Greengaz 30.11.2018 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Ostro w dół Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,60 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,63 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eu tel. 603 940 156 mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowydom2 30.11.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Witam jestem nowy na forum zastanawiam sie na wyborem ogrzewania czy pompy ciepla , czy odrzewanie gazem ze swojego zbiornika dodam ze jak bym mial gaz ziemny to bym sie chwili nie zastanawial . Chcialem sie zapytac jak wyglada sytuacja ludzi ktory taki gaz maja u siebie , co prawda dom domowi nie rowny ale zawsze mozna dowiedziec sie czy uzytkownicy sa zadwoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej19699 03.12.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) https://www.cdc24.pl/aktualnosci/82428/gaz-ziemny-kontra-lpg-czym-ogrzewac-dom-jednorodzinny tu są jakieś wyliczenia i przeliczniki.Nie zapominajmy jednak, że można kupić litr propanu w różnych cenach, a stawki w ziemnym w zasadzie są nie do ruszenia. Trzeba by np. na dzień dzisiejszy policzyć propan np. za 1,6zł i ziemny (nie wiem) , uwzględnić wszystkie towarzyszące opłaty łącznie z przeglądami udt, itp. czyli conajmniej na 5 lat albo i 10. A tutaj jest dużo informacji również https://forum.muratordom.pl/showthread.php?163035-Propan-ta%C5%84szy-od-gazu-ziemnego Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Andrzej19699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skit_an_83 04.12.2018 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Mam od 04.2014 roku, wcześniej korzystałem z ekogroszku lub kominka. Koszty porównywalne ale komfort to inny świat:) Zdecydowanie polecam greengaz (czyli centrumgaz) za elastyczną ofertę i fajne podejście do klienta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonisia 30.12.2018 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Witam, bardzo proszę o kontakt do firmy działającej na terenie woj. lubuskiego (okolice Zielonej Góry), w której mogę zamówić zbiornik wraz z instalacją. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea135 30.12.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Witam jaka cena gazu? Coś ruszyło w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras44 30.12.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 WitamRównież i ja zastanawiam się nad wymianą starego kotła Defro Optima komfort z k3p z pid górnego spalania.Dom niecałe 120m2 pietrowyBrak podlogówki tylko grzejniki 11szt plus solary zbiornik cwu 300l. Piec z zaworem 4drogowym sterowany elektronicznie plus regulator pokojowy oraz na 7grzejnikach termostaty elektoniczne.Okna plastikowe dwuszybowe. Zależy mi na tym aby jak najmniej spędzać czasu w kotłowni i do tego nie zbankrutować.Jestem w stanie trochę dołożyć do ogrzewania w zamian za komfort jaki z tego można uzyskać.Myślę o ogrzewaniu kotłem na prąd z buforem lub bez oraz o gazie lpg ze zbiornikiem na własność.W mojej okolicy ruszył program wymiany kopciuchow i mogę liczyć na 70procet upustu.Również rozważam instalację PV jeśli będzie dofinansowanie.Instalację jaka teraz posiadam to głównie pod piec stalopalny w miedzi z dwoma pompkami na CO i CWU ,grzejniki zwykle aluminiowe do tego solary.Aha kotłownia wewnątrz budynku bardzo mała. Teraz stoi tam Defro 12kw i bojler i jest malutki miejsca.Może ktoś coś doradzi.Dodać muszę że na środę jestem umówiony z kobietą od gazu LPG aby żuciła okiem na podwórko (mała działka sąsiedzi bardzo blisko), czy wogule taka możliwość montażu butli LPG będzie możliwa.Reasumując dość mam ciągłego łażenia praktycznie teraz raz na dobę z pieca wybieram popiół i zasypuje go ekogroszku 20kg i tak palę około 24godzin i tak w kółko.Do tego co kilka dni skrobanie czyszczenie samego pieca. Także pora temu coś zaradzić.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 03.01.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 @ moonisia, mnie całość na zewnątrz zrobił Bałtyk gaz. Jedyne co na mojej głowie to załatwienie papierologii-Mapa do celów projektowych/geodeta, starostwo, architektura, UDT i wykonać wykop na położenie uziemienia zbiornika i nie jest to problem ale jak chcesz mieć pełny komfort i zapłacić więcej, bo nikt tych spraw nie załatwi gratis, to Twój wybór. Kosztowało ok 12tys. pierwsze tankowanie musiało być od nich, niestety później nie byli już konkurencyjni cenowo(dziwne) dlatego znalazłem dobrą firmę(nie kogucik) gdzie ceny są konkurencyjne w stosunku do reszty w mojej okolicy a nawet województwa. Jest to Polski gaz z siedzibą w Sosnowcu i nie robią kwestii jeżeli chodzi o min ilość tankowanego gazu. Może działają też w Twojej okolicy.@ Juras44Jesteś nowy i już się nie chce czytać przepisów a jest o problemach technicznych cała "kupa" wątków. Jak chcesz liczyć na "fachowców" a nie wszystkich pisze się z dużego F to obyś nie wtopił. Biorąc jakąkolwiek firmę musisz przynajmniej odrobinę wiedzy bo wpuszczą Ciebie w maliny. Miałem takich na różnych etapach budowy więc wiem co piszę. Powinieneś liczyć się z rozbudową/ dołożeniem grzejników ja to musiałem zrobić bo w mordę nie mam podłogówki, niestety. Namawiam czytaj, ja wiem że są fajniejsze tematy ale tu chodzi o Twoją kasę bo fachura, do tego nieuczciwy albo taki co jeszcze wczoraj naprawiał auta(miałem takiego), mogą z tego wyniknąć problemy. Ty musisz wiedzieć czego chcesz bo większość tzw fachowców spłyca temat im chodzi o czas i szybką kasę!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.01.2019 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam, bardzo proszę o kontakt do firmy działającej na terenie woj. lubuskiego (okolice Zielonej Góry), w której mogę zamówić zbiornik wraz z instalacją. Z góry bardzo dziękuję. Z opóźnieniem - byłem na urlopie. Odpowiedź na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.01.2019 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam jaka cena gazu? Coś ruszyło w dół? Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,52 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,55 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eu tel. 603 940 156 mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.01.2019 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 I jeszcze kilka groszy w dół Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,48 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,50 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 18.01.2019 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Chcialem sie zapytac jak wyglada sytuacja ludzi ktory taki gaz maja u siebie , co prawda dom domowi nie rowny ale zawsze mozna dowiedziec sie czy uzytkownicy sa zadwoleni Też czekam na takie opinie ale nikt do tej pory nie potrafił mnie przekonać do LPG. Wiem że jest to wygoda ale jak wyliczył mi kalkulator na stronie https://www.cdc24.pl/kalkulator, za ogrzewanie i wodę domu 90m. wychodzi:7247 zł ! ! !, można się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.01.2019 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Jakie dane podstawiałeś do kalkulatora?Np. budynek z lat 1986 - 1992?Na temat samego kalkulatora milczę. W moim przypadku zawyża zużycie o ok. 1500 litrów/rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 18.01.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Od siebie mogę napisać, że też się obawiałem zużycia a jest rewelacyjnie. Na początku jeszcze przepalałem kominkiem bo szczerze mówiąc obawiałem się, że braknie mi gazu a teraz nawet mi się nie chce po drewno biegać. Tankowałem w maju, w lipcu wygrzewałem posadzki a regularną pracę kocioł zaczął od końca października.. Do tej pory zużył 25 % z butli 2700 l i na początku spalilem 1.5 m3 drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 18.01.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Jakie dane podstawiałeś do kalkulatora? Budynek 1967 - 1986 Przy cenie gazu 1.38zł wychodzi 7247 zł natomiast cena jaką proponuje Amerigaz 2,09 na dwa lata to wychodzi absurdalna kwota 10976 zł Kolego Greengaz, czy mógłbyś odebrać wiadomość na PW Od siebie mogę napisać, że też się obawiałem zużycia a jest rewelacyjnie. Na początku jeszcze przepalałem kominkiem bo szczerze mówiąc obawiałem się, że braknie mi gazu a teraz nawet mi się nie chce po drewno biegać. Tankowałem w maju, w lipcu wygrzewałem posadzki a regularną pracę kocioł zaczął od końca października.. Do tej pory zużył 25 % z butli 2700 l i na początku spalilem 1.5 m3 drewna To jest informacja zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czepciu 21.01.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Witam, mogę prosić o cenę gazu na dzień dzisiejszy.?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.01.2019 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Bez zmian, jak w #1051 1,48 i 1,50 zł/litr brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilmobil 21.01.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Kogo polecicie do instalacji: zbiornik podziemny 2700l wraz z całą papierologią w woj. łódzkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.01.2019 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ararad 21.01.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Dawno mnie tu nie było. Greengaz,bardzo dziękuję za dostawę propanu, cena ekstra, termin ekspresowy, jutro napiszę o przewidywanych kosztach tegorocznego sezonu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts