lukasz1006 25.05.2020 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 a u mnie siec miała byc już w 2008 roku - a z projektem wystartowali dopiero w 2020 roku i przewdizana realizacja 2021 końcówka roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooldude 26.05.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Mam do Was kilka pytań... generalnie rzecz biorąc (co może niektórych dziwić), chcę przejść z ogrzewania pelletem, na ogrzewanie gazem ze zbiornika 2700L. Podyktowane jest to tym, że mój piec na pellet od samego początku był jakiś trefny i firma splajtowała (z takim podejściem serwisu się nie dziwie ). Generalnie rzecz biorąc szukam jakiejś firmy, która zajmie się instalacją zewnętrzną wraz z posadowieniem zbiornika - możecie kogoś polecić?. Póki co znalazłem dwie firmy, które są przynajmniej po 200-300km ode mnie - Wielkopolska (gmina Pobiedziska). Liczą sobie od 13.500 - 14.000zł. W niektórych regionach jest taniej o 1.500 - 2000zł... Tutaj też pojawia się pytanie, ponieważ obie firmy powiedziały mi, że wszystkie prace ziemne są po mojej stronie: - obsypka i podsypka piaskowa rurociągu - zasypanie wykopu przyłącza gazu Co ciekawe w zapisach mają, że np jeśli źle coś zrobię (czyt. nie tak zrobię przekop - np za płytko) to będą liczyć za każdy km dojazdu + kilkaset złoty za roboczogodziny To normalne podejście? Oczywiście wiele firm kusi zbiornikiem dzierżawionym - ale za to dziękuję, postoję Przy okazji orientujecie się może czy mógłbym się ubiegać o dofinansowanie w ramach programu Czyste Powietrze, w momencie kiedy wymieniam psujący się, zapychający komin, niedogrzewający i ogólnie do 4 liter piec na pellet, na instalację gazową z piecem dwu funkcyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.05.2020 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Listę firm przesyłam na priv.Najczęściej "wykonanie robót ziemnych" oznacza lokalne wynajęcie koparki. Zwalanie wykonania instalacji na inwestora jest dla mnie nieporozumieniem. To wykonawca odpowiada za wykonanie zgodnie z przepisami. W naszym przypadku wykop wykonuje inwestor, a w zasadzie operator koparki wynajętej lokalnie pod naszym nadzorem. Zgodnie z dokumentacją.Co do dopłat dowiaduj sie w starostwie,oni dysponują kasą na lokalne programy lub wniosek w programie Cz.P. składasz przez internet https://portalbeneficjenta.wfosgw.poznan.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_87 04.06.2020 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Jak obecnie kształtują się ceny gazu? Idą do góry, czy utrzymują się na niskim poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 05.06.2020 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Do góry i to raczej mocno:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 05.06.2020 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Aktualnie 1,33 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 1,31 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 18.06.2020 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Witam. Można prosić o aktualne ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.06.2020 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Aktualnie 1,41 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 1,38 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 20.06.2020 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Witam. Jaki jest koszt wymiany butli 33kg? Te 11kg są dostępne wszędzie a z tymi 33kg szczerze się nie spotkałem w miejscu wymiany butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.06.2020 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Aktualnie 1,41 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 1,38 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eu tel. 603 940 156 mail: [email protected] Od kilku lat mam butlę w dzierżawie . Jak dzwonię do dostawcy z pytaniem o cenę , to proszą o nazwisko , inaczej nie powiedzą . A więc dla mnie cena gazu na dzień dzisiejszy - 1,92 zł . Muszę pomyśleć o własnej butli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.06.2020 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Witam. Jaki jest koszt wymiany butli 33kg? Te 11kg są dostępne wszędzie a z tymi 33kg szczerze się nie spotkałem w miejscu wymiany butli. Wrzuć w google np. propan 33 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.06.2020 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Od kilku lat mam butlę w dzierżawie . Jak dzwonię do dostawcy z pytaniem o cenę , to proszą o nazwisko , inaczej nie powiedzą . A więc dla mnie cena gazu na dzień dzisiejszy - 1,92 zł . Muszę pomyśleć o własnej butli . Przy dzierżawie zbiornika dostawca ustala cenę indywidualnie na podstawie dotychczasowego zużycia oraz aktualnej ceny rynkowej, stąd taki tryb postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 23.06.2020 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 chodzą słuchy że lekko taniej będzie od przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.06.2020 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Już nieco taniej 1,38 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 1,36 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.06.2020 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 I jeszcze taniej 1,33 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów. 1,31 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów. Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
threeco 06.07.2020 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Czy jest ktoś w stanie podesłać zaufanych dostawców gazu na terenie województwa Śląskiego? Wkrótce czeka mnie pierwsze tankowanie. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_barbara 07.07.2020 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Witam. Chcemy z mężem w tym roku zamontować ogrzewanie gazowe - woj podlaskie, rejon Dąbrowy Białostockiej. Bardzo proszę o polecenie firm zajmujących się sprzedażą zbiornika, montażem itd. Mąż chce wejść w dzierżawę z Gaspolem i mieć "święty spokój". Chcę go namówić na własny zbiornik. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warszawiak_nowy 08.07.2020 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Witam. Chcemy z mężem w tym roku zamontować ogrzewanie gazowe - woj podlaskie, rejon Dąbrowy Białostockiej. Bardzo proszę o polecenie firm zajmujących się sprzedażą zbiornika, montażem itd. Mąż chce wejść w dzierżawę z Gaspolem i mieć "święty spokój". Chcę go namówić na własny zbiornik. Z góry dziękuję Jeżeli Państwo kiedyś korzystaliście z Paneka (sharing cars) - to wtedy wybierzecie dzierżawę, bo jest jakaś gwarancja jakości mieszaniny którą zalewają do zbiornika. brak parafinów - to długa praca kotłą gazowego oraz wydajność, a tankowanie z wolnego rynku jest ryzykowane. No i po każdym tankowaniu jest sprawdzana szczelność instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.07.2020 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 @warszawiak_nowy Przypadkiem coś ci się nie pomerdało /wiesz o czym piszesz/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.07.2020 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 @malgorzata_barbara Wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts