Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kształt działki

Recommended Posts

ja też mam obciachaną strasznie

z prawej strony po skosie, po linii starego rowu melioracyjnego

z lewej strony pasek z trójkątem zostanie w przyszłości ucięty na drogę (jak go gmina odemnie odkupi)

Dom ustawiłem w sumie dość nietypowo, bo z tarasem i wejściem od jednej strony. Ale mi to jakoś nie przeszkadza. Uliczka od której jest wejście jest bardzo mało ruchliwa. 2 samochody na dobę.

Działka sąsiadująca z moją (na rysunku u góry) jest jedyną niezabudowaną, w sąsiedztwie, dlatego chciałem się do niej odwrócić plecami. W sumie ogród wyszedł przy skrzyżowaniu, ale to skrzyżowanie tej nieruchliwej drogi z drugą, która powstanie pewnie za kilkanaście lat.

http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/11dzialka-s.jpg

(kliknij na obrazek, żeby powiększyć)

• 1 year później...

Odgrzeję temat.

Co byście wybrali:

1) działkę jak Pan Bóg przykazał - prostokątną z wjazdem od północy w takiej sobie okolicy, czy

2) działkę nieforemną (bez indywidualnego projektu się nie obejdzie), z wjazdem od zachodu, ale za to widok...

Komunikacja, szkoła, itp. w obu przypadkach podobnie.

Serce podpowiada coś innego niż rozum.

to super, marzę o większej działce, moja ma ok. 700 m 2

A moja ma 622mkw ok. 25m na 25m i wjazd to w ściętym rogu... Będe miał ... czterech sąsiadów. Jedyny problem miałem z ilością powieżchni biologiczne czynnej. Musi być min 60%... A jak podsumowałem teren pod zabudowe domu + taras + utwardzone obszary to wyszło 39,2% :lol: