Limonka78 14.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Potrzebuję porady w zakresie naprawy pękającej ściany. Jakieś pół roku została zabudowana wnęka w ścianie pomiędzy salonem, a kuchnią betonem komórkowym Ytong. Dokładnie w miejscu łączeń zabudowy mam dość duże pęknięcie z obu stron. W jaki skuteczny sposób można pozbyć się pęknięć na ścianach wewnętrznych? Do małego pęknięcia w przedpokoju zastosowana była masa szpachlowa z włóknem ale nie zdała egzaminu, ponieważ Panowie skuli kawałek ściany na szerokość ok. 5 cm i tam gdzie było pęknięcie, masa pokryła ale łączenie pomiędzy ścianą, a tym co skute i wypełnione tą masą powstało nowe pęknięcie. Słyszałam gdzieś, że należy użyć jakieś żywicy ale nic więcej nie wiem. Czy istnieje skuteczny sposób na pozbycie się pęknięć w ścianie? Trochę inna, ale podobną sytuację mam z sufitem podwieszanym. Po pół roku od jego montażu na łączeniach ze ścianą powstały duże pęknięcia. Nie wygląda to estetycznie Czym można je skutecznie naprawić, tak aby nie powstawały nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts