Alija 31.12.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 http://images63.fotosik.pl/513/9a6ce3352128df76med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.01.2014 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 strasznie Wam dziewczynki dziękuję za życzenia! Oby się wszystkie spełniały nam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.01.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) a ja pzy okazji wstawie może kilka nowości Kupiłam tapetę do sypialni: http://www.sopapelerevestimento.com.br/imagens/catalogos/black-white/novos/BW28750.jpg halogenki do salonu (będą we wnękach nad kanapą i przy stole http://www.light-house.pl/1281-12168-large/bpm-4210-12v-oprawa-wpuszczana.jpg do łazienki nad wannę http://www.light-house.pl/1275-12156-large/bpm-4205-12v-oprawa-wpuszczana-ip65-bpm-.jpg i do przedpokoju by oświetlić cegiełkę (a właśnie pisałam, że będę miała białą cegiełkę): http://www.light-house.pl/4403-11367-thickbox/sleek-led-up-down-biala-biale-cieple-led-kinkiet-spotline-151301.jpg udało mi się też zamówić drzwi do pralni - lustrzane łamane:) Jestem bardzo z tego zadowolona, bo będą wyglądać jak duże lustro:) Więc do łazienki mamy już większość Teraz dumam nad przedpokojem, bo niestety jest z nim sporo problemów związanych z walką praktyczność vs. wygląd:( Same zobaczcie: plan: niebieska linia to ściany z cegłą wstępna wizualizacja (widok z drzwi wejściowych). Nie atrzymy na lampe, bo ona ma tylko poazywać, że coś tam jest:P Cargo ma poszerzone fronty by zasłaniać ścianę i tworzyć z szafą na buty jedną płaszczyznę Kolor konsolki... nie mam przekonania, ale wiem, że chciałabym jakąś kolorową, a nie białą (wygląd oczywiście do zmiany, bo sobie stworzyłam na szybko wykorzystując model stołu:P). Niestety ma ona tylko 16 cm głębokości, niestety tylko tyle ma tamta wnęka.... więc myślę czy z niej całkiem nie zrezygnować i nie zostawić samego lustra lub ewentualnie półeczki Miałam pomysł by na szafkę na front szafki na buty i cargo nakleić folię z fototapetą jednak na tej ścainie od strony salonu jest już zaplanowana tapeta, więc to by było za dużo. Trzeba więc pewnie postawić na gładkie fonty by całość była prawie niewidoczna... albo zrezygnować z konsolki i zrobić drzwiczki frezowane np. z przeszkleniami (szkło mleczne) Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 10.01.2014 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 nowy pomysł - fototapeta mąż oszalał na punkcie panelu świetlnego (jakby fototapeta, ale podświetlona), ale życzą sobie 3,5 tysi:sick:a za takie szaleństwo, więc chyba m musi obejść się smakiem Choć on nadal kombinuje jakby tu:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 13.01.2014 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Aniu, super pomysł i też dumałam jak by tam siedzisko wstawić! Przydałoby się w przedpokoju, a wklejone przez Ciebie inspiracje - super. Jest jeden problem. Ta wtęka ma ok. 90 cm szerokości. Z prawej strony są drzwi do sypialni, od drzwi do ściany z tyłu jest tylko 15 cm głębokości - a więc siedzisko raczej odpada, bo by uniemożliwiło przyszkadzało przy achodzeniu do sypialni:( chyba, że masz jakiś pomysł by to rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.01.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Cześć Domi ........wreszcie dotarłam i melduję że co nieco poczytałam i wszystko dokładnie pooglądałam Zapowiada się naprawdę świetne mieszkanko - w moich klimatach http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Będę zaglądać ps.supr wizki i chyba wreszcie mnie zmobilizowałaś żeby samej rozpocząć nauki w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.01.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Aniu, drzwi otwierają się do wewnątrz następnego pokoju, więc przy otwarciu nie będzie to przeszkadzać (tylko klamka po lewej stronie, więc trzeba mieć do niej swobodny dostęp. Bardziej boję się by tam bez problemu można było wchodzić, bo tam w pokoju wchodzi się też najpierw w takie wąskie przejście (zobacz plan na 6 stronie, niestety mam jakiś problem techniczny i nie mogę wkleić). Siedzisko, by miało sens musiałoby mnieć jakiś 1 metr szerokości (cała wnęka ma 180) i wtedy nie mogę już obudować szafkami po bokach, a szafki na buty tylko pod siedziskiem i przy suficie to zdecydowanie dla nas za mało:( Kombinuje by może zrobić jakieś wysuwane/rozkładane siedzisko lub...fotel kinowy? takie różne wariacje:) admete bardzo się cieszę z wizyty! tak jak pisałam - może się przydać trochę Twojego szaleństwa kolorystycznego u mnie:) wizualek koniecznie musisz się pouczyć, super zabawa:) tylko niestety bardzo czasochłonna (szczególnie na początku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 16.01.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Dziewczynki, szukam lamp-latarenek do przedpokoju.Póki co znalazłam coś takiego:http://miviena.pl/gfx/big/1278990901.8417.jpgi jest to potencjalny kandydat. Ktoś widział na żywo/macał? Dobra jakość?Może macie jeszcze jakieś inne typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 16.01.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Domi prosze bardzo http://miviena.pl/listaProduktow.php?dbFin=latarenka&kat=0&idz=Chyba nie ma co przekombinowywać z holem, często 1 myśl jest najlepsza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 17.01.2014 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Aniu, z tej właśnie strony mam tą lampkę Widziałaś może je na żywo? Cena atrakcyjna no i bardzo mi się podoba- będzie super pasowała do cegły:rolleyes: Żałuję tylko, że nie mogę pomacać do sklep za daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.01.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ciekawa stronka oświetleniowa... nawet bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 17.01.2014 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) No to ogłaszam, że 2 lampki kupione i.... kuchnia zamówiona!) idziemy do przodu:) A w środę odbieramy klucze!!! Blat wybrałam Silestone blanco rivers, o taki: http://www.thelilypadcottage.com/wp-content/uploads/2013/08/bianco-river-silestone-countertop.jpg Teraz dumam nad kolorami. Chciałam Wam pokazać, ale niestety na zdjęciach zupełnie wychodzą inne, a że chodzi tylko o odcień bieli i szarości, to mija się z celem wrzucanie ich tu:( Może wypowiedziałby się ktoś z białą kuchnią, zadowolony z odcienia bieli, jaki ma nr ral?w domku mam próbki 9003 i 9016, jedna bardziej w szarość, druga ma kapkę czerwieni. No i nie wiem:confused: Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.01.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Szybciutko uporałaś się z kuchnią Nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi kolorami?... to kolory frontów czy farb na ściany... A tak w ogóle to gdzie Ty tam widzisz czerwień?... szary jest szary, a biały- biały No i gdzie te lampki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 18.01.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Rocia, To kolory frontów. Muszę Cię zmartwić - to nie jest taki proste! Odcieni bieli to np. w samym wzorniku RAL jest z 5 (jak nie więcej)! A wzornik RAL nie jest jedyny. Szarości jeszcze więcej... Lamki do mnie jadą, pewnie będą w poniedziałek:wiggle: NIe mogę się ich doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.01.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Domi super że kuchnia zatwierdzona . A lampy te latarenki zamówiłaś Ładne są ja sie przymierzam do tej drugiej z tej strony http://i3.fmix.pl/fmi1261/fa8fd7dc001d97555105866e/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 19.01.2014 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 ta co pokazujesz śliczna i też bym ją widziała u siebie, ale cena wygrała:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 19.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Domi ale sie dzieje. Lampki sa sliczne i pieknie beda wygladaly przy bialej cegle:yes: A kuchnia kiedy bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 19.01.2014 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) lampki dziękują kuchnia to niestety dopiero 6-8 tygodni... No ale do tego czasu będzie dużo nowości, więc mam nadzieję, że szybko zleci:) Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 19.01.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 A tak, że w kilku wątkach przewija się rola mężów, więc powiem Wam, że mój dziś mega zdziwiony, po tym jak przedstawił mi listę sprzętów AGD, któr wybrał (od początku wiedział, że piekarnik i mikrofala mają być w słupku jedno nad drugim), pyta: Ale dlaczego mikrofala ma być w takim samym kolorze co piekarnik???? no nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.01.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Hej Domi, ja mam białą kuchnię w kolorze RAL 9003 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts