Magda 34 14.04.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Stołki zamawiałam w zoomzoom. Cena jest na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.04.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 http://i2.fmix.pl/fmi1829/812fc73900154732535268e1/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.04.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Domi, pięknych świąt w nowym mieszkaniu http://pressmix.eu/grafika/07.04.2012/Agnieszka%20Waratus%20-%20pisanki%2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 22.04.2014 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 dziękuję za życzenia! Ja dopiero wróciłam z wycieczek wielkanocnych i zasiadłam do kompa. Byliśmy u siostry mojego m - ma domek pod Poznaniem. Wygrzałam się na słonku, bo pogoda wyjątkowo się udała. Teraz... czas chyba serio popracować nad moim balkonem! Pierwsza na tapete idzie podłoga, gdyż jest przebrzydłego koloru, który bym określiła mianem: budyniowy". Trzeba ją jakoś zakryć, pomalować... Wszelkie propozycje miło widziane! Poczytałam trochę na ten temat, szukając rozwiązania na drewniany look. Można: 1) kupić deski tarasowe :drewniane lub kompozytowe Te rozwiązania oznaczają kładzenie na legarach i w moim przypadku robienie tego przez jakąś specjalną ekipę = wysokie koszty (a sam materiał też nie jest tani:() jak wyliczyłam ty będzie co najmniej 1,5tys za sam materiał... ODPADA 2) kupić podesty: drewniane lub kompozytowe Plus taki, że mogę to względnie położyć sama (o ile nie będzie trzeba za dużo przycinać, ale chyba jakbym znalazła moduł mieszczący się w 150cm byłoby idealnie). Tutaj też jest drewni i kompozyt, oczywiście kompozyt droższy (porównuje raczej najtańsze wersje, bo oczywiście są i super drewniane drogie jak nie wiem co. Taki marketory to koszt ok. 1200pln), no ale o niegbo lepszy w późniejszym utrzymaniu. Najtańsza opcja to chyba drewniane podesty z marketów, coś jak tu: http://www.castorama.pl/katalog-produktow/architektura-ogrodowa/podesty-i-deski-podestowe/podest-ogrodowy-complex-50-x-50-cm-braz.html 375 pln Chyba, że macie inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 22.04.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Jak się piękne zdjęcia pojawiają to od razu ruch w wątku. 1. Super szklane drzwi 2. Świetne rozwiązanie z lustrzanymi drzwiami w łazience (a tyle myślałaś jak to rozwiązać) 3. Śliczna kuchnia... biało- szara (jedno z moich marzeń) (i wcale nie wygląda na taką malutką, bardzo zgrabniutka) 4. Piękna podłoga Teraz czekamy na ogródek balkonowy, mam rozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 22.04.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Domi, nawet te drewniane podesty są fajne = trzeba je tylko porzadnie zabezpieczyć i dają radę - wyglądają fajnie Jakieś skrzynie z poduchami do tego, wysokie trawy ozdobne i tujki Oby zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.04.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Rocia, właśnie Ciebie tu brakowało:) Cieszę się, że się podoba! Jeszcze sporo przed nami, ale będzie coraz lepiej (teraz mam mały przestój bo czekam na szafy, a dopóki się nie pojawią i wszystko tak zagracone na maxa to aż nie mam weny do urządzania... wzięło więc mnie balkonowo, bo tam względny porządek:lol2:) Wczoraj zrobiłam sobie wycieczkę do OBI i chyba znalazłam donice! Tylko oczywiście w obi nie będę kupować. Kupiłam sobie tam tylko jedną na próbę (którą zwrócę, bo różnica w cenie jest prawie dwukrotna!). Będą to takie donice jak kiedyś już pokazywałam: http://zielone.to/968-thickbox_default/doniczka-rato-case-prosperplast.jpg białe okazuje się, że są takie większe i te mają wymiary ok. 25x24x60 i są wystarczająco duże. Chce kupić póki co 5 sztuk. Wolałabym co prawda drewniane, ale pomysł upadł, gdyż zdałam sobie sprawę jak one są ciężkie! no i naszła mnie obawa, że może coś się stać z konstrukcją murka (nie wiem czy słuszna obawa, ale wolę nie ryzykować. Te 5 donic plastikowych będzie wystarczająco ciężkie!). Jak przyjdą doniczki (mam nadzieję, że dadzą radę dojść do weekendu) to podjedziemy sobie i pokupuje jakieś kwiatuchy (mam sporo nasionek, więc większość będzie nimi wypełniona, ale muszę też wsadzić coś co już jest widoczne, bo może się okazać, że kiepska ze mnie ogrodniczka i nic innego nie wykiełkuje) Kupiłam też białą skrzynkę w pobliskiej biedronce (taką co można też wieszać na poręczy). BYła tania, biała i póki co będzie idealnie nadawać się na mini ogródek ziołowo-przyprawowy. Posadziłam sobie wczoraj: rozmaryn, pietruszkę naciową, bazylię czerwoną, bazylię jakiejś odmiany, której nie pamiętam( ) i miętę pieprzową. Większość jest wieloletnia - ciekawe czy coś urośnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.04.2014 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 moim ideałem byłoby coś takiego na murku: http://cdn26.ogrod.smcloud.net/t/photos/thumbnails/7035/kwiaty_balkonowe_621x0_rozmiar-niestandardowy.jpg 5 donic póki co starczy na... połowę balkonu, ale zawsze to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.04.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 i jeszcze takie pytanie: gdzie w Warszawie kupujecie roślinki/kwiatuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 23.04.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 i jeszcze takie pytanie: gdzie w Warszawie kupujecie roślinki/kwiatuchy? Bazarek na dołku Masa tam tego - wprawdzie rejony nie Twoje, ale blisko metra Muszę się również przyznać, że nie gardzę zieleniną z OBI, Castoramy i hipermarketów - zarówno budowlanych jak i jedzeniowych Gdzieś pod Warszawą jest giełda kwiatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.04.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Rocia, właśnie Ciebie tu brakowało:) Mówisz? W takim razie bardzo mi miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.04.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 przbyło dziś do mnie 5 donic:lol2:w weekend zabawa w sadzenie (jak odwiedzimy jakiś targ z roślinkami:))oprócz tego montują się szafy, więc może będzie ciut luźniej - oł jes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 25.04.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Czyli czas na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.04.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 O taki balkon znalazłam http://wnetrza-ze-smakiem.pl/wp-content/uploads/2013/07/letni-balkon-1.jpg skrzynia i poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 26.04.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Bazarek na dołku Masa tam tego - wprawdzie rejony nie Twoje, ale blisko metra Muszę się również przyznać, że nie gardzę zieleniną z OBI, Castoramy i hipermarketów - zarówno budowlanych jak i jedzeniowych Gdzieś pod Warszawą jest giełda kwiatowa co to jest bazarek na dołku? A giełda kwiatowa była przy Bakalarskiej i nadal chyba jest. Można tam znacznie taniej pokupować nie tylko rośliny. https://www.google.pl/maps/@52.191862,20.957526,3a,75y,230.79h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3TSQIFRRyvl9P6wd5j-zFQ!2e0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.04.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Jaka śliczna kuchnia bardzo mi się podoba Mam pytanie jakiej szerokości są górne szafki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.04.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 http://bazareknadolku.pl/ Fajne zioła można tam kupić i genialne ciasta... https://www.google.pl/maps/place/Targowisko+Bazarek+na+Do%C5%82ku/@52.14433,21.050623,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x42442b37b8732d59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 28.04.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) ivy, górne szafki są w modułach 30 cm (tak podzielone są fronty - oprócz jednego z prawej który jest ciut węższy). Część podziałów jest sztuczna, zrobiona tylko na frontach. 1 szafka ma 60 cm, jedna 30 i jedna chyba 80 (jeżeli dobrze pamiętam). Weekend był szalony i w sumie nic co się wydarzyło nie pokryło się z planami jakie poczyniłam na te dni, szczególnie w niedziele (Mi, jeszcze raz przepraszam, że nie dotarłam:(). Ale wnętrzarsko było bardzo intensywnie w sobotę i m. in. mam zamówioną sofę (stanęło na BARI jednak), drugą małą sofę też, jest zakupione krzesełko do biurka dla małża, jest trochę gratów już w szafach, w końcu oddaliśmy niepotrzebne częśći zabudowy ALGOT do sklepu na i, i kupiliśmy brakujące, jest nowa zastawa i kubeczki, są pierwsze kwiatuchy... No i czas na zdjęcia:) zaległe - lampki nad blat kuchenny kinkiety nad łóżkiem i z zagłówkiem drzwi SZAFY - jeszcze bez frontów, ale i tak cieszą niezmiernie. Nie zwracamy uwagi na kilka rzeczy już w nich będące, a także na dziwne kadry zdjęć - graty jeszcze nie ułożone, więc ciężko je omijać i zrobić sensowne zdjecie szafa w przedpokoju szafka na buty szafa w sypialni (niby wielgachna a i tak nie wiem czy się zmieścimy!) i nowości! moja pierwsza mała plantacja i zielono w kuchni (roślinki ewnie trafią do skrzynak, ale pięknie się tu prezentują więc pewnie w przyszłości postawię na zioła przy zlewie:P Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 28.04.2014 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 podłoga na zdjęciach wychodzi okropnie rudo:( fujć... no ale na żywo jest śliczna to wystarczy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.04.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dziękuję. Strasznie mi sie podoba taki podział zabudowy, fajnie ze jest oszukana , u mnie chyba musiała byc realna bo bedą meble z Ikea Fajnie u Ciebie, wiesz ?? Strasznie podoba mi sie zagłówek łózka - czy mozez zdradzic co to i jaki to mateiał bo jest super:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts