Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze pierwsze własne mieszkanko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 542
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Domi, ja u siebie dawałam cały plan elektryki w podanym przez dewelopera terminie.

Wypytaj się, kiedy mniej więcej będą robić instalacje. Kable chyba kładzie się dość późno.

Najpierw niech projektant zrobi ten kibel w łazience, a nie w sypialni ;)

A potem umawiaj się z nim na elektrykę.

Jeśli chcesz, to Ci podeślę swój plan. Będziesz miała podane oznaczenia :)

OK, to podaj mi może na priva maila, to wieczorem zeskanuję i Ci wyślę.

Jakby co, to się dopominaj, bo u mnie galopująca skleroza :rotfl:

PS. Problemów z forum nie mam. Może jakiegoś wirusa masz? Ostatnio Natalia tak miała.

Spróbuj też wyczyścić cookies w przeglądarce.

Działa!!!

NO to bierzemy się za łazienkę:) Najpierw wrzucę wizki zrobione przez julianne (DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ!) przy starych wymiarach, ale to nieduża różnica

http://imageshack.us/a/img204/9122/wizu1.jpg

http://imageshack.us/a/img607/5885/wizu1c.jpg

i bez szafek nad kibelkiem

http://imageshack.us/a/img42/3463/wizu1bezszafek.jpg

a teraz proszę się nie śmiać i nie krytykować, bo czas na coś mojego:P niby nieduża różnica, ale skupiam się teraz na tej ścianie z umywalką i wc (robione w sketchup, sprzęty też własnoręcznie więc bardzo kanciaste i niepodobne, ale pierwsze koty za płoty!) Te szafki nad umywalką i wc chciałabym z lustrzanymi drzwiami, ok 30 cm głębokość. Mam takie teraz w wynajmowanym mieszkaniu i super to wygodne! Wszystko pochowane. Tylko czy umywalka odsunięta od ściany zda egzamin? czy jakoś podwyższyć ten murek za nią i za wc?

http://imageshack.us/a/img42/4090/azienka1front.jpg

http://imageshack.us/a/img32/2475/azienka1bok.jpg

Edytowane przez Domi87

Alija:welcome:

Rozgość się i podpowiadaj:D

Julianka wrzuciła swoją wstępną propozycję na wątku o łazienkach:) Jeżeli chodzi o wnękę/półkę, to muszę ją mieć, bo nie umiem się bez czegoś takiego obejść przy umywalce, ale może być trochę wyżej oczywiście. Niestety blatu dłuższego przy umywalce mieć nie mogę:(

To co wstawiłam jest zupełnie wstępną propozycją i się przy niej nie upieram. Jak już wiecie ułożenie sprzętów to już chyba tak musi zostać (chyba, że ktoś ma inną propozycję? Choć szczerze wątpię), ale reszta... a przede wszystkim kolorystyka, która jest tu trochę przypadkowa, to do zmiany:D

Macie jakieś pomysły?

Edytowane przez Domi87

Cześc Domi:) wreszcie mam trochę czasu to dotarłam do Ciebie, gdy czytam o Twoich zmaganiach z pierwszym mieszkaniem to łezka kręci mi się w oku, bo przypomina mi się jaka to radośc i satysfakcja.Pamiętam jak wiele pozytywnych emocji niesie urządzanie własnego pierwszego M:)

Świetny projekt Julianny, bardzo podobają mi się ten efekt 3 kubików:) Naprawdę genialnie wykombinowane :yes: (pakownie, a nie ciężko i ciekawie) A w Twojej wersji podoba mi się cegiełka (ale cegiełka podoba mi się prawie zawsze) Pozdrowionka:)

Domi uklad jest i praktyczny i dobrze wygladajacy, a wiec nie zmienialabym tej opcji. Mnie sie tez bardzo podoba ta wyeksponowana cegielka scianka i ta polka. ale mysle, ze mozaika tez w tych miejscach by pasowala;) Taka zblizona kolorystyka jaka przedstawilas jest b.ciekawa. A poleczka faktycznie moze sie Tobie przydac.

Widziałam! Ależ Ci dziękuję! Znów!:D Nie wiedziałam, że istnieje taki prosty i logiczny sposób by to wszystko pooznaczać a ja tu wyskoczyłam z jakimiś kolorowymi kropeczkami i liniami:bash:

Chyba będę musiała projektantowi stworzyć nowy plan, bo nad tym to duma, duma i wydumać nie może

Jest i Ardea:lol2:

Cześc Domi:) wreszcie mam trochę czasu to dotarłam do Ciebie, gdy czytam o Twoich zmaganiach z pierwszym mieszkaniem to łezka kręci mi się w oku, bo przypomina mi się jaka to radośc i satysfakcja.Pamiętam jak wiele pozytywnych emocji niesie urządzanie własnego pierwszego M:)

Masz rację, tym bardziej ciężko się czeka i jak pomyślę, że to jeszcze rok! no masakra!

Świetny projekt Julianny, bardzo podobają mi się ten efekt 3 kubików:) Naprawdę genialnie wykombinowane :yes: (pakownie, a nie ciężko i ciekawie) A w Twojej wersji podoba mi się cegiełka (ale cegiełka podoba mi się prawie zawsze) Pozdrowionka:)

Mówiąc o kubikach chyba miałaś na myśli obudowę wc, szafkę pod umywalką i nad wc? Zgadzam się, że to świetny pomysł. Przy umywalce takie szafki jak ta nad wc to skarb w mieszkaniu - mam teraz i niezmiernie doceniam:yes:

Ja też kocham cegiełkę i gdzieś ją w mieszkaniu muszę umieścić:lol2: choć jeszcze nie jestem pewna czy w łazience akurat (no bo przecież w małym mieszkaniu to wystarczy jak będzie w jednym miejscu tylko i muszę wybrać)

Myślałam właśnie o tym:yes: tworza się takie fajne 3 skrzynki, nie widziałam ciekawszego pomysłu na szafkę nad stelażem. Ja też wcisnęłam cegiełkę - do sypialni, na szczęście cegiełka pasuje do niemal każdego stylu i każdego pomieszczenia:)

A czekanie jest najgorsze, ale w końcu jest na co :D

Witam po weekendzie! Byliśmy z m u jego rodziców na południu. Pogoda cudowna! A że oni mają dom z ogrodem podjadłam sporo owocków prosto z krzaczka :mniam:

Niestety weekend się skończył i czas wracać do szarej rzeczywistości. Na tyle szarej, że jak przed chwilą spojrzałam przez okno to nie uwierzyłam własnym oczom! FUJ!!!!! U Was też tak pada??!!!:eek:

Myślałam właśnie o tym:yes: tworza się takie fajne 3 skrzynki, nie widziałam ciekawszego pomysłu na szafkę nad stelażem. Ja też wcisnęłam cegiełkę - do sypialni, na szczęście cegiełka pasuje do niemal każdego stylu i każdego pomieszczenia:)

A czekanie jest najgorsze, ale w końcu jest na co :D

Zdecydowanie jest na co! Tylko dlaczego aż tyle:( No ale ciągle sobie powtarzam, że było warto, bo i dzięki temu cena mieszkania mniejsza i w sumie mam czas na zaplanowanie wszystkiego. Średnio pomaga, ale zawsze to jakieś pocieszenie:yes:

Cegiełka jest genialna. Odkryłam ją na FM i niesamowicie podoba mi się chyba w każdym wnętrzu, które było pokazywane na tym forum! No ale może w łazience postawię jednak na mozaikę... zobaczymy. Dzisiaj postaram się posiedzieć nad nowymi wizualkami, bo mam kilka pomysłów w głowie. Zobaczymy co z tego wyjdzie:stirthepot:

Czesc,

przytuptalam tu za Toba z watku Aliji, gdzie mi sie bardzo spodobaly Twoje podpowiedzi i chyba zostane, jesli pozwolisz. Piekne mieszkanko sie zapowiada i zupelnie w moich klimatach. Bardzo podobne rzeczy nam sie podobaja. Tez jestem fanka mozaiki w kuchni (zakochana bez pamieci od tygodnia), szarosc z kolorem przewodnim i to najlepiej w kazdym pokoju inny (u siebie planuje w salonie z niebieskim a w sypialni z musztadrowa zolcia) no i genialna cegla (u nas niestety z powodu malych pomieszczen wypadla po pierwszych wizualkach, ale najchetniej co druga sciane bym nia obkleila)