fangers 12.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 WITAMPosiadam już pozwolenie na budowę wg projektu Szymon 115.01m2. Projekt gotowy, zaadaptowany do mojej działki. W projekcie są fundamenty tradycyjne. Jednak chciałbym zrobić mój dom bardziej energooszczedny i chciałbym zamiast tradycyjnego fundamentu wykonać energooszczedną zaizolowaną płytę fundamentową z ogrzewaniem podłogowym. Czy w tym wypadku muszę wystąpić o zmianę w pozwoleniu na budowę? Czy wystarczy ze zatwierdzi to kierownik budowy i uzna to za zmianę nieistotną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 WITAM Posiadam już pozwolenie na budowę wg projektu Szymon 115.01m2. Projekt gotowy, zaadaptowany do mojej działki. W projekcie są fundamenty tradycyjne. Jednak chciałbym zrobić mój dom bardziej energooszczedny i chciałbym zamiast tradycyjnego fundamentu wykonać energooszczedną zaizolowaną płytę fundamentową z ogrzewaniem podłogowym. Czy w tym wypadku muszę wystąpić o zmianę w pozwoleniu na budowę? Czy wystarczy ze zatwierdzi to kierownik budowy i uzna to za zmianę nieistotną? Tylko i wyłącznie projektant dokonuje kwalifikacji czy zmiana jest nieistotna, Kierownik nie może tego zrobić. Prawdopodobnie uda się bez zmiany decyzji PnB ale projekt jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.03.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 na początek zrobiłbym projekt czy te zmiany przyniosą "energoooszczędności" ? w porównaniu np z ogrzewaniem podłogowym z podłogą na gruncie z ociepleniem np 20 cm styropianu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 20.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 na początek zrobiłbym projekt czy te zmiany przyniosą "energoooszczędności" ? w porównaniu np z ogrzewaniem podłogowym z podłogą na gruncie z ociepleniem np 20 cm styropianu ??? też mam wątpliwości........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts