Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z uwagi ze jest troszkę osób z łódzkiego zaczynających teraz budowę postanowiłem za pomysłem zapodanym przez marta&robert założyć ten watek. Bedzie łatwiej nam w nim wymieniać się cenami materiałów z naszego regionu oraz wykonawcami.
https://forum.murator.pl/topic/166514-bocianki-rozpoczynajacy-budow%C4%99-2012-%C5%82%C3%B3dzkie/

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam ja jeszcze niestety w papierach utknąłem. Ale mam nadzieję że w sierpniu fundamenty powstaną. A tak to na wiosnę zostanie mi zagospodarowanie ogrodu (posianie trawy, dosadzenie drzewek iglastych) w części, który nie będzie kolidował z budowa.

a stal po 3 pln/kg fi12 i 3,3 pln/kg fi 6. My eż dziaiaj mieliśmy wytyczanie, od poniedziałku mają ruszyć fundamenty.

Zdaję się że to nie ten temat na tym forum, nie zauważyłem że to łódzkie sorki bocianki ;)

Edytowane przez tomanek4

Wieluń

U nas na działce był sam "szefu". Wykopał dołek, aż po piach i elegancko patrzyliśmy, jak woda wyłazi na światło dzienne :/

Jutro rzut oka do tej pseudostudi i podjęcie decyzji, czy działamy czy odczekujemy jeszcze ze 2 tyg.

Tyle czekaliśmy, ale ta końcówka to mi się ciągnie w nieskończoność ;)))

a na jaka wentylacje zdecydowaliście się bo ja na razie mam w projekcie grawitacyjna ale zastanawiam się nad mechaniczna. Ogrzewanie domu wybralem gazowe z własną butla gdyż na razie gazownia stwierdziła ze jak będzie więcej chętnych to podłącza . Myslałem tez o solarach ale ostatnio zaproponowano mi wymienik ciepła połowę tańszy a działa cały roku podgrzewając wodę.