Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

dokładnie tak kombinuję, żeby dolne szafki były drewnopodobne. tylko wybór wzoru nie jest łatwy. wejście do kuchni jest pod schodami po lewej (na drugim zdjęciu widać, tam gdzie krzesełko stoi)

schody i parapety z jesionu i to co najbardziej zbliżone na próbniku frontów, to dab sonoma. chyba go weźmiemy, ale cały czas zastanawiam się, czy nie będzie za jasno. no tylko od początku tak chciałam. :confused:

a zdjęć więcej nie ma, bo co tu pokazywać.

Edytowane przez max-maniacy

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dokładnie tak kombinuję, żeby dolne szafki były drewnopodobne. tylko wybór wzoru nie jest łatwy. wejście do kuchni jest pod schodami po lewej (na drugim zdjęciu widać, tam gdzie krzesełko stoi)

schody i parapety z jesionu i to co najbardziej zbliżone na próbniku frontów, to dab sonoma. chyba go weźmiemy, ale cały czas zastanawiam się, czy nie będzie za jasno. no tylko od początku tak chciałam. :confused:

a zdjęć więcej nie ma, bo co tu pokazywać.

jasno jest gut.

ale ten dab sonoma mi nie pasuje ani troche, jednak nie wtryniam sie, bo na pewno wiesz co robisz. jeszcze raz: schody sa piekne :)

jasno jest gut.

ale ten dab sonoma mi nie pasuje ani troche, jednak nie wtryniam sie, bo na pewno wiesz co robisz. jeszcze raz: schody sa piekne :)

nie do końca wiem co robię. wiekszość rzeczy robię na czuja, a wybory bywają bardzo spontaniczne.

w przypadku tej okleiny nie umiem na tym małym kawałku zanleźć coś, co by było bardziej podobne do jesionu. jasne kolory są jakieś zimne i sine, a cieplejsze - pomarańczowe. :( może inaczej by to wyglądało na dużej powierzchni.

a sonomę z białym widziałam nieraz, bo to popularne teraz połączenie. i nie wygląda źle. drugi, który rozważałam to dziki dąb. taki pośredni, ani za ciemny, a za jasny. no ale ciemniejszy niż jesion. a tak się upierałam, że ne chce dębu w schodach.

wezmę jeszcze dziś, albo jutro ten próbnik na budowę i poprzykładam do parapetów. może jeszcze coś innego wpadnie mi w oko.

wez kilka probek i poprzykladaj i zrob zdjecie a potem w domu na spokojnie, dab dziki jest boski. u siebie mam dąb country, piekny cieply odcien debu, sonoma taka zimnawa mi sie zdaje i sztuczna patrzac po meblach w brw. do tych schodow bardziej naturalnie by pasowalo. bedzie nowoczesnie i stylowo. sonoma jakos mi sie gryzie z tym drugim :)

a jeszcze powiedz z jakiego probnika pan od kuchni korzysta, jak z pfleiderera to jest mnostwo ladnych debow i nie tylko do wyboru :) kronopol tez ma solidny wybor.

Tarcia, a jaki Ty masz kolor swojej kuchni? wyglada na zdjeciach raczej na jasny.

ja mam kasztan jasny szarzony, z poczatku myslalam ze to jesion. ale on ma tez taka powloke, ze pod swiatlo jest wysrebrzony swietlisty i plyta nie jest gladka tylko ma efekt rżnietej dechy. płyty bodajze robi egger dla atlasa, bo mam od nich kuchnie. przetestowalam tez swoja droga atlasa gwarancyjnie, szafka zaluzjowa wymieniona na nowa, zawinil montazysta, ja nic nie place a szafka nowka chodzi teraz jak marzenie lekko i bez szurania.

efekt tej plyty widoczny jest pod swiatlo. atlas ma jeszcze jedna tego typu plyte "rżnieta" i w ciepłym jasnym odcieniu ale nazwy nie podam, tez sie wahalam czy by z niej nie robic ale mi do paneli nie pasowala odcieniowo zbyt ciepla byla.

Edytowane przez TAR

na tym orzechu za dużo się dzieje, a trufel za ciemny.

problem jest w tym, że nie wszystkie kolory ze strony są na próbniku. a zdjecia jednak różnią się od rzeczywistego koloru. i przede wszystkim struktury nie widać. niektóre na zdjeciu ładnie wyglądają, a są takie gładki błyszczące. trochę tandetnie to wygląda. jak mój stary segment.

ale szukam dalej...

dziki miodzio, lindberg tez, da sie w poziomie. a czy ty mozesz poukladac pionem probniki do schodow i wtedy cyknac fotke, bo fronty masz pionowo, schody poziomo. chcialabym zobaczyc jak to bedzie sie prezentowac. i nie martw sie ja w salonie wybieralam fronty i blat kilka godzin, wzielam probniki, po czym po 2 miesiacach zmienilam na cos innego. i sie ciesze :lol2:

już tak myślałam, że tak całkiem to mi się nie muszą te kolory zgadzać. żeby nie było za nudno. :D

zrobię zdjęcia ze schodami albo parapetem jutro, bo dziś muszę ponownie do pracy się udać i wrócę pewnie, jak już będzie ciemno. a w sztucznym świetle, to nie to samo. także chwilę cierpliwości proszę.

a teraz można podziwiać projekt kuchni i zostawiać uwagi co do tegoż właśnie. :yes: