Yorey 09.03.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Mędrcy, pozwalam sobie powtarzać wątek, jako, że nie mogę doczekać się odpowiedzi... Rzecz ma się tak - budynek w technologii szkieletu drewnianego - przekrój ściany od wewnątrz:1. płyta G-K2. paroizolacja3. płyta OSB 18mm4. szkielet, a w szkielecie 17 cm wełny mineralnej5. płyta OSB 22mm6. wiatroizolacja7. wełna 15cm8. wiatroizolacja9. elewacja wentylowana (deski elewacyjne i okładzina kamienna) Ta wewnętrzna wiatroizolacja wychodzi dlatego, że elewacja ma być robiona dopiero za kilka tygodni, a nie chcę by ściany zaciekały, ponadto zaraz będą montować okna i dobrze byłoby wywinąć membranę by uniknąć zaciekania oknami. Pytanie czy taki układ warstw nie grozi jakąś pułapką jaka nie przyszła mi do głowy, a która może stać się przyczyną zgryzot w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 10.03.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Tylko musisz dopilnować szczelności wszelkich przejśc przez ścianę inaczej te dwie wiatroizolację bedą dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 10.03.2012 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 nie zamierzam robić żadnych przejść przez ściany. Kable do oświetlenia podbitki itp. chcę wyprowadzić górą, jedyne czego się obawiam to kilka włączników, ale tego faktycznie trzeba będzie po prostu dopilnować. Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.03.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Powodzenia i pamiętaj kontrola podstawą zaufania ( każdy inwestor powinien mieć to wypisane nad biurkiem, łóżkiem itp ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts