Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Berlin na górce

Recommended Posts

Kasia i tak etap na jakim jesteście obecnie jest jednym z najfajniejszych bo wszystko się zmienia i rośnie na naszych oczach. My też długo czekaliśmy na stan obecny - bo zaczynaliśmy w 2009 i dopiero teraz widzę, że im bliżej końca tym bardziej się wszystko wlecze - przynajmniej u mnie. ;)

Wolne budowanie ma też taka zaletę, że jest czas na przemyślenia i zmiany :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mamy dwóch synów: Michał ma 12 lat, a Marcel 7 ( właśnie został pierwszakiem).

w Twoich komentarzach wyczytałam, że jesteście z Wielkopolski. fajnie, bo całkiem sporo tu Was na FM.

mieszkaliśmy w Poznaniu 6 lat (czasy studiów) i no i sentyment do Pyrlandii pozostał. mamy tam jeszcze kilku znajomych. i mojego męża babcia mieszka w Kościanie, a on się tam urodził, więc z pochodzenia wielkopolanin. widać po tym, jaki oszczędny.:p

Moja Średnia też do pierwszej klasy chodzi.Na razie jest zadowolona, zobaczymy na ile jej entuzjazmu wystarczy;)

A co do prysznica na dole to już postanowione na 100%?

Kasia i tak etap na jakim jesteście obecnie jest jednym z najfajniejszych bo wszystko się zmienia i rośnie na naszych oczach. My też długo czekaliśmy na stan obecny - bo zaczynaliśmy w 2009 i dopiero teraz widzę, że im bliżej końca tym bardziej się wszystko wlecze - przynajmniej u mnie. ;)

Wolne budowanie ma też taka zaletę, że jest czas na przemyślenia i zmiany :D

fakt, mogę spokojnie podglądać innych i czerpać pomysły i inspiracje. no i każdą decyzję 15 razy zmienić zanim się uskuteczni:p

szkoda tylko, że teraz przestało już rosnąć w oczach. ale liczę na to, że wiosną ruszymy pełną parą.

Wiesz co, przemyśl to wejście z wiatrołapu i spróbuj przewalczyć jednak z holu. Ja sama mieszkam w bloku więc doświadczeń "domowych" nie mam ale jak odwiedzamy rodzinę czy znajomych którzy mieszkaja w domach to zimą w wiatrołapach jest naprawdę dobrych kilka stopni mniej niż w reszcie domu.

I wyobraziłam sobie siebie jak wychodzę spod prysznica i przechodzę przez ten zimny wiatrołap. Albo co gorsza ktoś wtedy do domu wchodzi:)

witam nita83, cieszę się, że do mnie zawitałaś.

zimą niestety u mnie też będzie posucha budowlana. właściwie już stoimy i nie wiem, czy do zimy coś się ruszy.

ale gorąco zapraszam, może znajdą się jakieś wspólne problemy, podobne decyzje, które będzie można razem rozpracować. jakoś trzeba przezimować.

byle do wiosny i ruszamy:)

Cześć

Zawsze przez zimę możesz sobie projektować pomieszczenia jedno po drugim i potem się w te projekty wgapiać jak ja od roku:)

Zabija mnie ta nuda i bezczynność:(

Chociaż u mnie tak na dobrą sprawę to murarze dopiero 18 października wchodzili więc na samą zimę:)

no właśnie nad tym myślę. tylko nie mogę ogarnąć tych programów do wizualizacji. albo trzeba zapłacić, albo nie bardzo potrafię obsłużyć, albo nie da się zapisać. jakaś niekumata jestem. innym, to takie piękne perełki wychodzą, a mi jakoś za nic nie chcą. ale będę starać się dalej.

cały czas podglądam i zapisuję, co mi się u innych spodoba (płytki, schody, sprzęty itd.) może coś się z tego urodzi, jak przyjdzie czas.:)

Hej, ja też tylko ikea planner dałam radę obsłuzyć. A i tak tylko kuchnie w nim narysowałam. Reszta oczami wyobraźni;) Rozrysowanie kafli na papierze milimetrowym to idealne dla mnie zadanie. Techniczny umysł, czy jak to tam zwą:)

Luka to ma bajeranckie wizualki.

też bawiłam się ikeą, ale nie wiedziałam, jak zapisać to co zrobiłam. teraz znalazłam w nobilia.de

już coś tam popróbowałam, ale jeszcze muszę się pobawić. mają większy wybór szafek niż ikea.

no a wizualki Luki też podziwiam. to właśnie miałam na myśli pisząc o perełkach.

O matko.... :) a już myślałam, że to tylko ja bidna sierotka nie umiem się posługiwać tymi programami ;)) hihih na szczęście nie czuję się tak samotnie.

Przeglądałam Wasz dziennik i bardzo bardzo spodobały mi się drzwi zewnętrzne jakie znalazłaś, aż sobie je zapisałam :p

Pozdrawiam serdecznie :* :bye:

cha, u mnie ten planer za nic nie chce działać, byc moze komp nie podołał, czas go zmienić ale nijak to sie nie chce wpasować do budzetu na przyszłe lata

ps max maniaczko co zrobiłaś żeby Ci sie nie pojawiały załączniki zdjęć pod postem?

Edytowane przez nita83

Przeglądałam Wasz dziennik i bardzo bardzo spodobały mi się drzwi zewnętrzne jakie znalazłaś, aż sobie je zapisałam

drzwi są super, ale producent nie podaje jakie ciepłe są (chodzi o te magiczne U). trzeba by było się dopytać. jakiś czas temu podpatrzyłam u dusiaki drzwi cal i też mi się bardzo podobają.

ps max maniaczko co zrobiłaś żeby Ci sie nie pojawiały załączniki zdjęć pod postem?

jak wklejasz adres zdjęcia, to poniżej jest taki ptaszek i trzeba go odhaczyć.

Luka ma bo jej Karola zrobiła, tak to by miała guzik z pentelką:)

Ja umiem tylko Planer Ikeowski samodzielnie obsłużyć - i jak chcesz Kasia to Ci napiszę jak zapisać - kiedyś mi kolega Esiak podpowiedział co i jak:)

fajnie mieć takiego osobistego architekta wnętrz.;)

oczywiście poproszę o instrukcje do Ikei, może uda mi się coś tam jeszcze zrobić. z góry bardzo dziękuję.