Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze pierwsze własne mieszkanko

Recommended Posts

NOWE TWARZE!!! Jejku jak ja się cieszę:wave:

Turlututu , Channel Witajcie!

No oczywiście doceniam także te star... znaczy zasiedziałe (by nie zostać posądzonym o to, że wypominam Wam wiek:P) twarze, żeby nie było, że nie!!!

Czekam z niecierpliwoscia na Twoje wizki, ktore z pewnoscia beda ciekawe.:)

Wizki są tylko zostały w domku, a że dziś internet ma się u nas zainstalować to wrzucę po pracy:lol2: Tylko to też jeszcze do poprawy będą, ale ciekawe jak Wam się spodobają

Czesc,

przytuptalam tu za Toba z watku Aliji, gdzie mi sie bardzo spodobaly Twoje podpowiedzi i chyba zostane, jesli pozwolisz. Piekne mieszkanko sie zapowiada i zupelnie w moich klimatach. Bardzo podobne rzeczy nam sie podobaja....

No to rzeczywiście widzę, że mamy podobny gust:D Zaraz popędzę do Ciebie zobaczyć dokładnie co tam wykombinowałaś:) Odwiedzaj mnie jak najczęściej, coś razem pokombinujemy, by nasze małe metraże się pięknie prezentowały i były praktyczne (bo przy małych metrażach chyba to jest najważniejsze) :yes:

Domi, wrócę jeszcze do SketchUpa. Wiesz, że możesz wstawiać gotowe modele. Oszczędzisz sobie troszku pracy ;)

Chyba, że lubisz taką dłubaninę, to już się nie wtrącam.

Ta, uwielbiam dłubanie i udawanie, że umiem stworzyć wc:P Dzięki Aniu, wczoraj poszukałam i już wiem jak:lol2:

Dzisiaj znalazłam Twój wątek ;-) No to zabieram się za czytanie ;-)

Ciekawa jestem co powiesz po przeczytaniu

A dzisiaj dla odmiany za oknem słoneczko!!! Miłego dnia wszystkim!:wiggle:

• Odpowiedzi 542
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to rzucam na pożarcie:

http://imageshack.us/a/img846/2340/azienka2front.jpg

http://imageshack.us/a/img5/1139/azienka2bok.jpg

z obudową prysznicową (rozłożoną)

http://imageshack.us/a/img534/9251/azienka2prysznic.jpg

i jeszcze z innym typem umywalki

http://imageshack.us/a/img138/9382/azienka3.jpg

czekam na krytykę:yes:

Co to jest to rozowe? Grzejnik? Robi efekt wow.

I jeszcze o co kama z latarnia? To drukowane plytki? Jesli tak to wybralabym zdjecie black&white z jeszcze jednym kolorem (fuksja jak na grzejniku)

Z umywalka sama nie wiem. W obu cos mi nie pasi, ale nie wiem co. Moze sam blat drewniany bez nogi bylby lepszy?

I jeszcze jak rozwiazesz lustro. Tylko nad umywalka czy na calej plaszczynie. Bo pol scian kafelkowej, pol lustrowej to tez mi sie nie widzi. Ale lustro nad wc jeszcze gorzej mi sie wydaje (mozna sobie d.. poogladac podczas podcierania :D - nie dla mnie). By wkomponowac lustro w jakas mozaika jest pewnie zbyt malo miejsca?

Edit: Juz doszlam ze latarnia to chyba drzwi do pralni z fototapeta. Fajny pomysl.

Edytowane przez Turlututu

Domi na poczatek, bardzo oryginalny pomysl :yes:

musze stwierdzic, ze grzejnik-jesli to grzejnik faktycznie robi wrazenie, podobnie fototapeta:yes: swietnie pasuje tutaj cegielka.

Ja bym wybrala prostokatna umywalke do tej aranzacji, a szafka z lustrem na calej dlugosci wedlug mnie, tez dobrze wyglada.

Musialabys jeszcze pomyslec nad oswietleniem "lustrowym".

Tak jest to grzejnik. Jeszcze nie mam pewności, że taki zrobię, ale na pewno chciałabym kolorowy (aby był mocnym akcentem kolorystycznym) i jakiś fantazyjny, właśnie robiący wrażenie. Na nim chciałabym wieszać ręczniki, ale pewnie jeszcze jakiś inny wieszak też się przyda. Fototapeta przykładowa, ale szczerze coraz bardziej mi się podoba:P

Co do cegiełki to też mi się wydawało, że fajnie pasuje. Pewnie jednak jeżeli już to będzie taka oszukiwana cegiełka z glazury (z szarą fugą koniecznie!), albo postawię na jakąś mozaikę. Nie mam pojęcia jak rozwiązać ścianę przy wannie (której teraz nie widać) i przy kibelku, bo najbardziej pasowałaby mi biała gładka, ale malowanej nie zrobię, a płytki z białą fugą zdecydowanie odpadają.

I jeszcze jak rozwiazesz lustro. Tylko nad umywalka czy na calej plaszczynie. Bo pol scian kafelkowej, pol lustrowej to tez mi sie nie widzi. Ale lustro nad wc jeszcze gorzej mi sie wydaje (mozna sobie d.. poogladac podczas podcierania :D - nie dla mnie). By wkomponowac lustro w jakas mozaika jest pewnie zbyt malo miejsca?

Nad kibelkiem i umywalką mają być szafki z lustrzanymi drzwiczkami, które będą razem tworzyć duże lustro. Dlaczego Ci się nie widzi taka ścianka? Mam teraz w wynajmowanym mieszkaniu (tylko bez półki, której mi właśnie okropnie brakuje) i super się to sprawdza. Może kiedyś uda mi się zrobić zdjęcie. A i jest na tyle wysoko, że d... nie widać:rotfl:

Ja bym wybrala prostokatna umywalke do tej aranzacji, a szafka z lustrem na calej dlugosci wedlug mnie, tez dobrze wyglada.

Musialabys jeszcze pomyslec nad oswietleniem "lustrowym".

Ale umywalkę prostokątną czyli tak jak na wersji nr 2 czy też po prostu zmienić kształt umywalki na blacie z nogą (nie upieram się przy niej bo wybierałam z dostępnych modeli w programie). Blat mi się spodobał na tym zdjęciu i jakoś stylowo mi podpasował i noga nawiązuje według mnie do lampy z fototapety(wiem mam dalekie skojarzenia:P):

http://img.extradom.pl/foto/169513.JPG?resize=800x600&text=magdan333

Już sama nie wiem jak to poprawić... A ma ktoś jakiś zupełnie inny pomysł kolorystyczny/stylowy?

Domi ten stoliczek faktycznie ladnie wspolgra z fototapeta, ale tez jakos wizualnie z jedna noga mi nie pasi.

Tutaj znalazlam taka umywalke, ktora wydaje sie pasuje do calosci.

http://imageshack.us/a/img140/5593/umywalka.jpg

Jednak kibelek tez musialby byc stylowo dobrany.

Stoliczek na dwoch nogach, ale tez chyba za delikatny:rolleyes:

http://imageshack.us/a/img96/7529/1297774659802161993gala.jpg

Najbardziej wedlug mnie pasuje ta oto umywalka z firmy Roca.

http://imageshack.us/a/img411/1148/urbanpictureforbasinfau.jpg

No, przeczytałam WSZYSTKO!!! mimo pytań małża o obiad ;-) Musiał sam sobie odgrzać, a co! Przecie CZYTAM!

Twoje wizki - fajne. Najbardziej podoba mi się "cegiełkowa" i ta tapeta na wejściu do "pralni" - boska! (przypomina Paryż ;-) )

Co do umywaleczki - osobiście najbardziej podoba mi się prostokątna.Wydaje mi się bardziej pasować do tego wnętrza. Jeżeli miałaby być owalna, to stoliczek mógłby mieć dwie nogi - wyglądałoby - symetryczniej.

Kolorowy akcent grzejnika - świetny pomysł tylko....szkoda zawieszać go ręcznikami.

Zdecydowanie nie podoba mi się blat z jedną nogą, ale jak mu dodasz drugą, to będzie ok:)

sam pomysł nogi jest ok ale akurat ta inspiracja mi się nie podoba :no: po pierwsze podtrzymuję, że jedna noga wygląda idiotycznie :), a po drugie wydaje mi się że blat jest za gruby w stosunku do tej cienkiej i delikatnej nóżki :D

Ok, chyba muszę pokombinować z wizkami tego blatu, bo jednak jakoś mi tam bardzo pasuje. Przy jednej nodze i jego grubości się oczywiście nie upieram!

fajne wizualki, kolor grzejnika:jawdrop: ale tak pozytywnie

No mi właśnie też się strasznie podoba. Najpierw zrobiłam sobie wizkę z kolorem jaki by mi tam pasował jako takie niespełnione życzenie, a się okazuje, że taki kolor jest bez problemu dostępny na rynku! :wiggle: no dobra, na ceny jeszcze nie patrzyłam...

Domi ten stoliczek faktycznie ladnie wspolgra z fototapeta, ale tez jakos wizualnie z jedna noga mi nie pasi.

Tutaj znalazlam taka umywalke, ktora wydaje sie pasuje do calosci.

http://imageshack.us/a/img140/5593/umywalka.jpg

Jednak kibelek tez musialby byc stylowo dobrany.

Ta umywalka chyba taka zbyt...muzealna mi się wydaje do małego mieszkanka

Stoliczek na dwoch nogach, ale tez chyba za delikatny:rolleyes:

http://imageshack.us/a/img96/7529/1297774659802161993gala.jpg

Ten stoliczek strasznie mi się podoba! Właśnie dlatego, że jest taki delikatny:) Muszę spróbować go wieczorem odtworzyć w programie i wstawić do łazienki - zobaczymy co z tego wyjdzie

Najbardziej wedlug mnie pasuje ta oto umywalka z firmy Roca.

http://imageshack.us/a/img411/1148/urbanpictureforbasinfau.jpg

ta umywalka to jedna z moich miłości! Tylko wtedy będę musiała zrezygnować z tapety, bo razem to już będzie za dużo - tak mi się wydaje. Ale może coś w tym kształcie tylko gładkiego?

Ooo! Ta z Roci jest super. tylko wydaje sie byc miala. No i do niej to az mi sie prosza plytki z ceramstica Op!

Pewnie chodziło o umywalkę, którą wstawiła Alija:) faktycznie płytki super pasują. Ja zrezygnuję z tapety na drzwiach to jest fajna alternatywa

Chennel trzeba było coś podgryzać w trakcie :popcorn: :)

Kocham Paryż! a tapeta jest fajna, bo nie taka oczywista z jakiego kraju pochodzi i można sobie wyobrażać różne miejsca:D

Co do umywaleczki - osobiście najbardziej podoba mi się prostokątna.Wydaje mi się bardziej pasować do tego wnętrza. Jeżeli miałaby być owalna, to stoliczek mógłby mieć dwie nogi - wyglądałoby - symetryczniej.

No to trzeba zmienić koniecznie coś w tej umywalce jak wszyscy są przeciw mojej jednej nodze! A tą prostokątna to z tą szafką co jest na wizce byś zostawiła? Bo mi właśnie ta szafka jakoś tam nie pasi i chyba jednak konsolka...albo sam blat. Trzeba porównać kombinacje

A macie jakiś inny pomysł na ręczniki w tej łazience? Bo można zrobić dodatkowe alternatywne miejsce i na grzejniku wieszać tylko takie mokre zaraz po kąpieli

hej Domi,

fajny projekt łazienki, mam nadzieję że znajdziesz fajny grzejnik w oryginalnym kolorze i to będzie taka wisienka na torcie. fototapeta koniecznie c-b. co do szafki to i sie tam podoba z 2 stylowanymi nożkami jeśli dasz do tego odpowiednie płytki :) cegiełkowe będą super. fajnie wygląda ta owalna umywalka która jest na twojej inspiracji.

Domi, przy tym stylu jaki zaprezentowałaś - wydaje mi się ze sam blat i prostokątna umywalka. Będzie wyglądało to lżej no i łatwiej będzie sprzątać ;-) Tak fajna umywalka jak z inspiracji Alliji - fajne (nawet bardzo) ale pasuje do dużego wnętrza. Mogłoby być takie "surowe" z akcentami glamour. Przy Twojej łazieneczce - optymalny wydaje mi się sam blat.

hej Domi,

co do szafki to i sie tam podoba z 2 stylowanymi nożkami jeśli dasz do tego odpowiednie płytki :)

Cześć Nicol fajnie, że do mnie zajrzałaś! Mi właśnie też podoba się ten stolik pod umywalkę, ale będę próbować jeszcze innych wersji, żeby zobaczyć czy to nie tylko chwilowe zauroczenie lub niemożność wyobrażenia sobie innych opcji:P

Domi, przy tym stylu jaki zaprezentowałaś - wydaje mi się ze sam blat i prostokątna umywalka. Będzie wyglądało to lżej no i łatwiej będzie sprzątać ;-) Tak fajna umywalka jak z inspiracji Alliji - fajne (nawet bardzo) ale pasuje do dużego wnętrza. Mogłoby być takie "surowe" z akcentami glamour. Przy Twojej łazieneczce - optymalny wydaje mi się sam blat.

Ciekawa jestem czy dałabym barę postawić prostokątną umywalkę na takim stoliku i czy by to dobrze wyglądało. Oczywiście zrobię też wizkę (tylko nie wiem kiedy bo teraz przed wyjazdem mam urwanie głowy:bash:) samego blatu, bo nawet początkowo myślałam tylko o tej opcji (stylizowany stolik był wynikiem nagłego przebłysku:rolleyes:)

A właśnie nie mówiłam Wam, że wyjeżdżamy sobie z m na honeymoon :wiggle:

Domi, a ja tak patrzac na te wizki, coraz bardziej podoba mi sie ten stolik i ta okragla umywalka, bo ladnie nawiazuje do tapety.

Jednak koniecznie z druga noga ;)

Pytalas o dodatkowe miejsce na reczniki...hmm... lazienka jest dosc mala wiec chyba tylko w gre wchodza relingi:rolleyes:

Tak wyglada z druga noga tylko prosze sie nie smiac bo "recznie" malowalam ;)

http://imageshack.us/a/img209/9251/azienka2prysznic.jpg

Edytowane przez Alija

lazienka jest dosc mala wiec chyba tylko w gre wchodza relingi:rolleyes:

Ej no mała? Teraz mam taką max 3,5 m2, a ta ma ponad 5! Przecież to kolos jakiś jest!!!

No dobra wiem, że mała, ale się pomieścimy:P

Dziękuję za wizkę. Profeska jak to ręcznie! Relingi będą na 100%, bo nie lubię haczyków - później ręcznik na nich nie schnie i zaczyna śmierdzieć (no dobra, nie tak od razu, ale jestem przewrażliwiona na tym punkcie). Może dam jednak taki z boku blatu umywalki, tylko nie wiem czy siedząc na kibelku nie będzie on przeszkadzał

No i coś przy drzwiach z lewej strony nad wanną, choć tam z kolei to pewnie tylko wieszaczek właśnie by pasował:(

Wooowww super!!!! Tez bym pojechala...raz jeszcze ;)

Gratulejszyn!!!!!

Dzięki, dzięki cieszę się ogromnie. zwłaszcza, że to... TAJLANDIA - huhu:rolleyes:

A i przypomniałam sobie (no i zauważyłam), że umywalka jest tu zdecydowanie za wysoko! przez co ta nóżka też się taka dziwna wydaje bardziej

Turlututu widziałam maila, strasznie dziękuję. Przyda się niezmiernie, ale to już po powrocie:D

Dziewczynki, niestety weekend był bardzo pracowity i kompletnie zabrakło czasu na mieszkanie. A teraz muszę się oficjalnie pożegnać i do zobaczyska za 3 tygodnie! Tylko o mnie nie zapomnijcie:hug: