m4rsh4ll 10.03.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam, na działce, zaraz przy granicy mam wbite dwa metalowe pręty widoczne na zdjęciu.Myślę ze wytyczają One teren graniczny między moją działką a działką sąsiada, czy mam racje ? Czy takie metalowe pręty stosowało się kiedyś do wytyczania granicy ? http://img812.imageshack.us/img812/7498/supkigraniczne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 15.03.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 moim zdaniem to pozostałości po pracach budowlanych, być może związanych z budową ogrodzenia, słupki graniczne jakie widziałem były betonowymi słupkami ledwo wystającymi z ziemi z krzyżykiem na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madcar 21.04.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 nie są to raczej znaki graniczne...ale nieraz geodeci tak stabilizują granice, lecz tylko wtedy gdy nie można zakopać kamieni granicznych, w tym wypadku raczej jest możliwość zakopania...więc to raczej są tak jak wspominał przedmówca ...pozostałości po budowlańcach,poza tym są zbyt blisko siebie...na mapce do celów projektowych, lub innej, nawet z ewidencji gruntów powinieneś mieć zaznaczone w których miejscach powinny być kamienie, linijka do ręki i może uda ci się odszukać je ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts