fliegermaus 15.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2019 przez fliegermaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 15.03.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam ja raczej bym sprawdził czy przypadkiem nie jest to wina np zatkanej rury na odcinku piecyk bateria wannowa lub samej baterii wannowej. pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fliegermaus 17.04.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2019 przez fliegermaus Usuwanie danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 17.04.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 W jaki sposób mogę to sprawdzić? Mógłbym kupić sprężynę do przetykania rur, włożyć w wylot wody przy wannie i pchać w kierunku piecyka, ale czy w ten sposób czegoś nie zniszczę? Nie wydaje mi sie zeby rura byl zapowietrzona. Cisnienie wody i jej przyplyw babel powietrza przepchnie. Woda poprycha chwile i tyle bylo tego zapowetrzenia.. Jak stara jest ta instalacja? Czy tak bylo od poczatku? A czego jest zrobiona? Z jakiego materialu. Mozesz odkrecic baterie nad wanna i "zajrzec" do rury? Moze zarosla kamieniem i stad spadek cisnienia. Moze rura jest OK, a problem stanowi sama bateria? Jakiekolwiek plukanie czy przepychanie takiej rury, wymaga jej odlaczenie od reszty - czyli odkrecasz kran i ta rure gdzies w okolicy pieca i wtedy przepychasz. Jak jej nie odlaczysz, to ewentualne zanieczyszczenia przemiescic gdzie indziej, ale ich nie usuniesz. A to chyba nie o to chodzi. Jesli to kamien, to mozna go chemicznie rozpuscic (kwas solny), ale rura musi byc niewrazliwa na niego. Miedziana bedzie niewrazliwa, na HCl, ale nie wiem jak plastiki, PCV i insze materialy. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fliegermaus 17.04.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2019 przez fliegermaus Usuwanie danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 17.04.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 To niestety jest stara instalacja, dwudziestoletnia. Przypuszczam, że nie z plastiku (ale rodzaju metalu nie jestem pewien). Właściwie test przez spojrzenie nie przyszedł mi do głowy ale rura raczej zakręca tuż za wylotem, więc wiele nie zobaczę. Bateria jest kikuletnia, więc chyba nie tu jest problem, Jesli zakreca to drutem pogrzeb. A tandeta jest tak wszechobecna, ze i nowa baterie bym odrkecil i wtedy sprawdzil. Nie mam możliwości przeczyszczenia rury w kierunku "od piecyka", bo jedyny wlot, jaki byłby dla mnie dostępny, obsługuje i wannę i umywalkę - a więc gdzieś niedaleko znajduje się rozgałęzienie. Ja bym nie czyscil w kierunku do piecyka bez odlaczenia tegoz piecyka. Wezownica w piecyku ma mala srednice. Jak Ci tam wleze zanieczyszczenia...... marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.04.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ja obstawiam jakieś sitko na wlocie lub w baterii ...odkręć baterie i sprawdź czy ma uszczelki z sitkami ...pewnie to od ciepłej jest całe zasyfione jakimiś drobinkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts