Greengaz 19.09.2017 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 ..... nie bedac juz klientem firmy z Lubartowa, chcialbym zdobyc dwie rzeczy z nimi zwiazane: - historie cen gazu u nich w instalacjach dzierzawionych z ostatnich 5-10 lat Podejrzewam, że w internecie nie znajdziesz. Jeszcze ze 2-3 lata wstecz e-petrol publikował ceny A i G. Obecnie tego nie robi. Najłatwiej wyciągnąć z własnych rachunków. Poza tym każdy klient ma inne ceny. Np. obecnie jedni płacą 2,60 zł/litr, inni 3,50 zł/litr i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brodzimierz 20.09.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 dzien dobry, Podejrzewam, że w internecie nie znajdziesz. Jeszcze ze 2-3 lata wstecz e-petrol publikował ceny A i G. Obecnie tego nie robi. Najłatwiej wyciągnąć z własnych rachunków. Poza tym każdy klient ma inne ceny. Np. obecnie jedni płacą 2,60 zł/litr, inni 3,50 zł/litr i więcej. akurat swoje rachunki przechowuje i mam wszystkie te dane (poza tym nieszczesnym regulaminem, ktorego nie dostalem do reki, a wisial jedynie w internecie). poszukuje tez cen referencyjnych z rynku (na chem-line jest jedynie ostatni rok). gdyby ktos posiadal takie informacje, bylbym bardzo wdzieczny. pozdrawiam, Brodzimierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.09.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Nie ma czegoś takiego jak "ceny referencyjne". Koncerny G i A podchodzą do każdego klienta indywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackFisH 24.09.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 (edytowane) Witam serdecznie Rozważam zmianę ogrzewania to znaczy do aktualnego eko groszku,który jest upierdliwy w obsłudze zamierzam do rzucić zew. zbiornik i instalację gazową w celu większgo komfortu mieszkania (w przyszłości ma być gaz ziemny). Jakby wychodziło drogo zawsze mogę dogrząć ekogroszkiem. Przy moim starym domu pompy powietrznej się obawiałem że i tak nie uda mi się na tyle zaizolowac starego domu letniskowego, żeby jakiś dom pasywny wyszedł i dobre wyniki. Dom pow. netto147 m2 z piwnicą, Jest też opcja pelletu, ale to koszt pewnie koło 30 tys z całom kotłwonią i zawsze trochę wiecej roboty niż przy gazie no ale mneij niż eko groszku. Na razie po wpisach Pana Greengaz'a przekonuje się do własnej butli -za, co mega pochwała ustna dla niego !!! Mam też pytanie czy zna Pan kogoś z kujawsko pomorskiego od instalacji tego typu godnego uwagi ? ja znalazłem na razie tylko http://www.dzwonnik.pl/oferta/gaz-w-zbiornikach/instalacje-zbiornikowe. Czy zbiornik podziemny można zrobić w miejscu gdzie kiedyś było szambo? a dziurę po nim wybetonować na ten zbiornik podziemny ? I jakie odległosci są wymagane od sąsiada (1 metr?) drogi czy szamba(5m?) ? Edytowane 24 Września 2017 przez BlackFisH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.09.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Firmę Dzwonnik polecam. Autoryzowany przedstawiciel producenta zbiorników Chemet S.A., skład fabryczny.Jeśli nic się gwałtownie nie zmieni, przejście z propanu na gaz ziemny w przyszłości jest bez sensu. Wychodzi drożej.Zbiornika podziemnego nie można posadowić w wannie betonowej /starym szambie/. Musi być bezpośrednio zakopany w ziemi.Podałeś prawidłowe odległości dla zbiornika podziemnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 02.10.2017 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Aktualna cena od 02.10. Zima za progiem. Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,59 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,62 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZB12 23.10.2017 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Witam, Chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość podłączenia do jednego zbiornika podziemnego dwóch budynków wykorzystując trójnik który rozdzieli nam dwa systemy które podłączone będą do skrzynki ścienne z głównym zaworem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 23.10.2017 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Z rozdzieleniem instalacji nie ma problemów. Każdy z budynków powinien mieć oddzielny zawór odcinający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZB12 25.10.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 A czy w przypadku instalacji na gaz płynny istnieje możliwość poprowadzenia przewodów gazowych (zewnątrz) pod tarasem betonowym bądź z kostki brukowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.10.2017 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 (edytowane) Przepisy mówią o zakazie prowadzenia przewodów gazowych przez stopy, ławy fundamentowe i pod nimi co może dotyczyć tarasu.Pod kostką nie ma przeszkód w rurze osłonowej.Decyzja należy do projektanta instalacji. Edytowane 25 Października 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ararad 27.10.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 dawno nie było info o cenie,dostałem sms-a: 1,60 bruttopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.10.2017 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ceny bez zmianJak w #846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.11.2017 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Aktualna cena od 14 listopada Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,70 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,73 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Greengaz zmiana nr telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.11.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Pytanie,Kupujemy nieruchomość z istniejącym zbiornikiem. O jakie dokumenty męczyć sprzedającego żeby potem nie było kłopotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.11.2017 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Zbiornik jest na własność, czy dzierżawiony? Jeśli na własność to jedynym potrzebnym dokumentem jest książka rewizji UDT, ewentualnie faktura zakupu zbiornika. Przy zbiorniku dzierżawie najlepiej niech umowę wypowie dotychczasowy właściciel i poniesie koszty demontażu, a Ty postawisz w to miejsce własny, nowy zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.11.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Zbiornik własny. Nie wiem w jakim wieku i czy ma aktualny dozór - obiekt 3 lata stoi pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.11.2017 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Poproś o książkę rewizji zbiornika. Zielony skoroszyt.Tam znajdziesz wpisy inspektora UDT z datami. Wpisy są co 2 lata - terminów pilnuje UDT, nie użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ararad 14.11.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 cena mojego dostawcy na dziś i kilka następnych dni: 1,66 pln brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek3007 15.11.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam, zainstalowałem zbiornik podziemny. Czy istnieje możliwość zainstalowania dodatkowego czujnika ciśnienia gazu (lub licznika przepływu) wewnątrz budynku do kontroli jego ilości w zbiorniku? W przypadku zbiorników dzierżawionych zdaje się jest taka mozliwość, ale zdecydowałem się na wlasny.PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.11.2017 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Czujnik ciśnienia gazu? W jakim celu? Przepływomierz = licznik gazowy. Propan na wyjściu ze zbiornika ma postać gazową.Firmy dzierżawiące zbiorniki instalują poziomowskazy sprzęgnięte z GPS, aby informować o tankowaniu gazu z innego źródła oraz z wyprzedzeniem planować tankowanie. W przypadku własnego zbiornika zarówno licznik gazowy jak i bieżąca informacja o poziomie propanu w zbiorniku wydaje się zbędne. Prościej co kilka tygodni podnieść pokrywę i samemu sprawdzić To rozwiązanie nic nie kosztuje. Z czasem nabierzesz wprawy i będziesz w stanie z dokładnością do 10% określić poziom propanu w zbiorniku w zalężnosci od temperatury zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts