Domi87 23.08.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Narendil, przejrzałam wątek Dropki i rzeczywiście fajnie to tam wyszło (gratuluję pomysłu:)) Ja wczoraj gadałam z moim m na ten temat i on jednak upiera się przy wersji pierwszej, bo nie chce klitkowatej łazienki. W sumie ja też mam o to obawy:( Niestety na planie to ciężko zdecydować, jak wrócę do domu to muszę chyba pomierzyć moją obecną łazienkę i spróbować sobie to jakoś wyobrazić Wczoraj jedynie pomyślałam, że jak nawet zostawię ten plan co dałam do spółdzielni to wyrzucę tą krótką 32-centymetrową ściankę z łazienki, w najgorszym wypadku później się dostawi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.08.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Jeżeli chodzi o gabinet to w przyszłości stanie tam,,, nasze podwójne łoże. Tak wiem, że prawie się ruszać nie będzie można, ale dlatego też robię rozsuwane wielkie drzwi z tafli szkła. To jak mówiłam będzie aneks sypialniany, by nie spać na kanapie tylko móc mieć normalne łóżko ukryte:rotfl:. Łóżko będzie chyba 160 cm szerokości. po prawej stronie przy kominie biurko, nad nim półki Narendil zastanawiałam się nad Twoją koncepcją garderoby (nie wiem czy ją dobrze zrozumiałam). ścianę 180 cm już dawno chciałam przesuwać, ale tam później skraca mi się ścianka na kanapę w salonie i to już jest duży minus:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.08.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 tu obrazek jak widziałam "pralnię" i narożną szafę: http://img808.imageshack.us/img808/9821/pralnia.jpg ale kombinowałam, kombinowałam i mam też wersję kompromisową Zobaczcie i proszę o opinie, bo mam już kompletny mętlik w głowie:rotfl: z garderobą: http://img853.imageshack.us/img853/1954/pralniagarderoba.jpg i dużą szafą: http://img51.imageshack.us/img51/158/pralniaduaszafa.jpg i jak, i jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.08.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Domi, Twoje wersje kompromisowe są jak najbardziej OK W szafach narożnych nie lubię tego, że widzi się i bok szafy, i jej przód. I serio myślę, że wygospodarowanie choćby małej garderoby wychodzi wnętrzu na plus. A propos salonu i aneksu. Teraz nie mam jak naszkicować mojego pomysłu, ale w domu wieczorem się postaram, jak mi Jakub da żyć. W jakiejś gazecie widziałam fajne rozwiązanie łóżka w takiej klitce. Poszukam. Piszesz coś o kanapie. Jaki masz plan na ustawienie mebli w salonie, w kuchni? Czy jesteś jeszcze gotowa na zmianę ścian w kuchni? Bo ja bym ją jednak otworzyła od strony przedpokoju, a od salonu odgrodziła jakąś ścianką i tam postawiła kanapę. Czy potrzebujecie dużo regałów, przykładowo na książki? Czy raczej wolicie komody? Będziecie mieli telewizor? Dużo pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.08.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 no to się cieszę bo w sumie to rozwiązanie też coraz bardziej mi się podoba, ale jeszcze się zastanawiam (no i muszę przekonać m:P)jeżeli chodzi o ustawienie reszty mebelków to starałam się to przedstawić na planie poniżej:http://img42.imageshack.us/img42/9668/pralniaduaszafaireszta2.jpg tam tylko pewnie jednak nie będzie tego fotela (będzie pewnie jeden póki co w gabinecie bo mój m musi mieć miejsce do czytania:P) choć by się przydał, ale robi się bardzo mało miejsca. Trzeba to jeszcze pomierzyć, bo to rysunek czysto poglądowy.Stół taki rozkładany na duży, ale normalnie to 90x120między kuchnią a przedpokojem szafka na bbuty i po jej lewej stronie półeczka na klucze itp. (chyba, że zrobić półkę w szafce na buty lepiej?) o kuchni jeszcze tak bardzo nie myślałam, ale na ścianie z przedpokojem stanie zabudowa do sufitu i tam bedzie lodówka, piekarnik, mikrofala i jak się zmieści to jakiej cargo. Na wprost wejścia szafki wiszące pewnie też do sufitu, bo walcze o miejsce a poza tym tak mi się jakoś zawsze bardziej podobająpomiędzy kuchnią i salonem jest zaplanowany a'la barek (jak pisałam wcześniej m się uparł i już) z blatem tej samej wysokości co reszta szafek. miejsca na książki to najlepiej jak najwięcej, bo m ma ich miliony (na szczęście większość trzyma w domu u rodziców:P), ale myślałam, że zrobię jakieś półki i regał w aneksie/gabinecie komód w salonie i regałów chciałabym raczej nie mieć. Tam ściankę telewizyjną zaplanowałam w głowie dość ciekawie, z wnęką na dvd i wysuwaną szafką od strony przedpokoju na CD i takie tam... nie wiem na ile wszystko możliwe, jak będę już patrzeć na detale to się za nią wezmę. ufff... to chyba na razie na tyle:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.08.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ostatnia wersja bardzo mi się podoba i wydaje się być dość wygodna. Z tym, że chyba ciekawiej jest z garderobą, zajmie tylko troszkę więcej miejsca, które w sumie i tak byłoby niewykorzystane. Na plus jest także zmniejszenie powierzchni pralni w łazience, ktoś na FM wymyślił takie fajne rozwiązanie, jak znajdę to podeślę Ci namiar. Na koniec zostawiłam sobie to co najbardziej mnie interesuje - kuchnia z barkiem otwarta na salon (sama coś bardzo podobnego planuję, tylko bez wysokiej zabudowy, u mnie byłoby "za ciężko") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.08.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mam, znalazłam. Oczywiście u Ciebie byłoby to w powiększonym wymiarze. Może coś Ci to zainspiruje: http://deccoria.pl/galeria/foto,id,50952,628910,1,lazienka-bialo-szara.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Znalazłam jeszcze jedną rzecz, która Cię interesowała. Zaglądnij do Szocika: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193286-Szocikowy-dom-czyli-stek-pyta%C5%84-i-watpliwo%C5%9Bci/page44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 24.08.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Rocia, dziękuję za linki. Właśnie chodziło mi o takie pomieszczenie gospodarcze łączące szafę, którą pokazałaś z miejscem na mopy, odkurzacz, deskę do prasowania (którą wczoraj wymyśliłam, że powieszę na ścianie i będzie taka opuszczana (druga pewnie będzie zwykła na normalne prasowania, ta na takie szybkie codzienne poranne - bo ja wolę tak niż prasować od razu po praniu wszystko:)), żelazko i inne pierdółki, których w domu zawsze pełno, a chowa się je najczęściej po szafach.Kiedyś znalazłam taki artykuł, który mnie zainspirował:http://dor.blox.pl/tagi_b/368230/pralnia-w-domu.htmltu zdjęcie ze sklepu na ihttp://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/mpa2/20121/seo_image/__20121_ladp01a.jpgi jeszcze inne inspiracjehttp://czasnawnetrze.pl/i/dz04MDAmaD04MDA=/7ec66649/4927-pralnia.jpgtu fajna deseczka:cool: :http://architekturawnetrz.pl/site_media/photo/2010/05/20/ef64f250ef5ab81b75f4_630_450_1.jpg patrząc na wiszące deski natknęłam się na coś takiego:rotfl::http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57595,9373189,Dekoracje__ozdoby_w_wielu_rolach.html?i=6 Jeżeli chodzi o garderobę to nie mam jeszcze zupełnie przekonania, bo boję się tego zabrania przestrzeni w pokoju. Kiedyś to będzie pokoik dziecka i też będzie musiało mieć miejsce na zabawę... a jak nawet będzie to tylko nasza sypialnia to po wstawieniu łóżka już niedużo przestrzeni pozostanie. Kolejny dylemat, ale na szczęście nie wymagający zmiany planu do spółdzielni:) a kuchni to sama jestem ciekawa, zobacz 3 stronę wątku, tam mam fajną inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.08.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Domi, zrób garderobę w łazience. Sama zakładasz, że obecna sypialnia będzie należeć do dziecka. Przecież nie będziesz po każde majty biegać do juniora do pokoju A w łazience jakoś tak większa prywatność. I dla dziecka z biegiem czasu również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 24.08.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 czyli można powiedzieć, że mamy 2 do 1... kurcze, nie mam pojęcia jak będzie najlepiej:( Mam w sumie 3 opcje (przy czym jedną w dwóch wariantach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.08.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Kurczę, domi, myśle nad tym twoim mieszkaniem i myślę i nic sensownego wymyślić nie mogę Wyobraźni mi nie starcza chyba... I tak się zastanawiam, czy projektować stan na teraz, czy wybiegać myślami na kilka lat do przodu? Bo jeśli na teraz, to garderoba z sypialni jest super pomysłem. Nie wiem, kiedy planujecie dzieci, bo jeśli zaraz, to chyba lepiej już kombinować z aneksem sypialnym I wtedy garderoba z łazienki. I jak wstawię tam łóżko, to się już więcej nie mieści. Nie wiem I jeszcze jedna uwaga, czy jesteś pewna, że na co dzień taki stół jest Wam potrzebny? Może lepiej kupić kwadratowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 24.08.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) na co dzień nie jest potrzebny ale chcę by się rozkładał na duuuuży, bo mamy spora rodzinkęJa też myślę i kombinuję, ale jednak chyba trzeba będzie już patrzeć pod kątem dzieciaczka. Bo podejrzewam, że to kwestia 2 lat byśmy się zaczęli starać o potomstwo, czyli jak dobrze pójdzie zdażymy pomieszkać najwyżej rok sami.Tylko garderoba z łazienki to mój plan pomieszczenia gospodarczego się ni jak ma wtedy, bo już mnie przestrzegałyście, że tam gdzie pranie to i wilgoć Wiem, że w tym aneksie to raczej tylko łóżko. Zastanawiam się nawet czy biurko będzie tam miało rację bytu? Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 24.08.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Inspirację kuchenną widziałam już wcześniej. Bardziej liczę na pomysłowe ustawienia szafek i blatu a'la barek, (bo chyba jeszcze nie wiesz, ale białe meble to nie moja bajka owszem u kogoś mi się podobają, ale u mnie Ostatnio wpadły mi w oko grafitowe i może pasowałyby wtedy te szare płytki na podłogę... Co do Twojej garderoby, skoro ma to być za niedługo pokój dla dziecka to rzeczywiście lepiej zrobić szafy. Niby duży pokój, ale chyba nie bardzo ustawny Fajna rzecz taka pralnia jak pokazałaś, szczególnie w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.08.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Też tak uważam! chować ten cały pierdzielnik i nie mieć go ciągle w zasięgu wzroku.... no ciemna kuchnia to rzeczywiście może wyjść przytłaczająco z górna zabudową. Ja jestem absolutną fanką białej, więc o to się nie martwię) Patrzyłam na ten mój plan, na pokój itp i coraz większą przewagę zdobywa jednak duża szafa w pokoju i małe pomieszczenie gospodarcze. Mój m zdumiewająco szybko sam przeszedł na stronę tego rozwiązania! Jak mówiłam, że przecież to będzie pokój juniora kiedyś to mi przypomniał: przecież u Ciebie u rodziców miałaś tak samo i nie było tragedii! a nie wiadomo jak długo będziemy tam mieszkać NO w sumie fakt, miałam tak , ,żr rodzice mieli u mnie szafę i gorzej się zrobiło dopiero jak zaczęłam dorastać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.08.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Nie, na pewno nie ma to być ciemny kolor Raczej coś takiego (jak zobaczysz to daj znać to usunę fotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.08.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ta druga bardzo mi się podoba, bo to fajne połączenie białej kuchni z szarością, a szarości to to co lubię Fajnie ta wyspa łączy się z regałem. A może zabudowa do sufitu i te górne szafki białe? Nie usuwaj, niech zostaje dla reszty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.08.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Bardzo trudno znaleźć połączenie szarych płytek z panelami. Udało mi się coś takiego (w moim przypadku płytka byłaby dużo jaśniejsza, ale myślę, że całkiem ciekawie to wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.08.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 M. powiedział jak już musi być szara to ta ciemniejsza. Chyba nie chciałabym frontów w dwóch kolorach. Myślę sobie tak: jasnoszara podłoga, ciemniejsze szafki, drewnopodobny blat, może mozaika w kolorze podobnym do blatów? Góra ścian pomalowana na... nie wiem jaki kolor (może b. jasnoszary?). A Ty masz jakąś wizję? Oprócz białych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.08.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak sobie szukam jakichś fajnych inspiracji dla mnie, a znalazłam coś dla Ciebie: http://www.koloriwnetrze.pl/inspiracje/1549/kilka-pomyslow-na-pralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts