Conena 30.01.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 spróbuję wrzucić (nie wiem, czy mi się uda, bo nie wstawiałam zdjęć z kompa) parter [ATTACH=CONFIG]379450[/ATTACH] tu nic nie poszaleję, bo łazienka jest malutka. po prawej będzie prysznic w całej wnęce, a nie taki narożny. i tu góra [ATTACH=CONFIG]379451[/ATTACH] ta niby większa, ale ze skosami. też nie ma pola do popisu. szafka pod umywalkę (dosyć duża, ale umywalka tylko jedna), za nią kibelek, a po drugiej stronie wanna. i tyle. nie chce zagracać. Trochę zajęło mi szukanie, ale znalazłam łazienkę, na której my się wzorowaliśmy: https://lipinscy.pl/aktualnosci/nowoczesna-realizacja-wnetrz-projektu-domu-berlin Ponieważ zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gospodarczego na dole, to np. pralkę musieliśmy wstawić na górę. Powyższym zainspirowaliśmy się na tyle, że przy okiennej ścianie w jednej zabudowie jest i wanna i dwie zamknięte szafki: na pralkę i kosz na pranie. Pod umywalką (pod linkiem jest podwójna, my mamy pojedynczą) są dwie szuflady. Jedna płytsza na szczoteczki/pasty/kremy do twarzy, druga taka głęboka, żeby można było wstawić wszystkie proszki czy płyny. Na przeciwległej ścianie jest dość miejsca na toaletę i bidet, a nad nimi na płytkie szafki na ręczniki i wszystko, co ma się zmieścić w łazience. Polecam takie wiszące (a nie stojące) szafki (i ceramikę sanitarną), bo świetnie myje się podłogę. Jak widzę również nie planujecie prysznica na górze. Trudno pomieścić i prysznic i wannę, choć na forum u Lipińskich można znaleźć zdjęcia z domków, gdzie się to udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.01.2017 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dzięki Asiu za ten link. Nie widziałam go, chociaż oglądałam rożne realizacje na stronie lipińskich. Bardzo mi się podoba, zwłaszcza salon. Od początku byłam przeciwna narożnikowi, ale w tym ustawieniu wyglada to super. Ewentualnie jakaś pufa lub fotel po lewej by sie jeszcze przydał. I ta niebieska ściana. Jest nad czym pomyśleć. Taki granat chciałam do pokoju młodego na jedna ścianę. Może i do salonu by dię małżonek zgodził. Co do górnej łazienki, to zostanie juz tak, jak pisałam wczesniej, bo rury z woda, kanaliza i stelaż od wc są juz zrobione. Prysznic chcemy w wannie i parawan do tego. Dlatego wanna w rogu. Tylko u nas jakoś inaczej te skosy wyszły. Takie łagodniejsze, ale wchodzące aż do ściany z drzwiami. Dlatego nie wiem, czy deszczownica zmieści sie tam pod skosem. Zobaczymy , jak ustawimy wannę i wejdziemy do niej, żeby określić min wysokość zamontowania deszczownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.01.2017 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Mam jeszcze prośbę dot schodów. Tu na tych zdjęciach nie widać, jak na zakręcie wygląda barierka. Musi być spory uskok. U nas tez tak ma być. Masz jakieś zdjecie swoich schodów, gdzie widać, jak duża jest różnica pomiędzy tymi barierkami? Boję się, że to niezbyt dobrze będzie wyglądać. Niestety facet od schodów tłumaczył, że inaczej sie nie da, bo mały ten otwór na schody. Chhba, żeby zrobic wstęgowe, jak na wizualizacji u lipińskich. Ale cena takich była nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.01.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 obstawiam, ze ten rok bedzie rokiem granatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.01.2017 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Kurczę, jeszcze jeden problem mi się urodził. W kuchni na ścianie, gdzie będzie wysoka zabudowa, chciałam jeszcze przy suficie zabudować trochę pod jakieś ledy. Ale nie wiem ile. Żeby potem nie było problemu z wysokością szafek. Np. Jak będzie lodówka i nad nią jeszcze jedna szafka, to jakiej wysokości. Żebym potem nie usłyszała, że to jakuś niestandardowy wymiar wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.01.2017 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 obstawiam, ze ten rok bedzie rokiem granatu No u mnie to na pewno będzie rok białego i szarości. Ale jakby pan mąż sie zgodził na ten granat, to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.01.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 ja na pewno granatowym jestem zachwycona, na scianach nie mam, no moze poza kawalkiem w prysznicu ale dodatki jak najbardziej. u mnie beda sofy i jest roleta w lazience. moze jeszcze dokupie fotel i hokery. no i pomysle o tarasie. moj mezaty jast taki kochany. zgadza sie na kazdy wymysl w mojej glowie. czasem az mam go ochote sprawdzic przy jakiejs niedorzecznosci:lol2:w kazdym razie dla mnie kolor bomba, nadaje wnetrzu pazura i elegancji u mnie tez szaro i bialo i granat fajnie to wszystko scali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Granacik cudny:) Na aki właśnie chcę wiatrołap machnąć. Do tego jasne dodatki i bedzie miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.02.2017 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Granacik cudny:) Na aki właśnie chcę wiatrołap machnąć. Do tego jasne dodatki i bedzie miodzio:) na pewno będzie miodzio. nie mogę się doczekać Twoich zmian. ja jednak zostanę chyba przy szarym. tak bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.02.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Co do mebli obejrzyj sobie mebelki z Gała meble. Calkiem fajne i niedrogie. Kupilam do mezowego pokoju. Moze i ty cos dla siebie znajdziesz. Nie wiem w jaki styl celujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.02.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 A zdjęcia gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.02.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 beda jak sofe wstawie, teraz tam najwiekszy kipisz i przechowalniazostały mi do przejrzenia 3 walizki z ciuchami i 2 kartony. musze sie z tym uporac do wiosny. jak nie dam rady to wywalam wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.02.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) u mezatego sa meble model montana, 2 komody, szafa i połwitryna - fajnie wygladaja, takie meskie i nie drazniace, ladny debowy odcien (sa w wersji dab truflowy i dab lefkas) my wzielismy lefkasa, przynajmniej nie dab sonoma jak w kazdym ostatnio meblu, ktore sie spotyka . jedyna wtopa to taka ze lawe szanowny pan sobie zazyczyl tylko wymiarow nie zczail i lawa do sprzedazy wystawiona. a pytalam czy na pewno chce - to sie zaparl zwierz jeden. kupilismy w pobliskim miasteczku dali nam transport w gratisie i rabat. a w sklepie w gdańsku transport sobie 250 liczyli - porabani jacys Edytowane 8 Lutego 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Conena 09.02.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Mam jeszcze prośbę dot schodów. Tu na tych zdjęciach nie widać, jak na zakręcie wygląda barierka. Musi być spory uskok. U nas tez tak ma być. Masz jakieś zdjecie swoich schodów, gdzie widać, jak duża jest różnica pomiędzy tymi barierkami? Boję się, że to niezbyt dobrze będzie wyglądać. Niestety facet od schodów tłumaczył, że inaczej sie nie da, bo mały ten otwór na schody. Chhba, żeby zrobic wstęgowe, jak na wizualizacji u lipińskich. Ale cena takich była nie dla nas. Tu Cię zmartwię, bo schody ciągle mamy nieskończone. Barierkę tylko na górze i do zabiegu. W dół ma nie być nic od strony zewnętrznej, co przeraża wszystkich. Ma być tylko poręcz przy ścianie, której ciągle nie zrobiliśmy. I jakoś tak biegamy góra - dół i nikt nie spadł. Do czasu - tfu tfu. Mam nadzieję, że w tym roku zamkniemy i ten etap budowy. Wg mnie nie uniknie się dużego skoku na barierce przy zabiegu, ale z tym stolarze radzą sobie dość dobrze, więc jeśli macie jakiegoś wybranego, to bym mu zaufała. Gorzej, jak się samemu projektuje. Schody śliczne, a barierkę nie wiadomo jak podczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.02.2017 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Schody robi nam ślusarz (tak się chyba nazywa ktoś, kto dłubie w metalu). Ale rzeczywiście podobno doświadczony i widziałam na zdjęciach sporo jego realizacji i bardzo mi sie podobały. Mam nadzieje, że i z naszymi sobie poradzi. Za miesiąc mają być gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.02.2017 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A zdjęcia gdzie??? Ni ma nawet w aparacie. Ostatnio zbyt zapracowani byliśmy, żeby pamietać o robieniu zdjeć. Ale może w weekend nadrobię. Zostało trochę szarej farby to może jeszcze młodemu jedna ścianę maznę. Tylko panele u niego juz leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.02.2017 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Conena byłam u Ciebie na blogu popodglądać trochę. Nie moge zostawić po sobie komentarza, bo mi nie przyjmuje, jako anonimowy. Napisałam się i nic. Wyczytałam, że kocią mamą zostałaś wesoło masz z taką gromadką. Ja swojej ciągle obiecuję, że po przeprowadzce nie wpuszczę jej na noc do domu, to siè może w końcu wyśpię. Prawie co noc miauczy, żeby ją na balkon wypuścić, a jak wstanę to spietnicza do kuchni. Podziwiam Twój ogród. Bardzo ładnie zrobiło sie dookoła Waszego Berlina. Pooglądałam sobie zasłonki i schody, bo ostatnio nad tym dumam. Ale to może za chwilę napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.02.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 to kiedy godzina W (wprowadzka znaczy sie ) masz juz wszystko co niezbedne do zamieszkania, pakuj kartony:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 22.02.2017 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Do wszystkiego to jeszcze dużo brakuje. Przede wszystkim na meble i kuchnię. Ale po cichu mam nadzieję, że na Wielkanoc się uda. A jak nie, to majówka też dobry termin na przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.02.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 oj tam meble rzecz nabyta, jakies na pewno macie. jakies szafki, kuchenka i zyc mozna, a co u siebie to u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts