Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja zamówiłem 6 czerwca i dostałem ofertę z CentrumGaz

7-go czerwca 2,93zł za litr przy zamówieniu 1500 l.

Wczoraj odebrałem dostawę. Ciekawe czy się pośpieszyłem...

A tak w ogóle z tego co tu czytam, to ma być gorzej, więc się zastanawiam mocno nad zmianą źródła ogrzewania. Tylko czy gaz ziemny nie będzie kolejną miną? Ponoć Europa odchodzi od gazu?

Pozostaje drewno albo pompa ciepła i fotowoltaika.

"Gaz płynny LPG jest ubocznym produktem procesów rafinacji ropy naftowej i oczyszczania gazu ziemnego. Z tego pierwszego źródła pochodzi ok. jednej trzeciej światowej produkcji, z drugiego - dwie trzecie."

W 2021 LPG pochodziło głównie z Rosji. Europa nie ma zasobów gazu ziemnego, które mogłyby zaspokoić jej potrzeby. Rezygnuje z gazu ziemnego, bo widzi (może w końcu), że gaz jest narzędziem szantażu.

Wszyscy powinniśmy dążyć do zmniejszenia zużycia energii, bo tej taniej, chwilowo nie ma.

Zastanawiam się nad podłączeniem do sieci na gaz ziemny, bo mam taką możliwość. Nie wiem gdzie się ogłaszać w sprawie sprzedaży zbiornika. Zbiornik ma mieć w przyszłym roku rewizję wewnętrzną, czyli będzie mieć 10 lat. Pomyślałem, że skoro mam go sprzedać to nie ma sensu robić rewizji, bo i tak zrobi ją nowy właściciel. Czy zbiornik można sprzedać z gazem? I jakie są ceny zbiorników 2700 litra aktualnie?

Pytam tak wstępnie, bo jednak przewiduję sprzedaż w przyszłym roku, po sezonie grzewczym, o ile zechcą mi w tym czasie wykonać przyłącze.

Aktualnie

2,69 zł/litr brutto - dostawa - 1 000+ litrów,

2,67 zł/litr brutto - dostawa - 1 500+ litrów,

2.64 zł/litr brutto przy dostawie pow. 2 500 litrów.

Dostawy na terenie województw mazowieckiego i łódzkiego + obrzeża województw

centrumgaz.eu

tel. 601 270 255

mail: [email protected]

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...