1976pinacolada 13.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Hej Domi - przylazłam od Ani - Narendil Przeczytałam od początku. Fajnie że zrezygnowałaś z garderoby w sypialni - mimo wszystko ściany zabrałyby trochę miejsca. W tej pralni za łazienką zrobisz półki pod sam sufit i zmieścisz mnóstwo różnych rzeczy - jesli nie ubrania ze względu na wigoć to na pewno dużo innych przydasiów , które wyladowałyby gdzieindziej Podoba mi sie tez pomysł obłożenia drzi z łazienki do pralni, lustrem Powiększy nieco zmniejszoną łazieneczkę . Zrób dzielone na pół i otwierane na łazienkę - ja mam zrobione tak u siebie w kuchni (drzwi do spizarki, bez lustra) a z lustrem planuję zrobić u córki w pokoju (drzwi będą do garderoby). Moje spiżarkowe są na normalnych szafkowych zawiasach przykręconych do nibyfutryny. Nibyfutryna to płyta meblowa przykręcona z kolei do szpalety otworu. Jak nie wiesz o co chodzi to zrobię Ci fotkę. No i moje drzwi od strony kuchni są zlicowane ze ścianą. U Ciebie też by tak można było zrobić i wtedy wygladałoby to jak drzwi do szafy wnękowej - a za nimi niespodzianka w postaci dodatkowego pomieszczenia No i przynoszę na koniec niespodziankę - kilka mozaik bo coś wspominałaś o turkusie, fiolecie.... Wszystkie z DUNIN. Moze akurat któraś Ci podpasuje http://img585.imageshack.us/img585/7794/mozaikaduninqseriesqmxv.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img811.imageshack.us/img811/8969/duninmozaikaszklanaglam.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img11.imageshack.us/img11/3840/duninmozaikaszklanafats.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img585.imageshack.us/img585/1324/duninmozaikaszklanafatc.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img222.imageshack.us/img222/1324/duninmozaikaszklanafatc.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img580.imageshack.us/img580/9356/duninmozaiaszklanafatsc.jpg Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nie wiem jeszcze jak się za to zabrać, ale pewnie wydrukuję plan w 3 kopiach i zacznę zaznaczać flamastrem punkty:) I koniecznie się z nami podziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.09.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Pinacolada Jak dobrze, że tu trafiłaś, bo na pewno przyda mi się Twoja pomoc:) Może odciążysz trochę Anię, bo strasznie ją ostatnio męcze, ale co zrobić jak taki laik jestem (pierwsze mieszkanie) Twoją galerię już podglądałam kilka razy, ale zawsze tak jakoś cichaczem:P Wnętrza super, bardzo mi się podoba wiele rzeczy, ale szczególnie korytko na zioła w kuchni i ściany ze strukturą! Przejrzałam jeszcze raz zdjęcia i chyba dostrzegłam drzwi, o których mówiłaś. One są łamane, czy otwierane po połowie? Jak pstryknięcie zdjęcia zawiasom to nie problem, to ładnie poproszę A szerokie masz te drzwi? Dziękuję za prezent:lol2: Bardzo mi się podoba mozaika nr 2 i 4, super by pasowała do białej kuchni z ciemnymi blatami, ale muszę to kiedyś zobaczyć sobie na żywo. Choć pozostałe też ciekawe (no może poza pierwszą, bo wydaje mi się taka nijaka - ale może tylko na zdjęciu!). Mozaika co prawda jeszcze trochę musi poczekać na właściwe zainteresowanie nią, ale mam już jakiś trop na przyszłość Narendil oczywiście, że się podzielę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.09.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Nie wiem dziewczynki czy coś na tym zobaczycie - coś postarałam się wstępnie zrobić (tu plan jeszcze z drzwiami 90, bo nie miałam wydrukowanego nowego). po otwarciu grafiki w nowej karcie można sporo powiększyć: układ gniazdekhttp://imageshack.us/a/img211/5641/gniazdkaelektryczne1.jpg układ oświetleniahttp://imageshack.us/a/img62/3002/owietlenie1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Domi - walnełam sesyjke dla Ciebie. W roli głównej moje drzwi do spiżarki Szerokie na 88cm Tutaj zamkniete , zlicowane ze ściana w kuchni http://imageshack.us/a/img685/1325/zdjciaztelefonu003.jpg Uploaded with ImageShack.us Tutaj zawiasy - każde skrzydło na 5 zawiasach http://imageshack.us/a/img94/5092/zdjciaztelefonu004.jpg Uploaded with ImageShack.us Tutaj zawias z bliska (zwykły meblowy zawias) http://imageshack.us/a/img338/2936/zdjciaztelefonu005.jpg Uploaded with ImageShack.us Tutaj otwarte na ościez z całym burdelo bum bum http://imageshack.us/a/img703/9665/zdjciaztelefonu006.jpg Uploaded with ImageShack.us Tutaj od strony spizarki, żebys mogła zobaczyć na czym to jest zamontowane . Otóż w szpalecie (tutaj akurat ściana nośna ) jest zamontowana "ościeżnica" z płyty meblowej i do niej na zawiasach powieszone drzwiczki . "Oscieżnica" ma szerokość 10cm http://imageshack.us/a/img849/9523/zdjciaztelefonu007.jpg Uploaded with ImageShack.us I ostatnie zdjęcie - od strony kuchni przy otwartych drzwiach zebyś widziała, że ta "ościeznica " jest cofnieta wzgledem ściany o grubość drzwi - tak aby po zamknieciu zlicowały się one ze ścianą w kuchni http://imageshack.us/a/img13/6039/zdjciaztelefonu009.jpg Uploaded with ImageShack.us Ufff................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.09.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 NO profeska pełną gębą Dziękuję Ci bardzo! nie wiem czy u mnie otwór nie będzie na to za mały (ma mieć 80 cm), ale najwyżej się będę przeciskać, a zawsze wiem, że jest wyjście i da się tam coś zamontować. Ogólnie muszę Ci powiedzieć, że super pomysł, bo to niby takie proste się wydaje, a daje jednocześnie super efekt. To Twój autorski pomysł, czy stolarz Wam coś takiego zaproponował? a nazwa burdelo bum bum to mój fawory zdecydowaniet:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 17.09.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Buuu i nie ma komentarzy żadnych na moje podłączenia:( No faktycznie na tych planach na forum to ciężko sobie to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 24.09.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Powróciłam po prawie tygodniowym zwolnieniu lekarskim (niestety w domu jeszcze nie mamy internetu), a ty niestety u mnie cisza okrutna na wątku. No ale projekt oddany już, czekam na jego wersję przedstawioną przez projektanta. Plan podłączeń, gniazdek itp też już oddałam - bardzo podobny do tego zamieszczonego powyżej. Pewnie i tak będzie trzeba je przesuwać, ale może będzie łatwiej.Wczoraj patrzyłam też na nasz przyszły budynek i już całkiem spora jego część stoi. Wydawałoby się, że skończą dużo wcześniej niż jest termin - szkoda, że tylko się tak wydaje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.09.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Cześć, Domi!I jak, gniazdka klepnięte przez projektanta? My swoje niby przemyślane i tak będziemy zmieniać. Od etapu dziury w ziemi do własnych ścian bardzo może się zmienić wizja mieszkania. Tak jest u nas.... przenosiliśmy na planach przyłącza wody i odpływy. A teraz znowu będziemy to robić, jak dostaniemy klucze. Ot, taka ułańska fantazja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.09.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 No właśnie liczę się z tym, że cała koncepcja pewnie nam się wiele razy zmieni... ale też mam nadzieję na to, że nie tak bardzo i zmiana w gniazdkach i ścianach na tym etapie, później przyśpieszy remont. Na czasie zdecydowanie nam będzie zależeć, bo rata+czynsz+wynajem+wykańczanie mieszkania mogą skutecznie nas zrujnować finansowo. A z Pana projektant to wyjątkowo ślamazarny gość i oczywiście jeszcze nad tym wszystkim debatuje nie dając żadnych odpowiedzi...wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Domi, taka zakręcona jestem, że przegapiłam Twoje gniazdka Będzie OK. U nas pan Janek też przesuwał i dokładał. Grunt, to mieć sporo gniazdek, bo poprowadzenie dodatkowego kabelka, to chwila moment. A u Ciebie ich troszku jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 25.09.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 ostatnio sama kułam ścianę żeby podciągnąć dodatkowy kabel do gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.09.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mrówciu kułaś już ściana otynkowana była itp? No właśnie ja się zastanawiałam czy trudno jest z jednego gniazdka na planie później zrobić 2... a przy okazji wiecie jak to jest ze światłem? Bo projektant coś mówił, że oni już robią podłączenia i kable z sufitu będą na środku każdego pomieszczenia (to ja mu trochę je przesunęłam w niektórych miejscach i dodałam nowe, bo ni jak mi tam środek nie pasował). Tylko jak to jest z włącznikami? Czy oni łączą jakiś kabelek z odpowiednim włącznikiem? A co jak chce by się w 2 miejscach zapalało i zgaszało jedno światło (za pomocą 2 włącznikach w różnych zakątkach pokoju)? Czy to trzeba na początku już jakoś to planować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.09.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Narendil ja właśnie przez chorobę dawno u Ciebie nie byłam (w domu brak neta) i stwierdziłam, że się odwzajemniasz i postanowiłaś też mnie nie odwiedzać za karę Ale zaraz pędzę do Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.09.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 jak to jest z włącznikami? Czy oni łączą jakiś kabelek z odpowiednim włącznikiem? A co jak chce by się w 2 miejscach zapalało i zgaszało jedno światło (za pomocą 2 włącznikach w różnych zakątkach pokoju)? Czy to trzeba na początku już jakoś to planować? Trzeba Ja światło w przedpokoju zapalane mam w kilku miejscach, podobnie w sypialni i wiatrołapie. Wszystko musieliśmy podać panom na etapie robienia instalacji, przed tynkami. Potem oczywiście i tak było sporo przeróbek, najczęściej w związku z moją zmianą koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 25.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Na czasie zdecydowanie nam będzie zależeć, bo rata+czynsz+wynajem+wykańczanie mieszkania mogą skutecznie nas zrujnować finansowo. Dobrze wiem, o co ci chodzi. My odbieramy klucze 7 grudnia i do końca miesiąca musimy zrobić podłogi i łazienkę, bo nie chcemy płacić już za wynajem mieszkania. Trudno, przeżyję jakoś bez kuchni. Kupię se lodówkę i będę odgrzewać mrożonki w mikrofali. Byle tylko u siebie. U nas jest dodatkowy argument w postaci 25 minut do pracy zamiast 70 minut..... Edytowane 25 Września 2012 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 A co jak chce by się w 2 miejscach zapalało i zgaszało jedno światło (za pomocą 2 włącznikach w różnych zakątkach pokoju)? Czy to trzeba na początku już jakoś to planować? Trzeba bo to tzw schodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 No właśnie ja się zastanawiałam czy trudno jest z jednego gniazdka na planie później zrobić 2... Nietrudno Kawałek kabelka, puszka i po sprawie. a przy okazji wiecie jak to jest ze światłem? Bo projektant coś mówił, że oni już robią podłączenia i kable z sufitu będą na środku każdego pomieszczenia (to ja mu trochę je przesunęłam w niektórych miejscach i dodałam nowe, bo ni jak mi tam środek nie pasował). Tylko jak to jest z włącznikami? Czy oni łączą jakiś kabelek z odpowiednim włącznikiem? A co jak chce by się w 2 miejscach zapalało i zgaszało jedno światło (za pomocą 2 włącznikach w różnych zakątkach pokoju)? Czy to trzeba na początku już jakoś to planować? Domi, u nas jeśli się nie zmieniało, to standardowo montowali światło na środku sufitu na dwa włączniki. W sypialni pan Janek jeden obwód pociągnął mi do kinkietów i dzięki temu mam kinkiety zapalane również przy wejściu. U mojej siostry zrobił teraz kinkiety bazując na gniazdku. Jeśli chodzi o światło zapalane z dwóch różnych miejsc, to ja to u siebie zgłaszałam i dostałam włączniki tzw. schodowe. Narendil ja właśnie przez chorobę dawno u Ciebie nie byłam (w domu brak neta) i stwierdziłam, że się odwzajemniasz i postanowiłaś też mnie nie odwiedzać za karę Ale zaraz pędzę do Ciebie! No wariatka Dobrze wiem, o co ci chodzi. My odbieramy klucze 7 grudnia i do końca miesiąca musimy zrobić podłogi i łazienkę, bo nie chcemy płacić już za wynajem mieszkania. Trudno, przeżyję jakoś bez kuchni. Kupię se lodówkę i będę odgrzewać mrożonki w mikrofali. Byle tylko u siebie. U nas jest dodatkowy argument w postaci 25 minut do pracy zamiast 70 minut..... Anula, w grudniu to nawet lodówki nie musisz kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 26.09.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ależ ruch się tu zrobił :big lol: Dzięki Wam wiem już jak to się nazywa:) A powiedzcie mi kiedy dokładnie o tym informowałyście dewelopera? Bo ja w sumie na swoim planie to zaznaczyłam mu tylko w 2 miejscach coś takiego, ale też nie opisałam dokładnie, którego światła to się tyczy... Bo nie umiałam tego czytelnie zaznaczyć. Znając go to i tak pewnie nie zrozumie tego co rozrysowałam, a szczerze wole by się skupił na tym by kibla nie wstawić np. do sypialni:rotfl:Czy jak deweloper to ewentualnie zrobi źle, np. na jeden włączniku, lub włącznik nie w tym miejscu to da się później zrobić te "schodki"? Czy ekipa remontowa będzie musiała wszystko kuć, zrywać i instalować od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 26.09.2012 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 kurcze, jak wstawiam cytaty to mi się cały wątek "cytatuje" wrrrra już to umiałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts