Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki do garażu, piwnicy ????

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 178
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W naszym garażu leży sobie gees Virginia z Paradyża w kolorze grafitowym. Kosztował ok. 20 zł/m2 (rok temu).

Tu jest link, ale do innego koloru:

http://paradyz.com.pl/Collection/gres_techniczny/virginia

Są też inne:

http://www.nokaut.pl/szukaj/gres-techniczny.html

Szukajcie, a znajdziecie

:wink:

Wydaje mi się ,ze ta Virginia jest tylko w jednym kolorze, ale może się mylę. Zdjecie moze być rozjasnione i dlatego wydaje się jaśniejsza niż masz u siebie. W żadnym internetowym sklepie nie było wyszczególnionych kolorów ( w jednym wręcz zaznaczone jeden kolor)

Dawałaś też kilka rzędów płytek na ściany?

Zanim wkleiłam linka szukałam w internecie szarego i nie znalazłam. Zapewniam Cię jednak, że mam go w garażu :lol: Odróżniam szary od brązu :lol:

Kiedy kupowałam te płytki, to były w kilku kolorach.

Co jakiś czas producenci zmieniają wzory i kolory, więc może dlatego ich już nie ma w internecie.

Można spróbować poszukać w większych składach, może jeszcze mają.

:wink:

Właśnie tylko to znalazłam, choć mylnie nazwałam kolor brązowym, bo w katalogu nosi nazwę "sól i pieprz". Ja mam inny kolor, którego już nigdzie w internecie nie znalazłam i dlatego podetknęłam Ci tamten. Mój jest ciemniejszy i w innej tonacji (ciemny szary). Moja połowa mnie oświeciła, że płytki były kupowane 2 lata temu (jak ten czas za....suwa :-? ), więc dlatego już go nie ma na stronie. Nie mogę teraz na szybko znaleźć faktury, żeby zobaczyć jak się nazywał ten kolor, nie pamiętam czyszary, czy antracyt :roll:

Spróbuj jeszcze podzwonić po dużych sklepach łazienkowych, może jeszcze gdzieś mają :wink:

ellaj zobacz sobie jeszcze te:

http://paradyz.com.pl/Collection/gres_techniczny/montana

są ciemniejsze i jest napisane ,że to grafit. Zastanawiam się też nad tym czy montana klif nadawałby się do garażu, czy jednak trudno z niego będzie czyścić ziemię i piach.

Chyba mam tego Klifa w biurze... On jest taki lekko połyskujący?

Wygląda na łatwy w utrzymaniu mimo wszystko :)

Teraz mam gres techniczny w łazience, tylko ten szkliwiony (nie poler i nie Klif) i on jest dopiero trudny w utrzymaniu: widać wszystkie zacieki etc., porażka :( Wydaje mi się że taki właśnie będzie do garażu LEPSZY :p