alopus 11.03.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkichRozpoczynam wiosną ocieplanie budynku, a ze ścian zewnętrznych wystają mi metalowe rurki, prawdopodobnie umieszczone tam w trakcie budowy, tzn 40 lat temu. Są na wysokości stropu nad parterem (zatopione w płycie?), z trzech stron budynku (nie ma ich od wschodu). Ściany mają budowę: z zewnątrz cegła silikatowa, pustka, pustak skawiński. Czemu służą te rurki? Czy wentylacji pustki? Ponieważ mój ekspert od elewacji orzekł, że są bo są, a ja nie odpuszczam, proszę o pomoc. Jeśli rzeczywiści służą wentylacji pustki (dom jest suchy), czy mogę je przykryć styropianem? Pod linkiem foto: https://picasaweb.google.com/101859085847636253527/RurkiNaDomku?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLzq15rXgJHHhAE&feat=directlink. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 12 Marca 2012 przez alopus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alopus 16.03.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Naprawdę nikt nic nie wie o tych rurkach? A może to jakaś tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts