ryby 24.03.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena?Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 24.03.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Wg mnie to za duzo. U mnie (pomorskie) chcieli 6-8zł/m3. Nie zgodzilem sie. Najlepiej umowic sie na godziny i przypilnowac. Za godzine zaplacilem 60 zł z przyjazdem. Zdjecie humusu (bo to 40 cm to chyba sam humus) powinno, z odkladem ziemi na terenie dzialki, wg mnie max 4-5 godzin czyli kosztowac okolo polowy podanej przez Ciebie cenyPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.03.2004 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 To jest cena bez kosztów dojazdu, bo gość mieszka 3 działki wcześniej. 40 cm to oczywiście sam humus, natomiast nie wiem czy opłaca mi się umawiać na stawkę godzinową, bo tą piekielną maszyną jest ostrówek a nie cat. I obawiam się, że będzie przez to walczył zdecydowanie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 24.03.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witam,U mnie faktycznie robil Catapilar. Nie znam mozliwosci OstrowkaPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matys 05.04.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Wg mnie to za duzo. U mnie (pomorskie) chcieli 6-8zł/m3. Nie zgodzilem sie. Najlepiej umowic sie na godziny i przypilnowac. Za godzine zaplacilem 60 zł z przyjazdem. Zdjecie humusu (bo to 40 cm to chyba sam humus) powinno, z odkladem ziemi na terenie dzialki, wg mnie max 4-5 godzin czyli kosztowac okolo polowy podanej przez Ciebie ceny Pozdrowienia Pagin a gdzie budujesz? bo ja będę potrzebował takiego specmajstra od przenoszenia gór (ziemi) chętnie bym wziął namiar na gościa - jeżeli go polecasz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 05.04.2004 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 W ubiegłym tyodniu przyjechał do mnie Catepilar, pracował 2 godzinki, ściągnął humus i skasował 200 zł, w tym dojazd. Po dwóch dniach przyjechał ponownie, również przez 2 godziny robił wykopu pod ławy i skasował 130 zł. (za dojazd tym razem nie dostał) Razem 330 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 05.04.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Wg mnie to za duzo. U mnie (pomorskie) chcieli 6-8zł/m3. Nie zgodzilem sie. Najlepiej umowic sie na godziny i przypilnowac. Za godzine zaplacilem 60 zł z przyjazdem. Zdjecie humusu (bo to 40 cm to chyba sam humus) powinno, z odkladem ziemi na terenie dzialki, wg mnie max 4-5 godzin czyli kosztowac okolo polowy podanej przez Ciebie ceny Pozdrowienia Pagin a gdzie budujesz? bo ja będę potrzebował takiego specmajstra od przenoszenia gór (ziemi) chętnie bym wziął namiar na gościa - jeżeli go polecasz oczywiście Witam, Matys, zapraszam do Klubu Budujacych "Trojmiasto o okolice". Tam znajdziesz odpowiedzi na to i inne pytania. Moj koparkowy jest z Wejherowa, ale sa inni blizej Gdanska. Namiary pewnie podadza Tobie inni budujacy z Trojmiasta Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyla 08.04.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Ja sam wytyczyłem wstępnie miejsce gdzie ma być wykop o wymiarach około 15x11 i głębokości 0,5 m. Gość osobno odłożył ziemię i piasek skasował 170 zł. Myślę że cena była była uczciwa zważywszy na to że zrobił to bardzo dokładnie, nie degradująć terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.04.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena? Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł. Powiedzcie ile to może kosztować w okolicach Poznania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 13.04.2004 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 W ubiegłym tyodniu przyjechał do mnie Catepilar, pracował 2 godzinki, ściągnął humus i skasował 200 zł, w tym dojazd. Po dwóch dniach przyjechał ponownie, również przez 2 godziny robił wykopu pod ławy i skasował 130 zł. (za dojazd tym razem nie dostał) Razem 330 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 16.04.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Ja będę w okresie letnim odkopywał fundamenty i gościu za robociznę chce w zależności od sprzętu od 30 do 50 zł za 1h.Mieszkam w połowie drogi między Kielcami a Krakowem.Ten pan ma oczywiście wcześniej przyjechać,zbadać teren by mógł wiedzieć jakiego sprzętu użyć.Tą osobę polecił mi wójt gminy Czarnocin,więc myślę że na robocie się zna i aż tak drogo nie chce.Wolę chyba zapłacić za godzinę niż za m3 ziemi bo niby skąd będę wiedział ile metrów będzie wykopanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 16.04.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Ja będę próbował umówić się na konkretną kasę za wskazane prace. Bez godzin i metrów. I niech sobie facet wyliczy to dowolną metodą, byleby zrobił tak jak mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 17.04.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 6 zł za m3. W przypadku płatności za godzinę, radziłabym umawiać się na konkretną kwotę. Bo znając życie i dziwne przypadki, a może i normalne, facet będzie tak długo kopał i ociągał się z robotą, aby dostać jak najwięcej. Zresztą nigdy nie można przewidzieć, tego co może się pojawić w trakcie robót ziemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikk 17.04.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena? Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł. Powiedzcie ile to może kosztować w okolicach Poznania ? za 11mX21m skasował 250 zł, dojechał 5 km, zrobił porządnie, CAT, prawie Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Czarnecki 18.04.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena? Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł. Za wykop 11x10 x1,5 zapłaciłem 1000 plus 500 zł przewóz wywrotką.praca trwała równe 10godzin byłem tam cały czas ani jednej przerwy.wielkopolska ,płaciłem bez negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 20.04.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 3200 za wykopo na dom z piwnicami 14x9, wywiezienie ziemi na drugą stronę dużej działki i usypanie z niej czegoś na kształt przyszłej drogi - na południe od Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts