Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za prace ziemne?

ryby

Recommended Posts

Wg mnie to za duzo. U mnie (pomorskie) chcieli 6-8zł/m3. Nie zgodzilem sie. Najlepiej umowic sie na godziny i przypilnowac. Za godzine zaplacilem 60 zł z przyjazdem. Zdjecie humusu (bo to 40 cm to chyba sam humus) powinno, z odkladem ziemi na terenie dzialki, wg mnie max 4-5 godzin czyli kosztowac okolo polowy podanej przez Ciebie ceny

Pozdrowienia

To jest cena bez kosztów dojazdu, bo gość mieszka 3 działki wcześniej. 40 cm to oczywiście sam humus, natomiast nie wiem czy opłaca mi się umawiać na stawkę godzinową, bo tą piekielną maszyną jest ostrówek a nie cat. I obawiam się, że będzie przez to walczył zdecydowanie dłużej.

• 2 weeks później...
Wg mnie to za duzo. U mnie (pomorskie) chcieli 6-8zł/m3. Nie zgodzilem sie. Najlepiej umowic sie na godziny i przypilnowac. Za godzine zaplacilem 60 zł z przyjazdem. Zdjecie humusu (bo to 40 cm to chyba sam humus) powinno, z odkladem ziemi na terenie dzialki, wg mnie max 4-5 godzin czyli kosztowac okolo polowy podanej przez Ciebie ceny

Pozdrowienia

Pagin a gdzie budujesz?

bo ja będę potrzebował takiego specmajstra od przenoszenia gór (ziemi) chętnie bym wziął namiar na gościa - jeżeli go polecasz :D oczywiście

W ubiegłym tyodniu przyjechał do mnie Catepilar, pracował 2 godzinki, ściągnął humus i skasował 200 zł, w tym dojazd.

Po dwóch dniach przyjechał ponownie, również przez 2 godziny robił wykopu pod ławy i skasował 130 zł. (za dojazd tym razem nie dostał)

Razem 330 zł! :)

Pozdrowienia

Pagin a gdzie budujesz?

bo ja będę potrzebował takiego specmajstra od przenoszenia gór (ziemi) chętnie bym wziął namiar na gościa - jeżeli go polecasz :D oczywiście

Witam,

Matys, zapraszam do Klubu Budujacych "Trojmiasto o okolice". Tam znajdziesz odpowiedzi na to i inne pytania. Moj koparkowy jest z Wejherowa, ale sa inni blizej Gdanska. Namiary pewnie podadza Tobie inni budujacy z Trojmiasta

Pozdrowienia

W ubiegłym tyodniu przyjechał do mnie Catepilar, pracował 2 godzinki, ściągnął humus i skasował 200 zł, w tym dojazd.

Po dwóch dniach przyjechał ponownie, również przez 2 godziny robił wykopu pod ławy i skasował 130 zł. (za dojazd tym razem nie dostał)

Razem 330 zł! :)

Ja będę w okresie letnim odkopywał fundamenty i gościu za robociznę chce w zależności od sprzętu od 30 do 50 zł za 1h.Mieszkam w połowie drogi między Kielcami a Krakowem.Ten pan ma oczywiście wcześniej przyjechać,zbadać teren by mógł wiedzieć jakiego sprzętu użyć.Tą osobę polecił mi wójt gminy Czarnocin,więc myślę że na robocie się zna i aż tak drogo nie chce.Wolę chyba zapłacić za godzinę niż za m3 ziemi bo niby skąd będę wiedział ile metrów będzie wykopanych :-(

6 zł za m3.

W przypadku płatności za godzinę, radziłabym umawiać się na konkretną kwotę. Bo znając życie i dziwne przypadki, a może i normalne, facet będzie tak długo kopał i ociągał się z robotą, aby dostać jak najwięcej. Zresztą nigdy nie można przewidzieć, tego co może się pojawić w trakcie robót ziemnych 8) :lol:

Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena?

Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł.

Powiedzcie ile to może kosztować w okolicach Poznania ?

za 11mX21m skasował 250 zł, dojechał 5 km, zrobił porządnie, CAT, prawie Poznań

Czy 10 zł za m3 ściągniętej ziemi tzw. humusu to przyzwoita cena?

Za zdjęcie ziemi pod budynek, wymiary 14x11m ( budynek 12x9) i głębokośc 40 cm mam zapłacić ok. 500 zł.

Za wykop 11x10 x1,5 zapłaciłem 1000 plus 500 zł przewóz wywrotką.praca trwała równe 10godzin byłem tam cały czas ani jednej przerwy.wielkopolska ,płaciłem bez negocjacji