Saturn1b 13.03.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich zastanawiam się nad tym jak powinny być połączone gąsiory blachodachówki w sytuacjach jak na załączonych poniżej zdjęciach.Czy prawidłowe jest połączenie w sensie pozaginanie jeden na drugiego, a jeśli tak to jak powinno to być wykonane żeby nie było żadnych nieszczelności na tym połączeniu.Jak wiadomo w przypadku dachówki są tego typu trójniki natomiast w przypadku blachodachówki nie widzę tego typu elementów Pozdrawiam Adam.http://images46.fotosik.pl/1386/43e63fc360b5b5a1.jpghttp://images50.fotosik.pl/1437/a50ae8d506546758.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 14.03.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 bardzo brzydko polozona ta blacha...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 14.03.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 ten element właśnie tak się powinny wykonywać , z tym że powinno się to wykonywać estetycznie , a z Twoich fotek wygląda na to że że ekipa estetykę ma w nosie... Tak nawiasem , to blachę wybrałeś najlepszą na rynku ( o ile się nie mylę to Plannja Regola) , zapłaciłeś za nią grube pieniążki , to i ekipę można było dopasować do pewnego standardu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saturn1b 15.03.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Żle mnie zrozumiałeś, to nie mój dach a zdjęcie to chodziło mi oto żeby nie było nie jasności o jakie połączenie kalenicy chodzi.A pytam dlatego, że w okresie wiosny będę miał zmianę pokrycia domu i chciałem być zorientowany jak takie połączenie powinno być prawidłowo wykonane, żeby nie było że ekipa odstawi mi lipę widząc że właściciel się na tym nie zna.Swoją drogą to spotkałem się z dwoma połączeniami tego elementu jeden fachman mi mówił zęby kawałek płaskiej blachy wziąć i powyginać że to i tak wysoko i tego nikt nie będzie widział a drugi żeby górny gąsior przeciągnąć nad dwoma schodzącymi bez żadnego docinania i krzywienia i że też nie będzie ciekło. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zgadza się , górny trzeba przeciągnąć nad dolnymi ,ale bez docięcia się nie obejdzie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Można wykonać te "portki" (trójnik) z gładkiej taśmy ołowianej w kolorze ceglastym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts