wyanna 04.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Cześć, Domi! Kurczę, powiem Ci, ze zazdroszczę zdecydowania. ja im bliżej swojego mieszkania, tym bardziej jestem w proszku. Już nawet nie wiem, czy czasem nie będę po odbiorze murowac ścianki na nowy pokój...Ech... Rak zodiakalny jestem, więc całe zycie krok w przód, dwa w tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 04.04.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 hehe wyanna ja też raczek! Ale chyba taki mało-rako-podobny:PChoć ze zdecydowaniem tez u mnie średnio bywa niestety, ale jak już postanowię to się tego mocno trzymam. Ty nadal nie założyłaś wątku? Bo ciekawa jestem jaki lubisz styl, jaki masz plan itp, bo tak jak mi mówisz o murowaniu ściany to nie mam pojęci czy Ci to odradzać, czy przytakiwać Co do moich inspiracji i tego co planuje zrobić to postaram się wrzucić na dniach - mimo, że mąż krzyczy, że zmiany przez 1,5 roku będą o 180 stopni w mojej głowie, to przynajmniej będę wiedziała od czego wychodziłam i jak to wszystko ewaluowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Trochę spóźniona, ale dotarłam Widzę, że mamy coś wspólnego. Ja też tak wcześnie zaczęłam planowanie To co, plan mieszkania zatwierdzony? Fajnie, że udało ze ściankami 8 cm. U mnie wykonawca z takich nie robi, więc wszędzie mam 12-stki. A zawsze to 4 cm więcej A, i jeszcze jedno. Nie przywiązuj się mocno do wymiarów, nawet przy odjęciu tynków. Często się zdarza, że się pierwsza cegła przesunie i potem już idzie. U mnie w magiczny sposób mieszkanie poszerzyło się o 15 cm! Bo panom źle się fundamenty wylały. Pokoje mają inne wymiary niż na planie. Nie są to drastyczne różnice, ale istotnie jeśli chce się wcisnąć kanapę To kiedy jakieś wizualki zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.04.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) hehe wyanna ja też raczek! Ale chyba taki mało-rako-podobny:P Ty nadal nie założyłaś wątku? Bo ciekawa jestem jaki lubisz styl, jaki masz plan itp, bo tak jak mi mówisz o murowaniu ściany to nie mam pojęci czy Ci to odradzać, czy przytakiwać A widzisz, bo ja to mam taki problem, że boję się w internecie aż tak ujawniać. Czasem aż mam dreszcze na myśl, ile wypaplałam na tym forum o sobie w różnych wątkach. Namierzalna jestem Miałam kiedyś taką sytuację związaną z moją pracą, że dopadła mnie SŁAWA. I tak zwani fani mojej pracy. Skończyło się na zmianie szkszynek i używaniu niepowtarzalnych nicków, bo co jak co, ale spokój to fajna rzecz Z drugiej strony to może mi trochę odwala jednak. Wcale bym się nie zdziwiła, jakby tak było. I tak mnie, raczka, to w tę to w przeciwną nosi. Zainspirowałaś mnie do tego, zeby wrzucić swój plan i poradzić się mądrzejszych ode mnie, czy dobrze myślę. Siadłam nad tym, wyczyściłam go trochę, żeby był przejrzysty, brakuje mi tylko naniesienia wymiarów i znowu się waham. Dzisiaj nawet chciałam Tobie załączyć na parę godzin, ale za duży plik i się nie dało. No to pomyślałam, że może faktycznie nie ma sensu się upubliczniać. Ale z drugiej strony co to za upublicznianie.... W sumie wpadłam na pomysł zalogowania się jako nowy użytkownik, z nowym nickiem i zrobienia tego incognito.... Sama przyznasz, mam ten beret trochę jednak zryty, nie? Co do moich inspiracji i tego co planuje zrobić to postaram się wrzucić na dniach - mimo, że mąż krzyczy, że zmiany przez 1,5 roku będą o 180 stopni w mojej głowie, to przynajmniej będę wiedziała od czego wychodziłam i jak to wszystko ewaluowało O, to to! Mój własny prywatny małżonek moje inspiracje bardzo popiera, więc na tej linii problemu nie będzie. Co prawda kiedyś oscylowaliśmy wokół jakichś luksfer, ale na szczęście po jego stronie pomysł umarł śmiercią naturalną, a ja się z kolei nie wyrywałam, żeby go reanimować.... Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.04.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 I tak mnie, raczka, to w tę to w przeciwną nosi. Zainspirowałaś mnie do tego, zeby wrzucić swój plan i poradzić się mądrzejszych ode mnie, czy dobrze myślę. Siadłam nad tym, wyczyściłam go trochę, żeby był przejrzysty, brakuje mi tylko naniesienia wymiarów i znowu się waham. Dzisiaj nawet chciałam Tobie załączyć na parę godzin, ale za duży plik i się nie dało. No to pomyślałam, że może faktycznie nie ma sensu się upubliczniać. Ale z drugiej strony co to za upublicznianie.... W sumie wpadłam na pomysł zalogowania się jako nowy użytkownik, z nowym nickiem i zrobienia tego incognito.... Sama przyznasz, mam ten beret trochę jednak zryty, nie? Aniu, wiesz, zawsze jest jakieś ryzyko. Ale jak to mówią no risk, no fun Czasem mi się wydaje, że za dużo o sobie mówię. Z drugiej jednak strony, po przeanalizowaniu wszystkiego, nie wychodzi tego aż tak dużo. Nie ma mega ważnych informacji. Jakiś mechanizm obronny działa w tle. A to czy ktoś będzie wiedział, że mam ścianę pomalowaną przy użyciu szablonu albo fotel kinowy, to mi chyba wisi. Ja tam jestem za powstaniem Twojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 05.04.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Wielu radosnych chwil na Święta Wielkanocne; serdecznych spotkań rodzinnych i smacznego jajka http://img571.imageshack.us/img571/4318/dsc9623.jpg PS. Czytam i zagladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 05.04.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ooo jaki tu się w końcu ruch zrobił strasznie się cieszę i witam nowych czytających: narendil i aga_dar (dziękuję za życzenia i śliczne stokrotki:)!!! O planie już było (niestety wersja jest jeszcze niezaakceptowana przez projektanta, więc nie ma pewności, że wszystko przejdzie, czyli narendil jeszcze się wstrzymuje z cieszenia z dodatkowych 4 cm. A szczerze powiem, że taki gratis w postaci +15cm to ja bym bardzo chętnie przygarnęła! Więc panowie od fundamentów - macie u mnie flachę tylko się mylcie w dobrą stronę) i powiedzmy, że ten ostatni uznajemy za obowiązujący. Dziś będzie trochę o stylach i tym co mi się podoba, no dobra, co NAM się podoba:wiggle: Przede wszystkim połączenie (mam nadzieję, że dobrze to przyporządkowałam i nie pomieszałam niczego, jak coś to poprawcie): - nowoczesności: kreowanie otwartej przestrzeni i oddzielanie poszczególnych części pomieszczeń, które pełnią różne funkcje, poprzez zróżnicowanie kolorów, materiałów, a nie przez dzielenie ich; niewielka ilość mebli; oświetlenie wszelakie - ledy, lampki, halogenki, kinkiety - ogólna gra świateł i podkreślanie nimi struktur, materiałów - skandynawskich wnętrz: mieszkanie przyjazne, ciepłe, lekkie, jasne, biało-szare (choć nie pozbawione mocniejszych akcentów kolorystycznych, które chciałabym mieć w każdym pomieszczeniu inne). Styl ten pewnie będzie się ujawniał przede wszystkim w dodatkach, które sprawią, że nowoczesne wnętrze będzie bardziej udomowione:) - z nutką klasyki: chodzi np. o kuchnię, ładne listwy przypodłogowe i przy sufitach podwieszanych A teraz poszczególne wnętrza (wstępne zainicjowanie co mi się tam widzi, ale niestety narendil jeszcze bez wizualek - Twoich i tak nie przebiję). Z góry przepraszam wszystkich właścicieli tych zdjęć i podkreślam, że nie ja jestem ich autorem. Niestety już jakiś czas temu je zapisywałam i nie pamiętam źródeł mam nadzieję, że nikt mnie za to nie skrzyczy na forum KUCHNIA biała! z ciemnymi blatami (szare lub czarne) Początkowo myślałam tylko nad nowoczesną z lakierowanymi frontami. Teraz wdarła się nutka "klasyki" i fronty przestały być gładkie (ale nadal chętnie lakierowane, z połyskiem, odbijające światło. Słyszałam ostatnio o frontach szklanych - wie ktoś coś na ten temat? co to? jak się zachowuje/brudzi?): http://desmond.imageshack.us/Himg543/scaled.php?server=543&filename=kuchniamniejnowoczesna.png&res=medium jednak raczej bez witryn (bo nie lubię jak widać bałagan za nimi, który prędzej czy później panuje w szafkach kuchennych małego mieszkania - taki urok braku miejsca na wszystko) barek, jak już zostało przedyskutowane na początku, z blatem na tej samej wysokości co reszta kuchni, coś takiego: http://img585.imageshack.us/img585/2639/368full.jpg z prawej strony będzie zabudowa na całą ścianę z lodówką/piekarnikiem i szafką cargo. Na wprost szafki wiszące do samego sufitu. a między szafkami... KOLOR:) dla kuchni i salony wybrałam FIOLET (taki różowawy, żywy odcień). Myślałam o mozaice szklanej, ale nie jestem jeszcze do tego przekonana, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 05.04.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Żeby Wielkanoc w tym rokuprzyszła z sukcesem u bokuAby żyło się Wam zdrowoprywatnie i zawodowoWielu, wielu chwil radosnychi cudownej, ciepłej wiosny. życzy Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 05.04.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja tam jestem za powstaniem Twojego wątku Małżonek mi powiedział, żebym nie cykorzyła, tylko zakładała wątek..... To se roboty dołożę Domi, fajne te Twoje inspiracje. Już podkradłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 06.04.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 No pewnie, że zakładaj! ja też jestem z tych cykorów internetowych co wola za dużo o sobie nie mówić, ale raczej po upodobaniach, kolorach ścian itp. to ciężko coś wyczytać, a co najlepsze przyporządkować do danej osoby:Pczekam na linka:)Inspiracje jak najbardziej podkradaj! Dzisiaj zamierzam przedstawić pomysł na kolejne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 06.04.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Renatkodziękuję za życzenia! Tobie też wszystkiego naj naj. i powodzenia z kominkiem i wymarzonymi krzesłami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 06.04.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Mile spędzonych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i wesołej zabawy w lany poniedziałek życzy Edyta z rodziną. http://smileys.smileycentral.com/cat/8/8_3_21.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.04.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Domi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.04.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A szczerze powiem, że taki gratis w postaci +15cm to ja bym bardzo chętnie przygarnęła! Kochana, ale to nie jest tak całkiem gratis Już dostałam rozliczenie, na którym panowie wyszczególnili ile m2 cegieł i tynków więcej poszło. Liczą sobie jak za zboże. Pomyślałby kto, że ze złota mutują A teraz poszczególne wnętrza (wstępne zainicjowanie co mi się tam widzi, ale niestety narendil jeszcze bez wizualek - Twoich i tak nie przebiję). Dobra, dobra! Robi, nie marudzi Inspiracje fajne! Nie do końca mój styl, ale myślę, że szklana mozaika może je ciekawie odklasycznić. Małżonek mi powiedział, żebym nie cykorzyła, tylko zakładała wątek..... To se roboty dołożę No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.04.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ależ się świątecznie zrobiło na moim wątku! narendil, editg dziękuję Wam wszystkim mimo, że już po świętach:) Niestety przez te dni byłam wyłączona internetowo, ale zamierzam nadrobić zaległości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.04.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Poszukałam w internecie jakiejś fajnej mozaiki do położenia między szafkami w kuchni i w sumie to jestem dość niepocieszona. Nie widziałam żadnej ładnej fioletowej:( Może wy znacie jakieś strony/miejsca gdzie można coś ciekawego wyszukać?Za to mam kilka naprawdę ciekawych wzorów, ale burzą moją fioletową koncepcję:http://desmond.imageshack.us/Himg854/scaled.php?server=854&filename=mozaikaszklanasilvermet.jpg&res=landinghttp://desmond.imageshack.us/Himg854/scaled.php?server=854&filename=mozaikaszklanay036295x2.jpg&res=landinghttp://img10.imageshack.us/img10/5682/mozaikaszklanakolekcjas.jpg i to cudo... tylko niestety baaaardzo drogie:http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=mozaikaduneplanetarium.jpg&res=landing Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 12.04.2012 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) SALONtutaj kolorystyka czarny/szary/biały/fiolet, http://img338.imageshack.us/img338/6933/fioletplusszary.jpgczyli pasująca do kuchni (przypominam białej z ciemnymi blatami i fioletem między szafkami)Podłoga z drewna egzotycznego (musi być mega trwała! będę robić w sklepie testy na obcasach:P) , dopasowana kolorystycznie do okien i balkonu, gdzie też chcę położyć drewno - orzech (nie znam jeszcze odcienia dokładnego). Czy to będzie razem grało? Fioletowa będzie kanapa:D w podobnym odcieniu jak fotel na powyższej inspiracji. Reszta raczej stonowana (no może jeszcze kilka fioletowych dodatków się znajdzie).Ne ścianie między wejściem do kuchni, a wejściem do przedpokoju zawiśnie telewizor. Chciałabym, żeby ona była w jakimś ciemnym kolorze, obłożona np. dekoracyjnym stiukiem. Pod telewizorem będzie wnęka na sprzęt DVD, dekoder i płyty, zamykana np. roletą, coś jak w tym mieszkanku majkiela z forum leroymerlin:http://img201.imageshack.us/img201/8408/mg5490.jpgod strony przedpokoju zrobię małe podświetlone wnęki na książki lub też taką galeryjkę:http://img832.imageshack.us/img832/6381/bokcianytv.jpgzdjęcie podkradłam od którejś z Was tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć od której! No i tak wstawiam bez pytania dlatego...mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone Ściana ze stołem, naprzeciw kuchni chciałabym żeby była obłożona jasną tapetą, np.http://img38.imageshack.us/img38/6593/eijffingertapetablackwh.pngstół prawdopodobnie biały, krzesła biało-czarne. Stolik kawowy przed kanapą szklany,lekki.Reszta ścian jasno-szara. Muszę przypomnieć, że to pomieszczenie będzie oddzielone od aneksy sypialnianego/biura za pomocą drzwi suwanych ze szkła mlecznego. Chcę je jeszcze podświetlić taśmą LEDową w fioletowym odcieniu od strony biura. Wszędzie w mieszkaniu królować będą też białe listwy przypodłogowe.Tak sobie to teraz wypisałam i nie wiem czy nie przesadziłam z różnymi rzeczami/fakturami/kolorami w tym pokoju. W końcu nie jest wcale taki duży:( Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Podobają mi się Twoje pomysły. Fajny zestaw kolorystyczny. Tylko ten stiuk brzmi niepokojąco Chyba o jeden grzyb za dużo w barszczu. Domi, a może napisz do Joliski, żeby Twój wątek do Galerii przeniosła? Bo tu ciężko trafić, a w Galerii tyle przyjaznych duszyczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 13.04.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 narendil a tam będzie pasował wątek o urządzaniu od początku? Myślałam, że tu jest najodpowiedniejsze miejsce:PChoć właśnie zauważyłam, że Twój też w galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.04.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 No właśnie I jest wątek Sharlot i anny-marii. A u nich też jeszcze długa droga. Moim zdaniem, będzie pasować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts