Mabak79 21.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam i dołączam się do Bocianków z łódzkiego. Budujemy się w Łodzi - Stoki. Termin rozpoczęcia LATO 2012. A teraz walczymy o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 23.03.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A ja zapomniałam się pochwalić - w poniedziałek dostałam pozwolenie na budowę Mam pytanie- po Świętach będą mi do działki podciągać wodę. Mam zdecydować, czy na czas budowy zrobić tymczasowo studzienkę, czy do fundamentów załatwić robotnikom wodę (do utwardzania, etc) np. od sąsiadów, a wodę pociągnąć już do domu jak będą stały fundamenty? Nie wiem, jaki jest koszt tej tymczasowej studzienki, ale zasadniczo chodzi o to, że w razie podłączenia wody od razu do domu, na zimę trzeba będzie to przyłącze osłonić przed mrozem (żeby rury nie pękły i nie wylała się woda). Jak Wy rozwiązaliście sprawę przyłącza wody na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianki4 23.03.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witajcie Bocianki 2012. Dołączamy do Was! Zakotwiczamy się pod Sieradzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 27.03.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 no tak, ciiiisza, nikt nie odpowiada. Chyba wszyscy już zaczęli Problem został rozwiązany - będzie jednak studzienka, którą po zakończeniu budowy można będzie zasypać. W przyszły poniedziałek Pozwolenie stanie się prawomocne. Wtedy zgłoszę zamiar robót i teoretycznie od 9 kwietnia (Lany Paniedziałek) można będzie zaczynać. Wczoraj podpisałam umowę z wykonawcą- zrobi cały SSO: zdjęcie humusu, fundamenty, ściany, strop, więźbę na dach. Do tego po jego stronie jest geodezyjne tyczenie domu i budowa wc W umowie start zaplanowany jest na 10 kwietnia, zakończenie prac do 15 lipca. Ekipę na dach mogę wpuszczać w połowie lipca Niestety prąd będzie doprowadzony w najbliższą sobotę, ale korzystać z jego dobrodziejstwa będzie można za kilka tygodni:bash: Ponoć tyle czasu czeka się na załatwienie formalności przez zakład energetyczny. Muszę sie uśmiechnąć do sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 27.03.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 a ile bedzie cie kosztowac taka studzienka bo ciekawią mnie koszta tego narazie wodę mogę brac od teściowej ale rożnie bywa i trzeba sie zabezpieczyć na gorsze czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 27.03.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) a ile bedzie cie kosztowac taka studzienka bo ciekawią mnie koszta tego narazie wodę mogę brac od teściowej ale rożnie bywa i trzeba sie zabezpieczyć na gorsze czasy. Razem przyłącze plus studnia i robocizna- ok. 2,5-2,8 tys pln Edit- niestety - faktura jest do zapłaty na 3 915pln Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 28.03.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 U mnie dziś zostały wylane ławy Poszło w ziemię 21kubików. Niby wszystko w ziemi, a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 29.03.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 U nas glina, mnóstwo glinyyyy Kierownik pociesza że pięknie się w niej będzie formowało fundamenty. Dla tych co mają gliny, mnustwo glinyyy polecam wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170034-Opadająca-podłoga i o konieczności badania geotechnicznych gruntu. Pilnuj ekip przy zagęszaniu bo co niektórzy mają niezłe kłopoty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 29.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) U mnie dziś zalali ławy,19 m3, 4800 zł poszło w ziemie Kilka dni ma teraz padać więc idealnie. A.M.O.K. dzięki za linka. Budowlańca mam sędziwego i doświadczonego i bardzo dokładnego więc mam nadzieje że będzie dobrze. Macie jakieś dobre i tanie źródło piasku płukanego? Edytowane 29 Marca 2012 przez Atlanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 30.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witajcie! Kurcze, jak zazdroszczę tym, co zaczęli! Nam się wszystko nadal odwleka, ponieważ budowlańcy z Ukrainy nie dostali dotąd wizy. Podobno będą mieli w czerwcu! Widocznie albo ma się tanio, albo szybko....... Wrrr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natanek10 08.04.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich! My w tym roku ruszamy ponownie z budową. 10 lat temu ruszyliśmy po raz pierwszy, wylane zostały fundamenty + piwnica. I na tym się skończyło. Teraz zmieniamy projekt. Na razie mamy wstępny projekt domu i czekamy na decyzję o warunkach zabudowy. Budujemy się w Poniatowie koło Piotrkowa. DOM-PONIAT Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez natanek10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 08.04.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Siemka to widzę że w okolicach mnie bo ja w Babach. Tak że fajnie bo będziemy mogli porównać i polecić sobie hurtownie i wykonawców z obaszru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 10.04.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ta-dam: zgodnie z umową dziś się zaczęło; humus zdjęty, jutro geodeta wytyczy dom i zaczną się prace ziemne A ta cisza na wątku oznacza, że wszyscy pracują na budowie? Może się ktoś odezwie i pochwali jak idą postępy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 10.04.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 U mnie stanęło narazie i obawiam się że nie wyrobie sie na sierpień z rozpoczęciem bo projekt nadal w adaptacji a gdzie tu jeszcze pozwolenie. Weekend planuje dosadzić parę sosenek i uzupełnić świerki w żywopłocie co wypadły. Tak że na razie wezmę się za cześć ogrodu która nie będzie kolidowała z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianki4 11.04.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 hej. u nas cisza, bo narazie stoimy, ale posadzki już wylane. Pogoda zapowiada się wkońcu ładna, więc życzę wam wszystkim powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 12.04.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 My dziś wylewamy chudziaka, zaczątki tarasu i schodów przed domem. No i za chwilę mury pną się do góry Właśnie gdzie zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sco-check 12.04.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Atlanta.... fotki w dziennikach zapewne sa U nas dziś zasypywanie, jutro hydraulik. Już się nie mogę doczekać zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 12.04.2012 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Fajnie macie a człowiek nadal w martwym polu ach ta papierologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.04.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No to nie pozostaje mi nic innego jak tylko dołączyć. Witam wszystkich a zwłaszcza Baby i Poniatów. W Babach i Gościmowicach mam bliską rodzinę a przez jedną i drugą miejscowość przejeżdżam na swoje przyszłe legowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocianki4 12.04.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 mkslonik - nie łam się my wszyscy pewnie straciliśmy dużo cierpliwości na papierologii ale później każdy ruch cieszy jeszcze bardziej. my całe szczęście papiery załatwialiśmy od jesieni i teraz można działać..tylko jeszcze jakaś wygrana w totka by się zdała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts