Domi87 05.03.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Dziewczynki, bardzo dziękuję i cieszę się, że nie tylko mi się podoba:)vesila, w łazience mam płytki z 4 różnych kolekcji i 4 różnych producentów:P Pomyślcie jak trudno było to zgrać! Ale sądzę, że było warto:rolleyes: Chodzi o te listwy czy srebrne perełki?Sprawdziłąm zdjęcia i główny ich problem to to, że wrzucam bezpośrednio z komputera i pojawiają się malutkie:( Ale po kliknięciu na nie sądzę, że coś tam widać. Lepsze zrobię jak już troszkę ogarnę sprzątanie Przy okazji pytanie do Was:mam pomysł puścić listwy przypodłogowe i przysufitowe "po szafach". Czy myślicie, że to się sprawdzi? Jakoś inaczej ciężko je ładnie zakończyć + wtedy uzyskam fajną spójność wszystkiego...I drugie pytanie - co macie w narożnikach w łazience jako wypełnienie do płytek? silikon czy fugę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 05.03.2014 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) A i chciałam siè jeszcze zapytać czy ktoś z Was widział tą lampę na żywo i czy sàdzicie, źe będzie dobrze prezentować sie w mojej łazience?http://www.otolampy.pl/uploads/product_images/p-18248.jpg Edytowane 6 Marca 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.03.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Napisz proszę, skąd są te górne białe dekory w łazience nad wanną? Listwy przysufitowe i przypodłogowe obejmujące zabudowy, szafy , regały...to jak najlepszy pomysł, i chyba od dawna stosowana ta praktyka jest w Ameryce, wystarczy obejrzeć sobie ich realizacje na houzz.com W narożnikach wewnętrznych mam silikon, zewnętrznych fugę, o ile przy wannie i w prysznicu ma to sens, to nie wiem czemu w pozostałych narożnikach mam silikon. Lampy nie wiedziałam, ale obawiam sie że te kulki mogą zacieniać światło i będzie bardziej romantyczna niż porządnie oświetlona łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 06.03.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Vesilko, ogólnie białe płytki (te w dolnej połowie łazienki): cokół, płytka bazowa+listwa wykańczająca to V&B kolekcja BiancoNero. Srebrne perełki tylko nie są z V&B. Listwy przysufitowe to pianka z NMC Przy listwach na szafach obawiam się tylko jednego - że jak będę chciała wymienić kiedyś szafę, to będę też musiała zrobić w mieszkaniu kompletną ruinę. Choć z drugiej strony to pewnie jak już najdzie mnie na taką zmianę by wywalać szafy to będzie to remont kapitalny wszystkiego:P Co do lampy w łazience to mam jeszcze 5 halogenków + ledy, a łazienka jest mała, więc może wystarczy. Bardziej obawiam się by nie wyszła taka... pałacowa. Teraz mi się bardzo podoba, bo jest właśnie taka zrównoważona:) Co byście tam widziały innego? Zastanawiałam się nad czymś z klosikami, ale zazwyczaj są to wysokie lampy a tam max 40-50cm może być (raczej bliżej 40). Wczoraj zamówiłam też szafkę pod umywalkę według mojego projektu, który przedstawia się tak: szafka ma być lakierowana na szary mat (choć się zastanawiam czy nie wprowadzić jakiegoś koloru, nnp. śliwki??? Taki był plan początkowy, ale teraz za bardzo mi się spodobała taka prosta linia biało-szaro-srebrna To co zaznaczone na zielono to ma być biała lamówka:rolleyes: (no i jest też narysowana umywalka - półblotowa, która będzie wystawać takim kołnierzem) Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 06.03.2014 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 A i dziś będzie montaż lustrzanych drzwi. Panowie też mają dokończyć mozaikę na wannie, fugowanie... w końcu poza narożnikami wannowymi zdecydowałam się na fugę w narożnikach, bo niestety jak Panowie położyli silikon w tym miejscu co być musi to mi się zupełnie nie spodobał niby dobrany kolorem do fug, ale wygląda inaczej i bardzo się odznacza:((( Mam nadzieję, że nie będę klnąć na to rozwiązanie w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 10.03.2014 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Nowe zdjęcia - lustrzane drzwi w łazience - - wc z bidettą, jeszcze bez umywalki - fototapeta w przedpokoju (z pięknie zakomponowaną drabiną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 10.03.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Domi no pieknie sie tworzy, naprawde Fototapeta super! Pierwotnie sama o czyms podobnym myslalam do przedpokoju w miejscu, gdzie ma byc zawieszone lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.03.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 u mnie początkowo też miało być tam lustroo:wiggle: No ale jakoś tak zmieniłam koncepcję Wczoraj powędrowałam (sama, bo mąż był na jakiejś imprezce pracowej) do sklepu na I i.... zapakowałam cały wózek w komponentach serii ALGOT. Pan, który pomagał mi wyciągać półki z górnych regałów magazynowych patrzył się z wielkim zdziwieniem jak wszystko upycham na wózeczek i manewruję z nim między regałami:P Dziś czeka nas wielkie składanie! Będzie pralnia z prawdziwego zdarzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 11.03.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Domi,Pierwsza klasa. Szafka zapowiada się super. Ja bym sobie fiolet darowała, to takie jednorazowe rozwiązanie. Szarość da Ci większe pole do popisu w dodatkach typu ręczniki, kubeczki etc. Szkoda, że te zdjęcia takie z telefonu tylko...Ja pytałam o cegłę białą, co to za firma? Czy mogłabyś podlinkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.03.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 od razu uprzedzam, że cegiełka jest gipsowa a nie betonowa. Wysłałam namiary na priv Za komplementy dziękuję Fiolet w łązience to próba spełnienia zachcianek mojego mężulka (który chciał całą fioletową łazienkę, więc myślałam czy mu chociaż nie zrobić jakiegoś akcentu), ale pewnie zostanie jak jest i dodam fuksjowe ręczniczki - niech się cieszy:) A masz może jakąś propozycję lampową do tej łazieneczki? Zdjęcia obiecuję będą takie lepsiejsze, ale jak trochę uprzątniemy cały remontowy bródek. Plany są zacne - już na ten tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 11.03.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Domi o lampie się wypowiem jak zobaczę fotki, bo czuję się jak w mglisty ( choć piękny) poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.03.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Haha, no tak:P i ich powiększenie też nie pomaga? Wczoraj przez przypadek dostrzegłam tą lampkę w Leroy Merlin i powiem, że jest ładniutka tylko... niestety za duża:( trzeba szukać dalej Wczoraj też rozpoczęło się wielkie wieszanie półek. POwiem tak - korniki niech się schowają! Na jedną szynę od podłogi do sufitu trzeba wywiercić 11 otworów! Sądzę, że to duża przesada, ale kto wie, może ktoś mądry to wymyślił...a nie chciałąbym by mi później coś odpadało ze ściany! No więc póki co wiszą tylko 2 szyny i mamy ścianę do odmalowania (bo okazało się, że mamy szczęście i to akurat ściana nośna z żelbetu....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.03.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Domi, śliczną masz łazienkę, naprawdę super dobrałaś płytki, szafka do umywalki zapowiada sie ciekawie. Odnośnie oświetlenia,mnie nie pytaj, mi nadal brakuje połowy lamp na parterze Fototapeta super, a co będzie obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.03.2014 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Vesilko, nawet nie wiesz jak się cieszę jak to słyszę! Jak kupowałam i wybierałam płytki wszyscy dookoła się krzywili, że będzie mdło, że się nie spasują pod względem stylu, że te górne z wzorkiem takie surowe betonowe i nieładne... Ale postawiłąm na swoim:) Po lewej stronie od tapety będzie stała szafka na buty zlicowana z murkiem (po lewej), od podłogi do sufitu, wykończona listwami podłogowymi i przysufitowymi. Za murkiem jest głęboka wąska wnęka i tam będzie cargo:) Zastanawiam się tylko czy zrobić szafkę gładką zupełnie mat białą, frezowaną białą (coś na wzór drzwi które będą tam po prawej stronie), zrobić lekką szarość, czy też zaszaleć i pójść np w.... turkus jak na rowerkach? Skłaniam się do gładkiej białej z frezowanymi szufladkami (będą 2 szufladki po środku), albo gładkiej białej z frezowanymi kolorowymi szufladkami:stirthepot:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.03.2014 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Przy okazji może opowiem Wam o szafie jaką planuję też w przedpokoju we wnęce po lewej stronie od wejścia (tam jest wnęka szeroka na 180 cm). Chciałabym drzwi suwane (mimo, że ich nie lubię, ale tam jest wąski korytarzyk) dzielone na 3. Środkowe drzwi byłyby lustrem, ale takim...prawdziwym, tzn będą wyglądały jak lustro w ramie. Myślałam o ramie srebrnej. Drzwi te będą suwały się na specjalnych zawiasach by nie było widać żadnych szyn po zamknięciu szafy. Boczne 2 skrzydła białe gładkie by były jak najmniej widoczne i jak najbardziej przypominały ściany. Innego miejsca na lustro nie mam stąd pomysł. Teraz macie już opisaną całą wizję przedpokoju, więc może coś będziecie mogły doradzić. Dobry plan? Coś zmieniać? na pewno oprócz tej szafy 180 cm chciałabym mieć dużo miejsca na buty, więc neistety zamiana szafki na siedzisko lub obniżenie szafki raczej nie wchodzi w grę Myślałąm też by szafkę na buty zrobić właśnie lustrzaną (zamiast tego lustra na szafie suwanej), ale chyba wtedy za dużo by się zrobił bałagan na tej ścianie z fototapetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.03.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Domi, lepiej nie szaleć z kolorami na meblach, na stałe zamontowanych, bo za jakiś czas sie znudzą, zmieni koncepcja i wtedy co? fronty do wymiany lub malowania, biała z frezami będzie super, szara też , ale jak chcesz frez to daj również na drzwiczkach, nie tylko na szufladach bo rozumiem że u góry i na dole szuflad będą drzwiczki? tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.03.2014 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 No właśnie ja też wyznaję tą zasadę, ale mnie korci... chciałabym jakiś kolorowy mebelek, odrobinę zaszaleć Wpadłam jeszcze na pomysł by tą ramę lustra na szafie zrobić w turkusie, a całą resztę białą. Wtedy łatwiej przemalować w razie potrzeby jedne drzwi (konkretnie ramę) a nie całą szafę Tak, to będą jakby dwie szafki z drzwiczkami przedzielone pasem szuflad. Myślałam by tylko szuflady wyfrezować, gdyż byłoby to wtedy takie połączenie między szafą główną, która będzie miała oprócz lustrzanych drzwi, 2 drzwi gładkie matowe białe, a drzwiami do pokoju i łazienki, które będą frezowane. Boję się, że jak zrobię całą frezowaną szafę to będzie tych frezów za dużo w jednym kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.03.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A i nie dodałam, że ja raczej nie będę miała mebli, które nie są na stałe:P większość albo wbudowana w ścianę, albo dopasowana do wnęki, aby nie zagracić i tak niedużego wnętrza, a jednocześnie meić dużo schowków do przechowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.03.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 To i ja się melduję, nie będzie podglądactwa - bedzie paplanie babskie 1. Jaki sprzęt wybralliście - z tego co kojarzę do białek kuchni - może biały? 2. Jak to wbudowane meble? No rozumiem, że kanapa nie, stół nie... Pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 12.03.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Domi, jeżeli ta lampa to ITALUX to widziałam ja w OBI na żywo. Jest wykonania bardzo starannie, ładna. Jak chcesz to pójdę do OBI i cyknę Ci fotkę myślę że do łazienki będzie pasowała (to pisze ta co sama nie ma wybranych lamp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts