Domi87 01.10.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Eh... no i nikt do mnie nie zagląda:(Ja póki co pracuje nad dalszymi wizkami i modyfikacjami już istniejących. Jak będzie już coś wyklarowane to wstawię Niestety mam też złe wieści z placu boju... dzwoniłam do Spółdzielni i okazało się, że odbiór 15.11 to data odbioru od wykonawcy. Później jeszcze miasto.... czyli my będziemy odbierać najprędzej na przełomie roku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Hej Domi! Podoba mi się połączenie prostej góry i frezowanego dołu w Twojej kuchni Dobrze widzę, że fronty będą szare? A może to biel, tylko wizka przekłamuje kolor? Naprawdę fajnie, przytulnie, mimo, że to przecież dopiero zarys - bez dodatków. A tak z ciekawości - na prawo od płyty też jest szafka? Ile ma szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2013 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Hej Dropku!Przyznam nieskromnie, że mi to połączenie też bardzo się podoba:) Programu się dopiero uczę, więc światła jeszcze kiepsko ustawione, stąd przekłamanie lekkie kolorów. Góra fronty białe (i zastanawiam się czy nie dać takich z połyskiem, choć boję się trochę tego połączenia, czy nie wyjdą za nowoczesne do tego ramowanego dołu), a dół chciałam taupe lub coś w tym stylu (zobaczymy jakimi frontami będzie dysponował Pan od kuchni). Po prawej stronie od płyty zmieściła się tylko wąziutka szafeczka SLIM/cargo na 20 cm (w górnych szafkach też taka jest i ta górna wydaje mi się, że będzie fajna na przyprawy). A to w rogu to piękny i okazały komin:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 01.10.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Fajnie, że znowu zaczynasz działać Pierwsze wrażenie kuchni: bardzo przytulna, malutka, ale bardzo pojemna. Ile m ma? Komin - coś wiem na ten temat, z tym, że u mnie dla odmiany jest tam wod.- kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No jak nie zagląda jak zagląda! No więc....mebelki w kuchni świetne! Podoba mi się przełamanie stylów. Górne szafki chyba powinny być w macie - ale jakos musiałabym sobie to lepiej zwizualizować. Czy dałoby się jakoś wypośrodkować płytę i zrobić te dwie szafeczki równe? Co do wyboru granit - konglamerat - ja mam konglamerat. Ponoć zywica która dodwana jest do konglameratu zabezpiecza kamień przed plamami (świetnie zmywaja sie truskawki, jagody, grzyby). Nic się z nim nie dzieje, stawiam gorące naczynia, myje plynem do naczyń, raz na pół roku mam psik - psika - impregnat do kamieni i jest spoko Krzesełka proste pasują, ale tez mogłby byc pikowane - analogiczne do stołowych. W salonie kolorystyka - miodzio! Ten turkus jest świetny i tapetka którą znalazłas duuużo lepiej pasuje. Ja bym dołozyła jeszcze jakąś turkusową poduchę, a nawet dwie Krzesełka przy stole fajnie pasują - podoba mi sie jak mieszasz style. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Jacy mili goście:wiggle: kuchnia nie jest duża, a chciałam by była maksymalnie "pakowna", bo sprzętów, miseczek itp. spoooooro. Chyba się udało:rolleyes: Metrażwo to trochę ponad 6m. Komin to i wentylacja i woda. Niestety, co jest najgorsze w całym projekcie kuchni to chyba nie będę mogła zrobić zwykłego okapu, takiego podłączonego go komina:(((( Nawalił...architekt budynku! W całym pionie rozrysował płyty w tym samym miejscu, dokładnie w takim, żeby prowadząc do niego rurę okapową trzeba było ją prowadzić przez pół kuchni!!!! rura bowie, musi wchodzić w komin od tej strony gdzie jest wysoka zabudowa (a według planu architekta były drzwi). Prowadząc ją trzeba jeszcze ominąć kratkę wentylacyjną Pytałam wykonawcy - jedyną opcję jaką widzi to "opaska" wokół komina, bo sufit podwieszany, jak już wspominałam w tym mieszkaniu odpada:bash: No więc przy okazji pytanie: ma ktoś może okap z obiegiem zamkniętym? Taki filtrowy? Jedyne co ratuje sytuacje to okno Czy dałoby się jakoś wypośrodkować płytę i zrobić te dwie szafeczki równe? niestety nie. Bardzo mi zależy na dobrym systemie narożnym, by tam zmieścić gary i może robota. Za najbardziej użyteczny uznałam obrotnice PEKI 3/4 koła (drzwiczki jeżdżą razem z karuzelą), a jej najmniejszy wymiar to 80x80 - szafka musi być odpowiednio większa. Tak więc razej nie da się walczyć tu o symetrię Chyba, że wykonawca kuchni coś wymyśli - na pewno będę go o to męczyć Co gorsza symetrii też nie ma w słupkach (ale to chyba będzie dużo mniej widoczne, bo tam nie ma miejsca by się odsunąć). lodówka i piekarnik to 60 cm, ten słupek przy kominie ma 55 cm. Nie można mieć wszystkiego:sick: A wracając do przyjemniejszych spraw: dziękuję za komplementy:rolleyes: I to dla mnie bardzo ważne, bo właśnie ja uwielbiam takie mixy sylowe. Może to wynika z mojej natury, bo nigdy nie mogę się zdecydować na jeden styl, który podoba mi się najbardziej i bym chciała mieć wszystkie u siebie jednocześnie. I poduchy będą - ale przez lenistwo więcej nie wstawiałam już, bo to i tak dobiorę jak zobaczę wnętrze na żywo. Co do wyboru granit - konglamerat - ja mam konglamerat. Ponoć zywica która dodwana jest do konglameratu zabezpiecza kamień przed plamami (świetnie zmywaja sie truskawki, jagody, grzyby). Nic się z nim nie dzieje, stawiam gorące naczynia, myje plynem do naczyń, raz na pół roku mam psik - psika - impregnat do kamieni i jest spoko Dzięki channel za opinię, w takim razie na pewno się bliżej przyjrzę blatom z konglomeratu - może tam znajdę jakiś taki z rysą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 18.10.2013 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 U mnie zastój, choć walczę z łazienką. Jak skończę pierwszą wersję to wrzucę do komentowaniaZ ważniejszych informacji:właśnie dostałam pismo, że odbiór techniczny mieszkania 14.11!!!! No i teraz: co się sprawdza na takim odbiorze, na co na pewno zwrócić uwagę? Co mogli mi spier...? Help:oA i czy wy mogłyście wchodzić do swoich nieodebranych mieszkań jakoś często? Dla nas to będzie 2 raz i już odbiór! :jawdrop:Dziwne to jakieś...Ale żeby nie było, że się nie cieszę, bo to oznacza, że do remontu coraz bliżej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.11.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Hej http://cosgan.de/images/midi/froehlich/a055.gif Jak odbiór? No i co z tą łazienką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 26.11.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) jejku, a ja myślałam, że nikt tu już nie zagląda!!!! WIęc też się trochę leniwiłam z wstawianiem czegokolwiek:oops: Aniu witam Cię u mnie:hug: bardzo się cieszę z odpowiedzin Rocia dziękuję, że nadal pamiętasz o mnie! Odbiór przebiegł bardzo burzliwie, ale w sumie to zostały detale do poprawienia, typu odprysk na ramie okiennej, zarysowanie parapetu i lepsze wykończenie przy wentylacjach. No ale ja muszę je mieć w 100% dopracowane i koniec. Stąd wojna z deweloperem, bo on tego niby nie rozumie:P Z łazienką nadal walczę, bo koncepcja się zmieniła przez mojego m, który nagle wyskoczył, że chce koniecznie mieć akcent kolorystyczny w postaci bladego różu lub fuksji. Nie ptajcie mnie dlaczego ale się tak uparł, że szok! Początkowo chciał w ogóle płytki całe takie robić! Ale stanęło na dodatkach, ufff... Koncepcja płytek: dół biały z długich pionowo ułożonych płyt z listwami "angielskimi", coś jak w kolekcji roberto cavalliego (a tak przy okzaji: ależ one są drogie!!!!) http://www.sanimex.pl/uploads/pics/roberto-cavalli-diva-csempe-greslap-07.jpg znalazłam niestety tylko jeszcze inne 2 kolekcje, które mają białe gładkie podłużne płyty i jednocześnie listwy ściennew kolekcji:( może wy coś jeszcze podrzucicie? Góra natomiast będzie szara z lekkim wzorkiem fakturowym. Szukam kandydatów POdłoga pod kolor tej szarości, ale nie jednolita Wstępnie mamy wybbraną wannę: Mauritius 155x90 firma VictorySPA http://www.eurospas.com.pl/wp-content/uploads/2013/09/mauri-300x204.jpg ale zastanawiamy się jeszcze nad modelem Elba 160x90 http://www.eurospas.com.pl/wp-content/uploads/2013/09/elba-300x218.jpg obydiwe w wersji podstawowej bez hydromasażu Pierwsza bardziej mi pasuje kształtem (jakoś lepiej pasuje do stylu łazienki) i ma odpływ pośrodku (nie wiem dlaczego wszystkie prawie wanny co pasują nam wymiarami mają odpływ z węższej strony, a my chcemy zrobić część prysznicową z drugiej i boję się, że odpływ po przeciwnej stronie będzie mało praktyczny.... chyba, że się mylę?). Druga ciut lepiej wpasuje się w przestrzeń łazienki i łatwiej do niej zrobić parawan nawannowy... w środku ma takie kółko, które trochę neutralizuje kanciaste kształty. Niestety odpływ już po przeciwnej stronie. I co wybrać? Oczywiście żadnej z nich nie możemy obejrzeć na żywo, bo nigdzie w wawie jej nie możemy znaleźć wybrałam też wstępnie wc, keramag kolekcja 4u: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/3836/keramag-4u-203450600.jpg umywlaka wtedy też keramagu, podblatowa: http://cdn31.epasaz.smcloud.net/s/files/e43effe993306aa9.jpg No i co sądzicie???? Z innych nowości to kupiłam podłogę! i........nie jest wcale jasna!!!! No sama w to nie mogę jeszcze uwierzyć! Co więcej jest brązowa (modlę się by nie wyszła rudawa, bo na próbce była ok, ale wiecie jak to później:((((() Dlaczego?? a) mąż się uparł, że ta i żadna inna b) jest super wykonana i wygląda jak prawdziwa decha (a to przecież panel laminowany - wygrały względy praktyczne) i najważniejsze c) idealnie pasuje do okien i drzwi zewnętrznych no sama tego nie rozumiem, ale tak mnie do niej ciągnęło... No i klamka zapadła (bo promocja się kończyła i musiałam na już podejmować decyzję). Czy to dobrze...się okaże:P najwyżej przeprowadzę super aukcję na portalu na a... (a mąż mnie udusi) Edytowane 26 Listopada 2013 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.11.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 No wiesz, jak mogłaś pomyśleć, że nie zaglądam do Ciebie... http://cosgan.de/images/midi/frech/a060.gif teraz już wiesz? Uwielbiam ciemną podłogę... u kogoś pokaż, pokaż co upolowałaś Wanna kanciasta jakoś mi nie leży, ale z tego co pamiętam u Ciebie lepiej się wkomponuje..., chyba, że nastąpiły jakieś zmiany w planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 29.11.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Powiedzmy, że wiem:rotfl: Podłoga będzie o taka o: http://e-podlogidrzwi.pl/img.php?product_image=963&kind=2 Ma super v-fugę (wiem wiem, ale może nie będzie się tak brudzić, a strasznie się mi podoba!) Zmian w planach raczej w układzie to nie ma. Ale jakoś się obydwie wpasują. Mi też ta owalna bardziej leży wyglądowo i chyba tak zostanie:) Co więcej może w sobotę będę mogła ją obejrzeć!!!! Jest szansa, że znajdę ją w jednym z salonów na bartyckiej! Mam jeszcze jedną inną propozycję: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/4919/poolspa-laura-pwank-zn00000.jpg Plus: zajmuje mało miejsca, no ale nie wiem czy takie wanny są wygodne? A co sądzicie o reszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.12.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Dziewczynki, poszukuje pilnie plytek lazienkowych z listwa i cokolikiem. Kolor bialy (niestety np cisa jest taka bardziej ecru) ktokolwiek cos? Plytka najlepiej 30x70 albo cos kolo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 10.12.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dżem dobry zainspirowana wiadomoscia od Ciebie Domi zagladam Musze przyznac ze ogolnie sa pomysl super! Kuchnia genialna, kolory rowniez. Bardzo w moim guscie to mieszkanko i chetnie bym zamieszkala Ja tu juz sie tak dawno nie pojawialam ze ostatnie watki to chyba jeszcze mojego mieszkania w PL, a tu juz dom w Londynie na wykonczeniu... tez moze kiedys cos wrzuce A w lazience ten stolik na nozkach zostaje? Bo bardzo mi sie spodobal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 10.12.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dziewczynki, poszukuje pilnie plytek lazienkowych z listwa i cokolikiem. Kolor bialy (niestety np cisa jest taka bardziej ecru) ktokolwiek cos? Plytka najlepiej 30x70 albo cos kolo tego No dobra, moje to rozmiar 10x20 ale zastanawialam sie czy Tobie chodzi o takie listwy moze jak w mojej 'konczacej sie' lazience? Jesli tak to one ogolnie nazywa sie Metro ale nie mam pojecia gdzie je w Polsce kupic, pewnie na allegro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 18.12.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Hej natienka ja też ostatnio już nieczęsto tu wpadam, bo niestety miałam przerwę i jakoś mój wątek wymarł.. no ale postępy zakupowo mieszkaniowe ani trochę! Odbiór mieszkania 15 stycznia - huhu! Tak o taką listwę mi chodziło, tylko większe płytki. Tą kolekcję co masz też widziałam, ale szukałam dużych łytek bazowych i...płytki sama znalazłam - v&B:) Wannę wzięłam jenak tą owalną VictorySPA, a umywlkę meblową z keramag, bo niestety taka podblatowa kiepsko mi się by tam mieściła. Mam też zamówione: listwy przypodłogowe, listwy sufitowe, cegiełkę i wszystko chyba do łazienki! teraz siedzę nad halogenkami i ogólnie oświetleniem - bo trzeba będzie od razu ekipie dać znać jak kabelki mają przesuwać itp. Także podsumowując: dzieje się w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 http://i1.fmix.pl/fmi347/47e46d8e001b837d52b9352c/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Domi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.12.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Domi z okazji Świąt życzę Wam, aby wszystkie plany, nawet te wydające się abstrakcyjne udało się zrealizować. Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne. Zdrowia, które pomoże w ich realizacji. Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym. I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 26.12.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 http://images65.fotosik.pl/502/6956e5bcb833f0eemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 31.12.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 http://imageshack.us/a/img716/8413/z848.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts