fantomek24 15.03.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 witam majster poleca Braas divorol uniwersal+ co sądzicie ktoś miał styczność ewentualnie co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 15.03.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Daje rade. Najważniejsze aby była wysokoparoprzepuszczalna. Dobrą firmą jest Aquatec . Generalnie kwestia funduszy jakimi dysponujesz , ale na tym akurat nie warto oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 15.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Folie wstępnego krycia to bardzo nietrwały materiał. Proponuje wykonać krycie wstępne na papie termozgrzewalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 16.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A to niebieskie z Icopala fel"X" to też folia? Bo folii nie przypomina ani wyglądem, ani w dotyku. Bez deskowania papę mozna kłaść czy tylko na deskowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Papa musi mieć stabilne podłoże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 27.03.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Dziękuję! Po wielkich burzliwych dyskusjach będzie deskowanie i papa. Niestety deski z szalunków, czyszczone bo żal wyrzucać 500m2 desek. Hurtownia, w której się zaopatruję w większość materiałów nie ma papy Matizol, ale oferuję mi papę podkładową Icopala P64/1200 na welonie szklanym. Przybija się ją czy klei?I czy lepiej poszukać gdzie indziej jednak Matizolu?Musimy tak zostawić dach na zimę. Czy trzeba jakoś specjalnie to zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.03.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Przybija i w związku z tak długim oczekiwaniem na krycie docelowe powinna to być papa termozgrzewalna wierzchniego krycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 No i się dowiedziałam. Majster mówi, że deski z szalunków się nie nadają. Poprosiłam o wycenę stanu surowego z więżbą bo mam dość upartych górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 A to niby dlaczego się nie nadają? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.03.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Tego nie wie nikt. Po prostu nie bo nie. Dzwoniłam do znajomego budowlańca, który jest tu w UK. On też nie widzi w tym nic złego. Mówił,że ludzie to czyszczą i używają nawet do podłóg na stryszkach i wielu innych przydatnych rzeczy. Wywaliliśmy 10tys na deski szalunkowe, nie wyrzucę ich. Poza tym wyczyszczenie desek, położenie na dachu i pokrycie papą wycenili na 7tys. Dla 2 osób np. to jest po 3.5 tys netto gdyby to robili miesiąc. Chyba im zbyt wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.03.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Zmień ekipę uśmiech może im zniknie z twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.03.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Szukamy, ale jest trochę póżno. Wszyscy już ruszyli z robotą. Może w niedzielę się coś wyjaśni. Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 29.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Wywaliliśmy 10tys na deski szalunkowe, nie wyrzucę ich. Poza tym wyczyszczenie desek, położenie na dachu i pokrycie papą wycenili na 7tys. Dla 2 osób np. to jest po 3.5 tys netto gdyby to robili miesiąc. Chyba im zbyt wesoło. Jak mówisz, że to zbyt wiele to od razu pokaż rzut dachu i powiedz ile ma m2. Albo najlepiej zrób to sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dwuspadowy z dwoma jaskółkami. Chyba nie sądzisz, że się nie dowiadywałam gdzie indziej ile mnie to będzie kosztowało? Jelśli płacisz swoim pomocnikom 3.5 tys netto miesięcznie to tylko się chwali. No i oczywiście dajesz im miesiąc na wykonanie deskowania i papowania. Jak długo w takim razie kładziecie blachę i rynny? 2 miesiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 29.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ciekawe czy osoby od ktorych sie dowiedzialas widziały projekt. Jest duza szansa ze te 7 tys to dobra cena za dobra robote, bo deskowac i papowac tez trzeba umiec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 29.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Przesłałam projekty, tego się nauczyłam na forum. Nie rozmawiać o cenach bez projektu. To może jeszcze inaczej. Papa zamiast folii lub membrany bo to było w cenie. Myślisz, że nie wygodniej się robi pokrycie papą chodząc bezpiecznie po zadeskowanym dachu? Zostaje nam wyczyszczenie desek i deskowanie. Powiem ci, że zgodziłam się na SSO w cenie jakiej nie widziałam za domy ponad 200m2 z dachami kopertowymi, kupą okien dachowych itd. U mnie nie ma ani jednego okna w dachu i niecałe 150 pow. uzytkowej. Zgodziłam się bo wiedziałam, że budując na odległość ktoś wczesniej czy pózniej to wykorzysta. Ale tak jak pisałam wyżej skończyło się. Nigdy nie twierdziłam, że czegoś nie trzeba umieć. Spartolić robotę i skasować też trzeba umieć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts