 5 metrow a potrzebuje tez w naroznikach i blizej ogrodzenia. no chyba, ze walne 4 halogeny i wiśta wio, spacerniak jak w AŚ:lol2:

Edytowane przez TAR

Nie no ostatnie to tak fylko wkleiłam. Te jedynie T sie podobały, ale cena nie do przejścia. Już te 5 za drogie. Ale jest szansa, że za jakiś czas może będą w jakiejś promocji. Dzis kupować nie muszę.

Tarcia nie wiem co powiedzieć na Twoje zdolności techniczne. Pełen szacun. Ja tam nawet nie chcę się zagłębiać. I juz pisałam, że elektryka u nad minimalistycznie, bo nie chciało mi sie myśleć, gdzie ile lamp ma być. Na dodatek jeden kabel tynkarze zatynkowali. Nie wiem, czy T będzie chciał go szukać.