Greengaz 20.05.2019 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Instalacja - odpowiedź na privDostawa propanu - niestety tylko mazowieckie i łódzkie z okolicami tych województw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrr 22.05.2019 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Podaj bliższe szczegóły. Nie wiem o co chodzi. Z punktu widzenia UDT zbiornik podlega rewizji co 2 lata. Inspektor umawia się na wizytę, popatrzy, sprawdzi czy nie ulatnia się gaz, wpisuje do książki dokonanie rewizji, przychodzi faktura na 250 zł. Przy rewizjach co 2 lata nic nie jest wymagane, a przynajmniej ja się nie spotkałem z żądaniem sprawdzenia armatury, bo niby co i jak sprawdzać. A więc wymagania lokalnej filii UDT (tam jakieś centralizacje trwają) zostały sprecyzowane podczas rozmowy z wykonawcą badania technicznego. Przyjechała trójka ludzi i po zerknięciu na tabliczkę znamionową oraz w encyklikę UDT nie wiedzieli co mają zrobić. Szybki telefon do inspektora i już wiadomo, że chodzi o jakiś papier z rekomendowanego badania technicznego zaworu.. Uczciwe chłopaki - przyznali, że chyba jelenia UDT znalazło... Na tyle uczciwe, że za wartą 20,- PLN kartkę papieru (za dojazd) wzięli 200,- PLN bez paragonu Za to rachunek na 250,-PLN przyszedł za wizytę inspektora UDT pod domem. Ale UDT mają taki chaos, że najlepiej poinformowana jest sprzątaczka, a ciągłość spraw zanika po miesiącu kiedy to kolejny inspektor ochodzi ze stanowiska... Od listopada miałem czterech... Dlatego nie bardzo rozumiem sens kontynuowania jakiejkolwiek relacji z tym czymś o zabawnej nazwie Urząd... Butla działa, bez ich wizyt i przeglądów, a propan przywiozą za niedługo - jeśli go zamówię W sezonie 2018/2019 koszt propanu to jakieś 2.000PLN powiększony o 1.150PLN (450 UDT i ich ziomki + 700 serwis Viessmann). I właśnie się mi przypomniało, żeby zapytać: greengaz czy 175 groszy brutto za litr na rubieżach zachodnich to uczciwa cena przy zamówieniu 1.300l? Nie śledzę rynku, a Twoje ceny były dla mnie punktem odniesienia od początku a jaka jest zawartość siarki ? Pytam bo nie dopatrzyłam na certyfikacie, porównałam też ze świadectwem z chemline i brakuje mi też wartości opałowej i informacji o zawartości wody :/ Weronika popełniła całe 2 posty w próbie zdyskredytowania greengaz. Na ołtarze nie wynoszę, ale ludzi tak jak i ja bezinteresownie życzlliwych niestety dziś ze świecą szukaj.. Edytowane 22 Maja 2019 przez arrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ych 27.05.2019 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Witam greengaz. Mam do Ciebie prośbę - czy możesz polecić dobrego dostawcę gazu Radom- okolice. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 27.05.2019 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Witam, może podacie aktualne ceny gazu za litr brutto w Waszych okolicach. U mnie woj. pomorskie od 1,60 do 1,70 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.05.2019 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Witam greengaz. Mam do Ciebie prośbę - czy możesz polecić dobrego dostawcę gazu Radom- okolice. Z góry dziękuję Poszło na priv Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.05.2019 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Aktualnie Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,50 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,52 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 29.05.2019 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Aktualnie i w górę Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,54 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,56 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.06.2019 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Aktualne notowanie Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,43 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,45 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 12.06.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Mam pytanie czy ceny propanu mogą jeszcze spaść w tym sezonie czy kupować teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 12.06.2019 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 18.06.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Mam pytanie. Posiadam nową butlę którą wczoraj zatankowałem do pełna tzn. 85% czyli 2300 litrów . Kierowca poinformował mnie, że w nowej butli znajduje się azot i trzeba się go pozbyć. Pokazał mi taką śrubkę - zawór który odkręcił i zaczął ulatywać azot dla mnie to wyglądało jak gaz. Powiedział mi że muszę tego się pozbyć i mieć zawór otwarty przez jakiś czas bo nie odpalę kuchenki gazowej i rzeczywiście tak było. Trwało to może jedną godzinę i po tym czasie palniki kuchenki nie paliły się całe lecz w części lecz to również po jakimś czasie mineło i jest wszystko w porządku. Czy to było normalne zajście. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.06.2019 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Tak, zbiornik fabrycznie wypełniony azotem zapobiega korozji, sprawdzenia szczelności zbiornika i armatury, a następnie podpiętej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 19.06.2019 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Dziękuję za odpowiedź uspokoiłeś mnie. ile dni ogień na kuchence gazowej może tak "skakać" . Mam nadzieję że Wiesz o czym piszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 19.06.2019 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Kilka dni. Kuchenka ma mały pobór gazu.Rozumiem, że wymieniłeś dysze na dostosowane do propanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 23.06.2019 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Dziękuję Grengaz za odpowiedź. Faktycznie kuchenka działa już dobrze. Dysze mam wymienione gdyż korzystałem wcześniej z propanu tylko wymieniłem dzierżawiony zbiornik na nowy własny. I już przy pierwszym tankowaniu zapłaciłem 1,44 złotych za litr tj. 2300 litrów po 1,44 równa się 3312 złotych . Przy butli dzierżawionej zapłaciłbym 7000 złotych tyle, że w ratach miesięcznego z użycia w.g licznika plus rocznie około 500 złotych dzierżawy co daje 7500 zł. Płaciłem ten haracz przez 4 lata i powiedziałem stop. Zbiornik zwróci mi się najpóźniej za 3-4 lata i już będę oszczędzał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikikiki 24.06.2019 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Witaj,Grengaz jaka cena propanu na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazowicz 28.06.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Witam wszystkich serdecznie. Co tutaj taka cisza nastała. Czas tankować zbiorniki jak tam ceny w Waszych rejonach u mnie tak jak wspomniałem wyżej woj.pomorskie w dniu 17.06.2019 roku tankowałem po 1,44 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 28.06.2019 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Aktualne notowanie Województwo łódzkie i mazowieckie po lewej stronie Wisły. 1,39 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. Województwo mazowieckie po prawej stronie Wisły. 1,41 zł/litr brutto - minimalna dostawa - 1 000 litrów. centrumgaz.eutel. 603 940 156mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.s 28.06.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Mogę prosić o namiar na wykonawcę instalacji ze zbiornikiem podziemnym i dostawcę gazu w woj. łódzkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 29.06.2019 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Odpowiedź na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts