Kwitko 15.03.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witajcie! Czy do rozdzielaczy przy ogrzewaniu podłogowym podejścia muszą być wykonane z miedzi?Mój instalator twierdzi że jest to warunek konieczny i z niczego innego nie można ich zrobić. Ale ja chyba widziałam w dziennikach że robi się też z pexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 15.03.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Jeśli kocioł wysokotemperaturowy to lepiej z miedzi, jeśli inny to już dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.03.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No tak, kocioł na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz8588 17.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 poponował bym zrobic miedzia te kawałki od pieca do rozdzielaczy.miedz bedzie lepsza ,bo w razie zagotowania zadne połączenie nie ulegnie zepsuciu.plastik tez sie stosuje ale raczej do piecy gazowych bo tam nie ma ryzyka zagotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 No tak, kocioł na ekogroszek. No to na wysokich temperaturach nie będziesz pracował. Ja ci powiem że jeszcze przy paleniu w śmieciuchu zapowietrzał mi się często bojler ( grawitacja), żeby go odblokować najlepszym rozwiązaniem było zakręcenie wszystkich grzejników i zagotowanie wody w układzie. Cześć instalacji była już na plastiku ( Genova), do dzisiaj jest wszystko ok, chyba z 15, może 17 lat, już nie pamiętam. Piszę o plastikach, wtedy była Genova i Aiko chyba się to drugie nazywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts