misiupl 08.08.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Zatankowalem butle w maju do 86%, dziś.na.zegarze mam 91% - mam się zacząć martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.08.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Nie, nie ma czym. Dlatego nie tankuje się do pełna /do 100%/. Ja mam 90% z tym, że zbiornik jest częściowo osłonięty od słońca. W środę przewidują ochłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 08.08.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Dzięki za szybką.odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej19699 13.08.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 A przy zbiorniku nie ma jakiegoś zaworu bezpieczeństwa? Czy to nie jest tak, że się powinno go od czasu do czasu jakoś sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.08.2015 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Każdy zbiornik wyposażony jest w zawór bezpieczeństwa. UDT zaleca jego sprawdzenie co 6 lat - najczęściej się wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.08.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Przypomnienie dla spóźnialskich i odkładających tankowanie własnego zbiornika "na później". Cały czas obowiązują ceny: Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,35 zł/litr brutto/1,10 zł/litr netto/ Minimalna dostawa - 1 000 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea135 18.08.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam chcemy założyć butlę podziemną (mamy już pozwolenie) ale nie mamy jeszcze pieca i instalacji wewnętrznej. Czy po zamontowaniu zbiornika będzie można go zatankować a później podpiąć piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 19.08.2015 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Tak. Nie ma przeszkód. Instalacja zewnętrzna na propan wyposażona jest w zawór odcinający w skrzynce na ścianie budynku, co umożliwi podłączenie instalacji wewnętrznej w późniejszym okresie. Wykonujemy również instalację wewnętrzną.Kontaktuję się na pw. centrumgaz.eutel. 889 695 029mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.08.2015 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Ceny propanu szaleją.Od dzisiaj Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,23 zł/litr brutto/1,00 zł/litr netto/ Minimalna dostawa - 1 000 litrów. Tak tanio w tym roku i na przestrzeni ostatnich kilku lat jeszcze nie było.Właściciele zbiorników w dzierżawie powinni poważnie zastanowić się nad wymianą zbiornika na własny. centrumgaz.eutel. 889 695 029mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 21.08.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Proszę o przesłanie oferty założenia instalacji na propan ze zbiornikiem 2700. Pytanie - 1. czy posiadając zbiornik na własność, dostawca ma możliwość dopasowywania cen do klienta, tak jak w przypadku dostawy na umowę i dzierżawę zbiornika w zależności od zużycia gazu, czy sprzedaje gaz po cenie akurat obowiązującej ?2. Jaki najtańszy ale dobry kocioł na propan do cwu, oraz co podzielone na podłogówkę i grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.08.2015 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Poproszę o tel., mail lub kontakt na pw. 1. Nie i chyba tak lepiej. Zbiornik jest Twój i tankować możesz u dowolnego dostawcy po cenie aktualnej. Jest w tym trochę loterii i emocji - patrz wyżej . 2. Przy wyborze kotła kieruj się dostępnością serwisu, ceną części, długością gwarancji, zakresem modulacji /czym mniejsza dolna tym lepiej/. Rozrzut Viessmann Vitodens 300w /1,9 - 11 kW ok. 15 000 zl/ do np. Immergas VICTRIX X 12 2 I /1,9 - 12 kW ok. 4 500 zł/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matahari 22.08.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam. W tym roku będę podłączał propan i proszę o rade. 1. Czy na dzierżawę czy na własność? 2. Jaki piec z zasobnikiem czy nie? Powierzchnia domu 140m2 ocieplony 20cm styropian i dach 25cm wełna. Przez najbliższe 2-3 lata w domu będziemy sporadycznie co miesiąc przez weekend w święta może cały grudzień no i w wakacje jakieś 2-3 tygodnie. Na razie jest nas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.08.2015 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Proponuję poświecić chwilę czasu i spróbować przebrnąć przez te 390 postów , a odpowiedź własny, czy dzierżawa nasunie się sama. W skrócie. Własny zbiornik to inwestycja na początku; później komfort 2 - 3 x niższej ceny za propan, brak opłat za dzierżawę zbiornika, nie związanie się z dostawcą długoterminowa umową, w razie zmiany planów zbiornik można sprzedać odzyskując część początkowych nakładów, brak kar umownych. Dzierżawa to niski koszt początkowy, a później .... no właśnie - nic nie wiadomo. Ceny za propan, a często i za dzierżawę w sposób dowolny ustala firma dzierżawiąca zbiornik. Zbiornik plombowany - nie można się zatankować po cenach rynkowych. W razie rezygnacji przed wypełnieniem warunków umowy - kary. Przy faktycznym zużyciu np. 2 000 litrów inwestycja we własny zbiornik zwraca się po góra 4 latach. Zużycie większe, zwrot wcześniej. Wybór kotła jednofunkcyjnego z dużym zasobnikiem, jednofunkcyjnego z małym, wewnętrznym zasobnikiem, dwufunkcyjnego uzależniona jest od oczekiwać co do komfortu, lokalizacji odbiorników, Kotły jednofunkcyjne z zasobnikiem 120 - 160 litrów z reguły to mniejsza moc maksymalną, a tym samym i minimalna, co jest wystarczające dla nowo budowanych domów np. 1,9 - 11 kW. Większy zasobnik umożliwia założenie cyrkulacji i raczej idź w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matahari 22.08.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Troszkę poczytałem i jednak zdecyduję się na własność i myślę o zbiorniku 4700l myślę że to dobra opcja? Jaki będzie koszt takiej instalacji z takim zbiornikiem? Problem mam nad wyborem kotła z zasobnikiem czy bez gdyż jak pisałem wcześniej będziemy używać wody przez 3 dni w miesiącu a przez resztę dni będzie niepotrzebnie podgrzewana chyba że się mylę. Cyrkulację mam chyba taką opcje ale to muszę ustalić z majstrem który kład mi hydraulikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.08.2015 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Zbiornik 2700 litrów w zupełności wystarczy.Kotły posiadają automatykę umożliwiającą sterowanie ciepłą wodą, temperaturą w pomieszczeniach, cyrkulacją. Możesz ustawić zmianę parametrów kilka razy w ciągu dnia i w poszczególne dni tygodnia. Możesz też dokupić moduł umożliwiający sterowanie kotłem przez internet. telefon.W sprawie oferty proszę o kontakt . Namiary wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.08.2015 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Kilka stron wcześniej prowadziliśmy z Arek74 porównania cen 1 MJ z gazu ziemnego i propanu przy cenach jakie wówczas były do uzyskania.Spróbujmy tą wyliczanką uaktualnić sprowadzając do bieżących cen na propan. Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,23 zł/litr brutto Wartości opałowe i ceny za 1 MJGaz ziemny.1 m3= 31MJPrzy cenie 1 m3 = 2,3 zł1 MJ = 0,071 zł Propan.1 litr = 24MJPrzy cenie 1,23 zł/litr1 MJ = 0,051 zł Czyli 1 kWh poniżej 19 gr.Jeśli do wyliczeń przyjmiemy ciepło spalania, a nie wartość opałową, z ceną 1 kWh zbliżymy się do 15 gr/kWh. Wykorzystanie propanu do celów grzewczych nie musi być drogie. centrumgaz.eutel. 889 695 029mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 29.08.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Zatankowalem butle w maju do 86%, dziś.na.zegarze mam 91% - mam się zacząć martwić? U siebie zerknąłem dzisiaj rano /w nocy lało ,12 st.C/ i wskaźnik na zbiorniku pokazywał 84%. Coś tam pewnie też poszło na cwu przez 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.09.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Wszystko wskazuje na to, że od przyszłego tygodnia będziemy musieli podnieść ceny na propan. Do piątku, 11 września obowiązuje cena dotychczasowa. Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,23 zł/litr brutto/1,00 zł/litr netto/ Minimalna dostawa - 1 000 litrów. Chyba ostatnie dni na zerknięcie na poziomowskaz i napełnienie zbiornika do pełna. centrumgaz.eutel. 889 695 029mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.09.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Warto porozmawiać z sąsiadami z tej samej ulicy/miejscowości wówczas w cenie 1,23 zł/litr brutto zrealizujemy mniejsze dostawy przy łącznym zamówieniu pow. 1 400 litrów.Wskaz na poziomie 60% umożliwia zatankowanie ok. 700 litrów.Korzystaj z okazji i tej zimy ogrzewaj dom znacznie taniej niż gazem ziemnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.09.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Zgodnie z oczekiwaniami - podwyżka od 14 września 2015 Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,30 zł/litr brutto Minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 889 695 029mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts